REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Dum., 26 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6314
10.2° Constanța Duminică, 26 Martie 2023 Anul XX Nr. 6314

Răspopitul pedofil Macarie nu poate să își construiască o biserică

Răspopitul pedofil Macarie nu poate să își construiască o biserică

Cristina BĂRBUCEANU 2 februarie 2023 | 00:00 2051

În anul 2008, așa-zisul călugăr Nicolae Sima, cunoscut drept călugărul Macarie, a fost caterisit de Biserica Ortodoxă Română deoarece nu s-a supus regulilor acesteia. Ulterior, el a continuat să slujească în biserica clandestină aflată la nodul de autostradă din Constanța către Valu lui Traian, deși a transmis voit virusul HIV și a fost și acuzat de pedofilie. Biserica în care slujește se află în extravilan, nu are autorizație de construire, iar pe data de 1 februarie a.c., Primăria Constanța i-a respins eliberarea certificatului de urbanism pentru construirea unei biserici.

Raspopitul pedofil Macarie nu poate sa isi construiasca o biserica

O vorbă din popor spunea că încurcate sunt căile Domnului. Desigur, nici anumiți preoți nu sunt exceptați de la această zicală. Deși se spune că preoții sunt intermediarii direcți dintre Dumnezeu și credincioși, se pare că sunt și preoți, călugări care uită ce meserie practică, iar alții cad în diverse patimi, făcând lucruri complet nedemne de o față bisericească.

Așa este și cazul lui Nicolae Sima, fostul călugăr Macarie. De numele acestea se leagă mai multe scandaluri încă de dinainte să fie caterisit în 2008, dar și după ce a devenit un răspopit.

Raspopitul pedofil Macarie nu poate sa isi construiasca o bisericaImagine din biserica în care Nicolae Sima se joacă de-a biserica

Acuzațiile la adresa lui sunt numeroase. Ce a dus la caterisirea sa a fost nesupunerea faţă de autorităţile bisericeşti superioare, administrarea cu rea-voinţă şi în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals în scopul escrocării bunei credinţe ale închinătorilor şi pelerinilor după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare minuni.

Mai mult decât atât, în 2012, a fost cercetat pentru că a întreținut relații sexuale cu doi minori, fiind considerat astfel și pedofil. În plus, în 2015 acesta a fost arestat de Tribunalul București pentru că a întreținut relaţii sexuale orale şi anale neprotejate cu G.V. fără să-i aducă la cunoştinţa acestuia împrejurarea că este persoană infectată cu HIV, creându-se astfel riscul transmiterii sindromului imunodeficitar dobândit. Astfel că acesta a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Raspopitul pedofil Macarie nu poate sa isi construiasca o bisericaRăspopitul și-a împodobit biserica

Primăria i-a spus tot NU pentru certificatul de urbanism

Deși a fost caterisit de mai bine de 10 ani, Sima încă se crede o față bisericească și slujește în biserica clandestină de la ieșirea din Constanța, spre Valu lui Traian. A cerut ajutorul enoriașilor pentru a reuși să renoveze această biserică. În anul 2021, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, declara: „A fost caterisit în urmă cu mai mulți ani, nu ține de jurisdicția noastră. Însă, ceea ce face acum este ilegal”.

Biserica în care Sima slujește a fost construită, fără autorizație, de o avocată, fiind scoasă la licitație de ANAF tot în 2021.

Raspopitul pedofil Macarie nu poate sa isi construiasca o bisericaEvlaviosul Sima

Pe data de 1 februarie a.c., Primăria Constanța i-a respins lui Nicolae Sima certificatul de urbanism: „Nu poate fi utilizat pentru „Construire lăcaș de cult-biserică” întrucât, conform prevederilor Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța, este necesară elaborarea și aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ)”. Mai mult decât atât, terenul este în extravilan. Rămâne de văzut cât va mai continua șarada acestui răspopit care a încălcat atât legile bisericii, cât și pe cele morale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un ziar și o redacție de k£¥$# Ne-ați spart cu popa asta ,noi ne-am plictist voi nu ?! I-ați făcut recapitulare la viața lui in fiecare an ,se pare ca cineva vă plătește, de T*o … de ce nu Spune-ți și din trecutul lui ,?
1
0
Chiar numai aveți ce publica ? Ne-am plictisit de 2-3 ori pe ani publicați despre acest individ “ preot “ și mereu ii recapitulati viața ,apare ceva nou Spune-ți și din 2000 , de ce nu publicați și de Teodosie de fiecare data și trecutul lui mereu și mereu . Bine că ați afirmat ca ați făcut articolul cules din alte ziare ,ați ales ce ați vrut . Chiar nimic bun nu a făcut , numai rău ?
2
0
Îl cunosc pe acest preot încă de la 23 August când a pus temelia acelei Mănăstiri ,Respect
3
0
Mai repetați și anul acesta aceleași știri despre acest “ preot” ?! Dacă îmi aduc aminte in fiecare an ați recapitulat viața lui ,Chiar așa de mult vă incomodează ?! Pe cine deranjează ,de mereu ne amintiți de starea lui de sănăt**e ,de viața lui și de trecutul lui ? Sigur sunteți trompeta lui I …. Rușine
3
0
gay care a trasformat biserica in afacere de butic. oameni fara dumnezeu.
4
3
De fapt...se pare ca BOR prin vocea altui proxenet Eugen Tanasescu .... se cam oftica ca acesta nu cotizeaza la BOR.srl.....foarte bine face preotul. Bisericuta e una frumoasa si este facatoare de minuni. Eu mereu cand merg, simt duhul sfant cum intra in mine.
4
9
ciciiala autoritatilor, sau avem si acolo pedofili?
2
1
El de ce sa nu poata ? Apropo , Bisericuta asta arata foarte bine si este foarte ingrijita , in comparatie cu grajdiul de pe trotuar , din T Nord...si aia tot fara autorizatie !
8
11
Ca este anti-teodosie,nu e nicio problema,toata raca asta intre popi tot de la bani si putere se trage,dar,bai nene,cum poti spune ca e un om ok cand a avut relatii intime cu un copil si a transmis HIV altui individ,in deplina cunostinta de cauza?
9
0
mai ai frati pe acasa? nasterea voastra a fost un accident nefericit!
8
1
OMIL e super ok.Sa ridice piatra acel preot care îi fara pic de păcat.Caterisit de Behaitu inseamna ca nu ia facut pe plac.Revin OM si PREOT ii foarte ok.Restu ALUPIGUS.
2
17

REPLICA

LOTO

6/49
352410482840
5/49
21246111913
joker
36197331516