REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Răsturnare de situație în cazul de dopaj în care e acuzată Simona Halep

Răsturnare de situație în cazul de dopaj în care e acuzată Simona Halep

Valentina CAMARA 4 decembrie 2022 | 11:15 3806

Agenția franceză de toxicologie și farmacologie angajată de Simona Halep a identificat sursele de contaminare care au cauzat prezența medicamentului Roxadustat în singurul test pozitiv prelevat Simonei la 29 august după meciul pierdut în primul tur la US Open.

Simona Halep

Produse și ambalate într-o fabrică de medicamente, în suplimentele nutritive utilizate de Simona Halep au fost identificate surse accidentale de compuși care depășesc criteriile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichetele produselor vitaminizante și minerale administrate de sportiva din România.

Compoziția, caracteristicile de fabricație, prezentarea și etichetarea suplimentelor sunt neconforme și au modificat, esențial, produsele ingerate de Halep. Agenții investigatori și experții bio-farmacologi au testat în centrele specializate acreditate de Laboratoire Antidopage Français (LADF) produsele folosite de Halep inclusiv prin „Nutrition Genome”, metodă care relevă analiza nutrigenomică: răspunsul organismului Simonei la nutrienți (relația dintre gene le specifice și alimentație, propriul metabolism, mediul de viață și concurs precum și predispozițiile individuale).

Rezultatele de laborator relevă prezența minimală a Roxadustat-ului ca sursă de metabolit sau marker în proba de urină prelevată lui Halep în laboratorul Centrului Național de Tenis al Statelor Unite (USTA) aflat la Flushing Meadows, New York. Investigațiile suplimentare sunt conforme Standardului Internațional pentru Laboratoare iar documentele tehnice atestă prezența Roxadustat-ului ca substanță interzisă dar care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe Internet (motoarele de identificare online puse la dispoziție de WADA, “Agenția Mondială Anti-Doping” pentru găsirea produselor interzise posibil existente în suplimentele nutritive utilizate de sportivi).

Cercetările de laborator arată riscurile în linia de producție (preparare, cântărire și control-recepție) și contaminarea produselor ingerate de Halep. Evaluate riscului este însă responsabilitatea Simonei în cazul suplimentelor nutritive care nu se eliberează cu prescripție medicală.

Pe baza acestor documente certificate de toxicologii moleculari francezi, Halep a solicitat “Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului” o audiere sumară de urgență care să aibă loc înaintea depozițiilor cu martori la , tribunalului independent de la Londra unde este constituit un complet de arbitri juridici și investigatori autentificați pentru revizuiri și evaluări.

Cronologia testelor efectuate de Simona Halep și cum se fabrică suplimentele nutritive

Simona Halep a trecut testul efectuat la 26 august 2022, trei zile înainte „să pice” controlul doping după partida pierdută cu Daria Snegur în turul 1 de la US Open. Mai mult, Simona a ieșit “negativă” la testul efectuat la București imediat după revenirea de la New York.

Modul în care se fabrică suplimentele nutritive este diferit de modul în care sunt produse medicamentele. Controlul producției este distinct, suplimentele nutritive nu se supun acelorași rigori și există riscul apariției în compoziția acestora a unor substanțe interzise, neetichetate în prospect. Riscul ca un sportiv să consume un astfel de supliment și să iasă “pozitiv” este foarte mare, iar Agenția Mondială Antidoping transmite mesaje foarte clare prin care nu autorizează utilizarea acestor produse care pot conține substanțe interzise.

De cele mai multe ori, contaminările sunt pe steroizi anabolici, androgeni și stimulente. Steroizii anabolicii și androgeni sunt substanțele cu efecte secundare foarte grave asupra sănătății, potrivit prosport.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara nicio legatura cu articolul. Ar trebui sa inveti sa scrii corect gramatical. Apoi, da, poti sa te dai inteligent…
0
0
Patru ani pe tusa pentru aceasta jucatoare ratata de tenis!
3
3
R. I. P Avocatul31
2
0
Baronu donchi pufleni a vrut sa se spanzure !
3
5
Cam cât de nebun mintal sa fii sascrii cu numele lui donchi monchi țoli și alte nume de makidoni la toate articolele, vaccinul v a afectat capatanile
8
2
Domnu mavrodin cornel , va multumesc mult eu nu ma atac chiar deloc , deoarce in viata am stiut sa ma descurc … am tepuit banci in toate directiile si tot in picioare am ramas ! Si tot se scrie ca aveam oi fictive , si ca trecusem oi fictive pe diferite persoane … si daca am facut asta care este problema ? Oricum mie nu mi se va intampla nimic deoarce stiu imparteala foarte bine , stiu unde sa ating ca dosarele sa stea la dos ! Sa mai zis ca eu le am pierdut casele cumnatilor mei ! Nimic nu este adevarat , eu iam invatat si pe ei combinatiile cu vaci , oi , tauri fictivi ! Toti sunt datori la mine !
5
2
Donchi nu te cunosc, dar tot văd că sunt unii are te tot mușcă de fund, lasai nu te coborâ la nivelul lor, dovadă că se ascund după nume anonime, pentru că asta sunt, niște anonimi, dacă tot se dau rotunzi, să-și dea numele,. Mai e o vorbă veche românească "Nu mor caii când or câinii" în rest doamne ajuta la toată lumea și încercați să fiți mai umani.
1
5
Pentru toti muistii care imi doriti raul , tin sa va spun ca sunt foarte bine cu banii , afacerile imi merg foarte bine , asa ca toate zdrentele , toti saracii ciocu mic si la munca , voi nu puteti sa aveti valoarea mea !
1
11
Auzi mai fato,Valentina Camara. rasturnare de situatie in cazul Simona Halep inseamna ca ce se stia pana acum despre S.H."ca a fost gasita dopata la U.S.Open"nu mai este valabil,adica situatia aia p*****a in care a fost S.H.a trecut pentru ca s-a demontrat nevinovatia Simonei si WADA i-a anulat suspendarea,ori aici nu este vorba despre asa ceva deci rasture de situatie cum ai scris tu ori este o stire mincinoasa sau esti o fata care stie sa scrie si sa citeasca dar nu intelege textul,aici titlul corect este:sperante pentru Simona Halep,caci asta este,Simona poate sa spere ca iese ceva din ce spun oameni astia platiti de ea pentru ca sa o apere dar eu nu cred ca Simona v-a scapa de suspendare,totusi eu as vrea sa ma insel pentru binele Simonei Halep,dar daca sar paria pe mentinerea suspendari S.H.sau nu,eu as paria ca S.H.nu scapa de suspendare fara sa stau pe ganduri.
7
2
daca WADA a anuntat oficial toti sportivii sa nu ia suplimente pentru ca prezinta "riscuri mari" este vinovata; daca nu - nu
8
1
Baronu donchi pufleni vrea sa se incalete pe funie !
5
1
mai da o n mortii ei de m**e
6
6
"Paleta" nu "Halepa" s-a tratat cu ____cu(!?!), caci ea avea nevoie de punctaj!
7
6
care este rasturnarea de situatie? zice ca responsabilitatea ii apartine daca nu a luat cu reteta. sa scoata o reteta de la bucuresti antedatata si o rezolva
10
6
A luat droguri.gata trebe sa iti asumi.carla de pe mamaia
13
11

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102