REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

RAJA a debranşat 100 de apartamente din Feteşti

RAJA a debranşat 100 de apartamente din Feteşti

Replica API 17 noiembrie 2011 | 00:00 235

Scandal între locatari: au rămas fără apă şi locatarii cu facturile la zi

Scandal între locatari: au rămas fără apă şi locatarii cu facturile la zi

Mai multe blocuri din Feteşti au fost debranşate de la sistemul de alimentare cu apă întrucât foarte mulţi locatari nu şi-au achitat facturile, deşi fuseseră somaţi să o facă de foarte mult timp. Asociaţia FBT- A5 din Feteşti cuprinde 16 blocuri, cu 869 unităţi locative, din care au fost debranşate 96 de garsoniere-apartamente, cele care au acumulat cele mai mari restanţe către SC RAJA SA. Datoriile cumulate ating 800 de milioane de lei vechi, pe perioada aferentă ianuarie-septembrie 2011. Înainte de a lua această măsură drastică de a opri apa, reprezentanţii RAJA au încercat toate metodele de a evita debranşarea cum ar fi procese de eşalonare, notificări, concilieri. Mai mult, înainte de a opri apa, reprezentanţii societăţii constănţene le-au oferit un termen de 10 zile pentru a-şi achita restanţele locatarilor de la blocurile B1, B2, de pe strada Armatei care fac parte de la Asociaţia FBT.

Întrucât restanţierii nu şi-au plătit datoriile, lucrătorii RAJA au închis vanele de la conductele care alimentau cele două blocuri şi au aplicat un sigiliu, iar capacul de la căminul de racord a fost sudat. La un recontrol realizat în data de 14 noiembrie, s-a constatat că sigiliile fuseseră rupte, capacele sparte, iar locatarii aveau din nou apă, deşi nu achitaseră nici un leu din facturile restante. Drept urmare, în cursul zilei de miercuri, 16 noiembrie, echipele de lucrători RAJA au debranşat blocurile B1, B2 şi scările B şi C ale blocului F 31 direct de la reţeaua stradală de apă. În plus, pentru intervenţia neautorizată asupra sistemelor de alimentare-branşarea ilegală, reprezentanţii juridici ai societăţii vor înainta către organele de Poliţie o sesizare pentru identificarea celor implicaţi. "Pe 10 noiembrie, după ce în prealabil au fost notificaţi, au fost debranşate două blocuri. În decursul zilei de luni, reprezentanţii RAJA au constatat că se branşaseră ilegal. Aceştia au rupt sigiliile, au spart capacele şi au pus sigiliile la loc", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA. Debranşările au provocat profunde dezamăgiri în rândul locatarilor care nu aveau restanţe şi s-au trezit debranşaţi. Aceştia au afirmat că nu le-a adus nimeni la cunoştinţă că ar fi putut avea contracte individuale cu RAJA, metodă care ar fi evitat debranşarea în cazul lor. Oamenii au adus injurii la adresa primarului din Feteşti şi l-au făcut vinovat că nu a fost prezent la acţiunea de debranşare, deşi el a încheiat contractul cu RAJA: "De vină este primarul care nu a venit aici să dea ochii cu noi, nu-l interesează că fără apă suntem legaţi de mâini şi picioare", s-a lamentat un cetăţean. Pentru că era paralizată de la brâu în jos, o femeie a ieşit la balcon şi i-a rugat pe reprezentanţii RAJA să nu îi oprească apa. În cele din urmă, cănd locatarii celor două blocuri au realizat că nu vor putea să evite debranşarea, au început să se certe între ei şi să arunce vina unul asupra altuia. Tabăra s-a împărţit în două, iar dacă unii aduceau injurii rău-platnicilor, alţii ameninţau că vor da RAJA în judecată pentru că nu este corect să sufere toţi din cauza restanţierilor: "Vă dăm în judecată, nu este posibil să ne lasaţi fără apă, deşi noi suntem la zi", ameninţau unii dintre consumatori. Conform putătorului de cuvânt al RAJA, Irina Oprea, rebranşarea nu va avea loc decât după ce va fi achitată cel puţin 40% din suma restantă. Oamenii se tem însă că rebranşarea nu va avea loc curând deoarece mulţi din restanţieri se află în străinătate sau cei care locuiesc în imobile nu dispun de suma necesară pentru a-şi achita sumele restante.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108