REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Radu Mazăre, termen în dosarul terenurilor subevaluate

Radu Mazăre, termen în dosarul terenurilor subevaluate

Replica API 8 mai 2020 | 19:17 2716

Radu Mazăre a avut termen joi, 7 mai, în dosarul dosarul terenurilor subevaluate din Mamaia. El a fost trimis în judecată în aprilie 2015, alături de Gina Sorina Moscu Hortolomei, la data faptelor reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA.

Speţa se află la Curtea de Apel. Pe fond, respectiv la Tribunal, a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare.

Dosarul să fie amânat, din pricina pandemiei şi a stării de urgenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanța, a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia.

Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina. La data de 31 mai 2007, inculpatele Hortolomei Moscu Sorina Gina și SC Mehmetoglu SRL au dobândit, prin cumpărare, de la RAEDPP Constanța, un teren în suprafață de 502,81 m.p. cunoscând că prețul atribuit era cu mult diminuat față de valoarea comercială reală.

Terenul respectiv a fost ulterior transferat societăților comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) și de SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeași inculpată. Tranzacțiile respective s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind disimulată proveniența ilicită a acestor terenuri.

După trimiterea sa în judecată, prin rechizitoriul nr. 29/P/2005 din data de 24 octombrie 2008, împreună cu Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion și Chircă Nora Alina, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, deși avea obligația legală, conform art. 86 alin. 2 din Legea nr. 188/1999, nu a dispus suspendarea acestora din funcțiile publice pe care le dețineau în cadrul Primăriei Constanța, faptă care a avut ca efect plata nelegală a drepturilor salariale către persoanele respective precum și obținerea unor foloase necuvenite pentru acestea.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mazare si fagadau au vandut constanta. Fagadau face locuri de joaca de ochii lumi pt voturi pt voturi pe teren privat
1
0
Votati PSD la alegerile parlamentare caci daca L.Dragnea,Fl.Iordache et.co nu au reusit sa dezincriminize abuzul in serviciu si sa scape toti mafioti gen Mazare sa nu credeti ca PSDeul partidul mafiotilor a renuntat la legea asta si nu numai ca excroci raman cu bani furati dar mai da si statul roman in judecata pentru ca au facut puscarie si castiga caci pe judecatori i-au cumparat deja la ce drepturi le-au dat astora,activi sau pensionari nu conteaza le-au dat o groaza de bani tuturor,ca doar nu dau nimic din buzunarulu lor ci statul plateste.
0
0
imputitule???!!?
1
0
Fizicianul Blaise Pascal.
1
0
asta nu mai iese prea repede de acolo la cat a facut
8
2
asta-i hot hoti sunt cei care i-si tin neamurile pe bani publici la Sanatoriul Techirghiol pe bani publici si nu ii vede nimeni nici dna nici procuratura punei nene sa plateasca
8
2
sa imi bag ceva in mazarica
6
1
Sa putrezeasca in puscarie acest derbedeu ordinar cu gasca lui.
15
2
Oare cate alte escrocherii si alte fapte oribile a facut acest golan ordinar si nu au fost descoperite? Sunt sigur ca la iesirea din puscarie, va trece pe langa noi si ne va rade in nas asa cum fac acum si alti escroci care au iesit din puscarie, vezi fratii Becali, Borcea, etc.
16
0
De ce nu acceptati comentariul de fiindca se spune adevarul
7
0
Te au facut Darie, Fagadau si Strutu!
8
0
Sa se recupereze si prejudiciile, adica banii furati,altfel face cativa ani de inchisoare si cand iese ramane cu milioanele furate.
25
0
este un model pentru viitorul tzarii
3
17
FACEM UN PARIU PE STICLA DE SUC ? EXACT PRECUM ELNA UDREA ASPIRINA SI BICA VOR SCAPA CU FATA CURATA SI CU BANII IN CONTURILE FOARTE GRASE SI BINE MERSI SE VOR PLIMBA LIBERE LA MARE SI PESTE TOT. CINE LE PROTEJEAZA PE ACESTE DOUA ? ORICUM LEGEA ESTE PENTRU CEI CA MINE SI CA TINE,RESTUL CA CELE DE MAI DE SUS,NIMIC.PRESA DE CE TACE ? CAND ERA ASPIRINA UDREA LA PUTERE ,VAI DE MINE ,NU STIAU CUM SA O MAI PUPE IN FUND,ACUM ,GATA SILENCE.TOATA PRESA DOARME CA SI UNII DIN JUSTITIA ROMANA. CAT A FURAT ASPIRINA UDREA,CU BANII ACEIA FACEAM INCA 6 SPITALE .
25
1
De ce noi Cernavodenii nu putem sa ne expunem punctele de vedere despre necoita?
14
0
Un gunoi care a nenorocit orasul !!! Inchisoare pe viata pentru acest golan.
32
6
A mutilat Orasul si Statiunea asa cum nici macar razboiul n-a reusit !
35
3
Cea mai tare grupare de crima organizata din Constanta : PSD Mazare Constantinescu Strutinski
47
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212