REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Radu Mazăre, din nou la instanţa supremă, prin reprezentant! Vezi ce s-a întâmplat

Radu Mazăre, din nou la instanţa supremă, prin reprezentant! Vezi ce s-a întâmplat

Replica API 7 martie 2018 | 23:58 230

Pe ordinea de zi a Înaltei Curţide Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-au aflat, luni, 5 martie, două dosare penale în care apare şi numele fostului primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre. Unul dintre ele, şi cel mai important dealtfel, se referă la Campusul Social Henri Coandă, în care, pe lângă fostul primar, mai sunt inculpaţi fratele său, Alexandru Mazăre - fostul senator PSD, dar şi afaceristul Avraham Morgenstern. Dosarul acesta a primit mai multe amânări consecutive, începând din toamna trecută. Între timp, după cum se ştie, fostul primar Mazăre a „dispărut” din peisaj, motiv pentru care acesta nu mai poate lua parte la proces decât reprezentat de avocatul său. Procurorii DNA îl acuză pe fostul primar că ar fi primit mită 175.000 de euro de la Avraham Morghenstern, reprezentantul firmei care a construit cartierul social, iar pe fratele acestuia de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, totul pentru a-i asigura lui Morgenstern câştigarea licitaţiei privind ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate. Revenind la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aşa cum era de aşteptat, instanţa a fost nevoită să amâne, din nou,. Cauza, pentru data de 27 martie.

Plângere NUP respinsă

Cel de-al doilea dosar se referă la o plângere de neurmărire/netrimitere în judecată, în legătură cu Baza Nautică a Clubului Sportiv Farul Constanţa, de pe malul lacului Siutghiol, în care reprezentanţii unei firme din Bucureşti, SMC Prefabricate pentru construcţii SA (fostul SOMACO SA), au formulat plângere penală pe numele fostului primar, a două judecătoare, unui notar, unei avocate, fostului director al CS Farul – Ilie Floroiu şi alte persoane importante, în legătură cu dreptul de proprietate asupra imobilului respectiv. Instanţa supremă s-a pronunţat negativ asupra plângerii NUP formulată de reprezentanţii societăţii respective.

„Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petenta S.M.C. PREFABRICATE PENTRU CONSTRUCŢII S.A. - PRIN LICHIDATOR JUDICIAR RIM TRUST IPURL împotriva ordonanţei de clasare nr. 197/P/2015 din 23 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Obligă petenta la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în încheierea de şedinţă.

De precizat că, potrivit administratorului special al societăţii, Alexandru Rădulescu, firma va înainta o acţiune în revendicare a bazei nautice pe care CS Farul Constanţa o foloseşte încă din 1984.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand il prezentati pe acest drogat care a distrus Constanta aratati ,de fapt,balaceala si neputinta justitiei.
1
0
Si o sa mai fie dar degeaba mascariciul se da cu zmeul si are grija de afacerile din brazilia impreuna cu clanul din videle de la guvernare
1
0
Dupa ce a plans bucuresteanul asta cu neamuri evreiesti eu zic ca e gata sa fie impuscat in cap. E ultima solutie pentru el
4
0
Da , dar vezi tu , nicusor iese cu picioarele inainte.. mazare sta la soare.
3
0
Fii-su nu e cercetat? Mazarache nu a pus averea pe numele fii-sului?
6
0
Smecher Mazare!
2
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108