REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Radu Mazăre, AUDIAT la DNA într-un dosar ANRP: "Când ești primar nu ești Vodă, nu te pricepi la toate!"

Radu Mazăre, AUDIAT la DNA într-un dosar ANRP: "Când ești primar nu ești Vodă, nu te pricepi la toate!"

Replica API 4 februarie 2016 | 15:29 396

"Trebuie să mă apuc să muncesc și eu ceva"

"Trebuie să mă apuc să muncesc și eu ceva"

Primarul demisionar al Constanței, Radu Mazăre, a fost audiat, joi, 4 februarie, de către procurorii DNA din București, fiind vorba despre noul dosar ANRP cu privire la un teren situat în municipiul Constanța (zona Brătianu - Anadalchioi). La ieșire din sediul DNA, Mazăre a menționat că el semna documentele precum... primarul întrucât de analiza acestora se ocupau oamenii care aveau facultate în domeniu. "Când ești primar nu ești Vodă, nu te pricepi la toate", a spus el.

Potrivit procurorilor, Crinuța Nicoleta Dumitrean, dar și mai mulți membri ai Comisiei Centrale de Despăgubiri și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul că au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Dima Alin Horațiu, prin care, valoarea unui teren în suprafață de 25 hectare situat în municipiul Constanța (zona Brătianu - Anadalchioi) a fost stabilită la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei. Ulterior, la data de 22 octombrie 2009, suspectul Simu Horia, printr-un intermediar, a achiziționat drepturile litigioase ce priveau o suprafață de teren situată în municipiul Constanța, prețul cesiunii fiind de 700.000 euro. De la acea dată, suspectul Simu Horia a inițiat un complex de demersuri prin intermediul unor angajați ai societăților sale și prin intermediul unor persoane cu funcții de conducere din cadrul unor instituții publice, cu sprijinul cărora să urgenteze obținerea despăgubirilor prin intervenția acestora la nivelul autorităților implicate în procedura de retrocedare. Urmare a acestor demersuri, la data de 26.05.2011, suspecții Dumitrean Crinuța Nicoleta, Mihai Cristian Sebastian, Baciu Remus Virgil, Vasilescu Oana, Savu Florentina, Bogdan Dragoș, Teodorescu Cătălin Florin și o altă persoană, în calitate de președinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 247/2005 (privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente) și a altor prevederi legale, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Dima Alin Horațiu, prin care, valoarea unui teren în suprafață de 25 hectare situat în municipiul Constanța (zona Brătianu - Anadalchioi) a fost stabilită la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei. În acest dosar a fost audiat joi, 4 februarie, și Radu Mazăre.

Mazăre: "Documentele le semnam ca primarul!"

La ieșire din sediul DNA, fostul edil s-a arătat destul de jovial, poate la fel cum era pe vremea când administra orașul de la malul mării. Întrebat de jurnaliști dacă se simte bine întrucât nu arată prea grozav, acesta a răspuns: "Vrei să-ți trimit analizele? Ți le trimit, prin mesaj, whatsapp, cum vrei. Mă simt foarte bine. Auzi..., nu arăt prea bine... Crezi că nu arăt foarte bine? Mda, m-am dat ieri 5 ore (cu schiurile – n.r.) și sunt ostenit". Cât despre toată situația creată, care a dus la un nou dosar pe masa procurorilor DNA, Mazăre a fost întrebat dacă citea documentele sau doar le semna precum... primarul. "Nu, le semnam ca primarul. Păi, ce, eu știu să citesc? Repet, sunt inginer electrician navigator. Crezi că mă pricep ca să mă uit într-un dosar care, cum e linia succesorală, moștenitori și așa mai departe? Acolo se uită ăia care au facultate pentru așa ceva. Crezi că mă pricep să mă uit pe documente și pe hărți să văd din punct de vedere topografic unde e poziționat terenul? Sunt oameni care au făcut facultăți să citească așa ceva. Nu numai că aveam încredere în oamenii care făceau asta, dar ei analizau și erau atribuțiile lor de serviciu, pentru că erau specialiști. Când ești primar nu ești Vodă, nu te pricepi la toate", a precizat Radu Mazăre.

"Momentan am din ce să mă întrețin pentru că aveam niște provizioane"

Ulterior, Radu Mazăre a fost întrebat dacă are din ce să trăiască întrucât, spre exemplu, Marian Vanghelie se plângea. El a răspuns că are din ce să trăiască, dar că va trebui, totuși, să muncească. "Acum pot să mă fac instructor de kart, așa mă bate gândul. Să-mi fac școală de schi iarna și de kart primăvara. Dacă vă dați pe schiuri, veniți și voi și vedeți dacă pot fi instructor sau nu. Momentan am din ce să mă întrețin pentru că aveam niște provizioane conform declarației de avere, dar, sigur, la un moment dat, trebuie să mă apuc să muncesc și eu ceva, nu m-am hotărât încă ce. 2015 a fost un an greu, mai greu decât 2014 și mai greu decât celelalte, din 2005 încoace...", a mai spus fostul primar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272