rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Conducerea DGASPC Copilului Constanța demontează acuzațiile ce îi sunt aduse

RĂZBOI în Protecția Copilului Constanța: fost șef de centru de plasament, acuzat într-un dosar de fals în acte

Fotografie cu rol ilustrativ

Într-o adresă către conducerea Consiliului Județean Constanța, fosta șefă a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina”, Ghiunur Veli, a adus o serie de acuzații grave conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, subliniind că a fost demisă din funcție în mod abuziv. În replică, reprezentanții direcției au precizat pentru „Replica de Constanța” că Ghiunur Veli a fost demisă din funcție pentru că nu a respectat nu mai puțin de 27 de puncte din fișa postului. Mai mult, potrivit acestora, Ghiunur Veli ar fi fost cercetată și sancționată disciplinar pentru management defectuos în mai multe rânduri, mai mult, pe numele ei fiind un dosar penal pentru fals și uz de fals în documentele oficiale ale Centrului de Servicii Comunitare „Cristina”.

În ediția anterioară a cotidianului „Replica de Constanța” v-am prezentat acuzațiile grave pe care le face fosta șefă a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în urma demiterii ei din funcție. Într-o adresă transmisă conducerii Consiliului Județean Constanța, pe care fosta șefă a centrului a făcut-o publică, aceasta susține că i se impută un „management defectuos”, faptul că nu și-a îndeplinit sarcinile de servicii, deși toate neajunsurile de care s-a lovit le-ar fi sesizat șefilor ei de la direcție. De altfel, aceasta prezintă și o serie de referate pe care le-ar fi trimis, de-a lungul anului 2017, conducerii DGASPC Constanța.

În urma solicitării transmise de „Replica de Constanța”, reprezentanții DGASPC Constanța au făcut o serie de precizări.

Fosta șefă de la centrul „Cristina” acuzată că nu a respectat 27 de puncte din fișa postului

„Deși doamna Veli Ghiunur susține că nu știe care sunt sarcinile și atribuțiile pe care nu le-a respectat conform fișei postului, potrivit raportului Comisiei de cercetare disciplinară a DGASPC Constanța s-a constatat că d-na Veli Ghiunur, șef centru la C.S.C. Cristina, este răspunzătoare pentru suspendarea activității bucătăriei centralizate din cadrul centrului pentru că nu a respectat 27 de puncte ce îi reveneau ca sarcină prin prisma funcției ocupate.

Menționăm doar câteva dintre ele: nu a executat la timp și în mod corespunzător sarcinile de serviciu prevăzute în fișa postului; nu a respectat disciplina muncii, ordinea și curățenia la locul de muncă, respectiv, în centru; nu a asigurat în centru disciplina de muncă prin crearea condițiilor economice, sociale și organizatorice necesare prestării unei munci de înaltă productivitate, prin formarea unei atitudini conștiente față de muncă; nu a asigurat integritatea bunurilor aflate în patrimoniul CSC Cristina și nu a luat toate măsurile necesare de conservare, de asigurare și de menținere a bunurilor centrului; nu a luat toate măsurile necesare pentru ca utilajele, aparatura și instalațiile din blocul alimentar, magazii și beci să fie folosite la parametri normali și în conditii de deplină siguranță”, se arată în răspunsul transmis de către reprezentanții DGASPC Constanța.

Cât privește numeroasele referate pe care le-a transmis fosta șefă a centrului, conducerea Protecției Copilului arată: „Prin referatele de necesitate întocmite nu se regăsesc materiale de întreținere/construcție, cum sunt: vopsea, glet, adeziv, amorsă pentru pereți, grund pentru lemn și metal, pensoane, trafalete, bidinea și alte produse complementare, produse ce puteau fi utilizate pentru remedierea celor constatate de reprezentanții OPC, ținând cont că aspectele menționate în procesul verbal al OPC se regăseau deficiențe ce puteau fi remediate pe tot parcursul anului anterior. Comisia de cercetare disciplinară a verificat toate referatele întocmite de doamna șef centru și nu a reușit să identifice menționat în niciun referat faptul că frigiderele sunt pline de rugină, că măștile și picioarele chiuvetelor de asemenea sunt pline de rugină.

Nu a solicitat prin referat de necesitate vopsea, var, perii de sârmă, pensule sau trafalet, pentru efectuarea întreținerii curente a spațiilor de depozitare, respectiv blocul alimentar.

Nu a urmărit circuitul referatelor de necesitate, nici pe cel al notelor informative cu privire la luarea unor măsuri în vederea rezolvării unor probleme constatate în centru, chiar d-na Veli recunoscând verbal că nu a urmărit parcursul acestora în vederea remedierii aspectelor constatate sau solicitate.

De asemenea, nu a urmărit niciodată graficele de temperatură de pe frigidere, dacă sunt corect întocmite sau dacă temperatura din interiorul frigiderelor este aceeași cu cea notată pe grafic. Veli Ghiunur a făcut delegări de atribuții personalului centrului pentru lucruri de care era direct răspunzătoare în calitate de șef de centru”.

Hrana pentru copii de la „Cristina”, pregătită în alte două centre

În urma controlului efectuat de Protecția Consumatorilor Constanța la centrul „Cristina”, în noiembrie 2017, blocul alimentar a fost închis. Fapt care i se impută fostei șefe. „Urmare a suspendării activității bucătăriei centralizate, pentru cei aproximativ 200 de copii cărora li se gătea zilnic hrana în cadrul CSC Cristina, a fost necesară luarea unor măsuri de urgență în vederea asigurării hranei acestora. A fost necesară o redistribuire a produselor alimentare de la CSC Cristina la Centrul de Plasament “Ovidiu” și la „Traian“ în bucătăriile cărora s-a pregătit mâncarea pentru încă 200 de beneficiari. Acest lucru a determinat anumite cheltuieli neprevăzute pentru instituție referitoare la asigurarea transportului, depozitarea și distribuirea produselor alimentare, și a mâncării gătite”, au afirmat reprezentanții Protecției Copilului Constanța.

Reprezentanții DGASPC Constanța spune că toate aspectele care i se impută fostei șefe a centrului „Cristina” au fost prezentate, în mai multe ședințe de lucru cu șefii centrelor și compartimentelor, astfel că aceasta ar fi trebuit să aibă cunoștință de ele. „De asemenea, precizăm că, din inițiativa conducerii DGASPC Constanța au avut loc mai multe ședințe de lucru cu șefii centrelor și compartimentelor în care conducerea le-a adus acestora la cunoștință necesitatea respectării tuturor normelor de igienă a muncii, a circuitelor din blocurile alimentare și procesului tehnologic de preparare a hranei, în acest sens fiind întocmite și procesele verbale după fiecare ședință de lucru în parte”, se arată în răspunsul DGASPC Constanța.

Protecția Copilului: copiii nu dorm câte doi în pat!

Printre altele, Ghiunur Veli a susținut și faptul că beneficiarii ar dormi și câte doi în pat. Acest aspect este negat vehement de conducerea direcției. „Cât despre faptul că beneficiarii CSC Cristina dorm câte doi în pat, precizăm că este un neadevăr. Centrul este inclus în Programul Operațional Regional privind dezinstituționalizarea copiilor și tranziția către comunitate. Pentru fiecare beneficiar din centru s-a stabilit deja o măsură care va fi dusă la îndeplinire în perioada următoare. O parte dintre copii va merge în centrele de adulți, o parte în asistență maternală, alții vor fi reintegrați în familie, unde se poate, iar pentru ceilalți se vor construi două case de tip familial și vor beneficia de terapie oferită de un centru de zi de recuperare care va fi alături. Identificarea acestor soluții a fost o preocupare constantă a Direcției care motivează acest proces de reorganizare”, se arată în același răspuns.

Activitatea desfășurată de medici respectă toate prevederile legale

Fosta șefă a centrului a adus o serie de acuzații foștelor sale colege, respectiv cadrelor medicale care supraveghează și consultă beneficiarii centrului de plasament. Și la acest capitol, reprezentanții DGASPC Constanța desființează acuzațiile, subliniind faptul că pe partea medicală a fost realizat un audit, din care a reieșit că activitatea derulată de cadrele medicale menționate de Ghiunur Veli în adresa sa respectivă toate procedurile, iar dacă au existat mici deficiențe, au fost remediate potrivit prevederilor legale.

„În ceea ce privește situația dr. Donea Maria, menționăm că aceasta desfășoară un program parțial de muncă. În momentul în care s-a înscris la rezidențiat, conducerea DGASPC a propus, iar dumneaei a acceptat, să lucreze part-time deoarece sunt mai multe posturi de medici vacante pentru care au fost organizate concursuri însă nu au fost ocupate. Ca șef de centru, dumneai este cea care ar fi trebuit să coordoneze toate aceste lucruri. Șeful de centru este cel care coordonează, cu întreaga echipă pluridisciplinară, activitatea centrului respectiv. Întreaga parte administrativă a făcut obiectul acestei cercetări care a ajuns la o serie de concluzii pentru care avem un întreg raport”, au precizat reprezentanții DGASPC Constanța.

Dosar penal pentru fals și uz de fals în acte și sancțiuni displinare

Mai mult, conducerea Protecției Copilului a arătat că Ghiunur Veli a fost „cercetată și sancționată disciplinar pentru management defectuos în mai multe rânduri”. „De asemenea, pe numele dumneai există un dosar penal pentru fals și uz de fals în documentele oficiale ale centrului.

Faptul că dumneaei a umblat după donații – așa cum susține - este un neadevăr. Donatorii centrului sunt ori donatori tradiționali, ori donatori dirijați către centru de conducerea instituției. Încălcările legii au condus la prima desfacere a contractului său de muncă, în anul 2015. Urmare a contestației asupra deciziei de desfacere a contractului colectiv de muncă, Instanța nu a exonerat-o de fapte, ci a considerat aplicarea pedepsei celei mai grave, fără a trece etapizat prin celelalte modalități de penalizare și a decis sancționarea cu 10% timp de trei luni (penalizare maximă) a dumneaei și reintegrarea în funcția ocupată anterior.

În ceea ce privește această ultimă cercetare, d-na Veli Ghiunur a încălcat peste 20 de puncte din regulamentul general, procedura operațională privind bunurile din gestiune, dar și din atribuțiile specifice funcției sale, precum și prevederile câtorva hotărâri de guvern și ordine al ministrului Sănătății”, se arată în răspunsul transmis de Protecția Copilului Constanța.

Drept pentru care, în concluzie, reprezentanții direcției consideră afirmațiile fostei șefe a centrului „Cristina” nefondate și tendențioase.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: În ce HAL sunt ținuți copiii din centrele de plasament din Constanța. Acuzații GRAVE aduse de un om din interiorul sistemului!

sâmbătă, 13 ianuarie 20182267
Comentarii

131un cititor(14 ian 20:44)
Am citit ambele articole. Concluzia mea, a unei persoane care nu are alte informatii decat cele furnizate in articole este urmatoarea: probleme de management au fost dar la inceput ma gandeam ca pedeapsa a fost prea mare insa cand am aflat ca are si un dosar penal pe rol de care nu a vorbit, mi-a fost clar ca doamna are ceva grav de ascuns. Probabil ca atunci cand se va solutiona cazul si daca este gasita nevinovata o sa admit ca a fost lucrata. Daca nu, adica daca pierde procesul penal pentru fals in acte publice tot ce afirma dumneaei este egal cu O.
241Angajat(14 ian 17:22)
Ati bagat niste bani in centru si sa facut lucrari in bataie de joc!lucruri de mintuiala !numai ca sa va justificati cu bani !hotie pe fata si bataie de joc si acum ati demisionato pe Sefa centrului ca stie prea multe si vie frica !
137Giulsien Gani(13 ian 16:41)
Mai Ghiunur Veli, mai tii tu minte cand eram la corp control si ne faceam foarte bine treaba punandu-i pe toti prin centre sa curete si sa igienizeze toate spatiile din bucatarii, spalatorii si sectoare? Ce pacat ca ai uitat si in ce situatie te-ai pus! Pacat. Mai bine resemneaza-te! cum am facut-o si eu...
439Un parinte(13 ian 15:11)
Am inteles......Si eu ca parinte dadeam lenjerii la centru care au ajuns la pensiunile doamnei fost sef...
308Angajat(13 ian 08:49)
Dar cine trebuia sa dea cu var, asistentele sau medicul? La DGASPC sunt doi sefi de centru unul administrativ si unul de interventii Cica. I-ati demis si pe Tutuianu si pe Niculae?
mai mult...Replica
23 oct 15:30ReplicaVREME REA în TOATĂ ȚARA! LA CONSTANȚA COD GALBEN

Vremea rea pune stăpânire pe întreaga țară. Mai exact, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod...1985

23 oct 12:37ReplicaPrins în FLAGRANT la Constanța! Un bărbat care vindea droguri, arestat la propunerea DIICOT3643
23 oct 10:22ReplicaAccident rutier la ieșire din Medgidia. Un OCTOGENAR a ieșit pe câmp cu mașina4785
23 oct 09:42ReplicaPRĂPĂD LA STAȚIA DE TAXARE FETEȘTI: CABINĂ SMULSĂ DE UN VEHICUL CU GABARIT DEPĂȘIT!

Un teribil accident rutier a avut loc în dimineața de marți, 23 octombrie, la stația de taxare de la Fetești. Este...15507

23 oct 00:00ReplicaAUCHAN are de plătit MII DE EURO clienţilor care s-au intoxicat în 2015 la autoservirea magazinului3979
23 oct 00:17ReplicaFEMEI AGRESATE PE STRADĂ! INFRACTORUL DOAR CE IEŞISE DIN ÎNCHISOARE!1635
23 oct 00:00ReplicaDigurile NIMĂNUI: ‘Dacă tot nu au proprietari, ne deschidem un laborator de amfetamine?’

Se investeşte masiv în reabilitarea litoralului: stoparea eroziunii costiere a înghiţit deja 170.450.084 euro,...2536

23 oct 00:00ReplicaBani de la Consiliu Judeţean Constanţa pentru a aduce acasă o femeie care a murit în Italia1437
23 oct 00:00ReplicaFostul director general al Portului Constanţa, Decebal Şerban, în instanţă: trage cu dinţii să fie repus pe o funcţie de conducere în companie1229
23 oct 00:00ReplicaUn individ a fost ARESTAT pentru furturi CALIFICATE! Printre victime sunt şi rude ale sale

Ionuț Plugaru a fost arestat la domiciliu, el fiind cercetat pentru 6 infracțiuni de furt calificat și dou tentative....766

23 oct 08:48ReplicaDeputatul Banias: 'Iau în calcul să candidez pentru încă un mandat'819
23 oct 00:00ReplicaPANOURI SOLARE pentru Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân611
Vremea
18°14.3° - 18° marţi, 23 octombrie 2018
cer seninUmiditate: 97%
Vânt: 2.06 m/s din VSV
Presiune: 1028.66 milibari

Loto
6/4921018254547
5/406826313311
joker471926319
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 oct 00:00SportMarius Copil s-a calificat în optimile turneului de la Basel

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, s-a calificat, luni, în optimile turneului de la Basel, cu premii...142

23 oct 00:24SportSimona Halep anunță ce face după retragerea de la Turneul Campionilor: 'Îmi iau vacanţă şi o să plec în concediu cu cine îmi place şi cu cine mă simt bine'

Liderul WTA, Simona Halep, susține că va merge într-o vacanță după retragerea de la Tunerul Campioanelor,...498

23 oct 00:18SportRadu Tudor sare în apărarea medicilor, după moartea lui Ilie Balaci: 'Fuma ca un turc, bea șpriț după șpriț, nopți lungi în cârciumi și cluburi'

In Romania, ne place sa ne balacarim, se acuzam inaintea oricarei cercetari preliminare, apar public tot soiul de clovni...2283

23 oct 00:15SportCauza morţii lui Ilie Balaci. Medicii legişti au finalizat autopsia

Momente emoţionante la Biserica Sf. Ilie din Craiova unde a fost depus sicriul cu trupul lui Ilie Balaci. Fotbalistul a...1272

Local
23 oct 00:27LocalFregata „Regele Ferdinand” se întoarce acasă după o operațiune NATO

Fregata „Regele Ferdinand” a încheiat cu succes participarea la Operația NATO „Sea Guardian” și se va...423

23 oct 00:16LocalDealerii care vindeau DROGURI în zona CLUBURILOR, băgați după gratii!

Nouă bărbați, bănuiți că ar fi adus droguri din străinătate și apoi le-ar fi vândut în zona cluburilor și...945

23 oct 00:06LocalÎncepe FURNIZAREA CĂLDURII LA MANGALIA

Goldterm Mangalia începe furnizarea agentului termic, în sistemul centralizat de termoficare, din ziua de miercuri, 24...825

23 oct 00:10LocalFOTO. Adăpost improvizat, DĂRÂMAT de oamenii legii: 'oaspeţii', trimişi în satul lor!

Pe raza municipiului Constanţa îşi fac cuib mai multe persoane, prin locuri ascunse sau mai puţin ascunse. O parte...852

23 oct 00:09LocalBărbat din Cobadin arestat pentru furt în valoare de 7.000 de lei!

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției 2 au...2530

23 oct 00:08LocalFără permis, depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Negru Vodă, la da de 21 octombrie a.c., au depistat un tânăr, în...447

23 oct 23:50LocalMărfuri contrafăcute în valoare de peste 70.000 euro, reținute de inspectorii vamali

În data de 18 octombrie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a...289

23 oct 23:59LocalFurturi din magazine, cercetate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Secției 5, la data de 21 octombrie a.c., au identificat un bărbat, în vârstă de 42 de ani,...354

23 oct 23:58LocalScandalagiu din Cumpăna, condamnat la închisoare!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cumpăna, la data de 21 octombrie a.c., au depistat un bărbat, în...1112

23 oct 23:51LocalAu început lucrările de asfaltare pe un drum județean

În cursul zilei de 21 octombrie a.c., Regia Autonomă Județeană de drumuri și poduri (RAJDP) Constanța, unitatea...1040

Politică
23 oct 00:18PoliticăKlaus Iohannis comentează ridicarea în gradul de general a lui Cătălin Paraschiv

Administrația Prezidențială spune, pentru MEDIAFAX, că MAI a transmis către Klaus Iohannis propunerea de acordare...526

23 oct 00:17PoliticăSenatul a votat: Se desecretizează hotărârea CSAT care a stat la baza protocoalelor SRI-PÎCCJ

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege, inițiat de președinții celor două Camere ale Parlamentului, Liviu...265

23 oct 00:16PoliticăMarea Unire, celebrată și la Constanţa: simpozion și expoziție de ii și obiecte artizanale

Anul 2018 stă sub semnul Centenarului Marii Uniri, o sărbătoare a întregii Românii care aduce faţă în faţă...331

23 oct 00:15PoliticăOsman Fedbi, confirmat președinte al Uniunii Democrate Turce din România

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat sâmbătă, 20 octombrie, Conferința Națională în cadrul căreia...849

23 oct 00:15PoliticăConsiliul Județean închiriază, prin LICITAȚIE, birouri în Centrul de Excelență în Turism „Tomis”

Consiliul Judeţean Constanţa organizează licitaţie publică deschisă cu strigare, în vederea închirierii...487

23 oct 00:14PoliticăSe plantează intens în Constanţa! Iată zonele vizate!

A început acţiunea care vizează plantarea de copaci în municipiu! Sunt plantați 100 plopi chinezești (Populus...504

23 oct 00:11PoliticăKlaus Iohannis a convocat partidele la consultări, pe tema legilor justiției

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, miercuri, de la ora 15,00, pe tema...222

23 oct 00:09PoliticăAu început lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului din Constanţa!

S-a decis soarta Cazinoului din Constanța! De astăzi, 22 octombrie, se lucrează intens pentru punerea în siguranţă...1554

23 oct 00:07PoliticăSalariul minim brut creşte de la 1 noiembrie, în funcţie de studii sau vechime

Guvernanţii ne fac o surpriză. Salariile se vor majora de la 1 noiembrie şi nu de la 1 ianuarie, cum era programat....1517

23 oct 23:56PoliticăFiica și ginerele lui Gabriel Oprea, acuzați OFICIAL de plagiat de către Academia SRI

Ana Maria Tudor, fiica fostului vicepremier Gabriel Oprea, și Alexandru Marius Tudor, ginerele acestuia sunt acuzați...424

Monden
23 oct 00:00MondenConnect-R și Misha, înțelegere secretă înainte de despărțire. Nu se afișează însoțiți în public și nu se atacă în presă

Despărțiți în fapt anul trecut, Connect-R și Misha au dezvăluit abia vara aceasta că au divorțat. Ce i-a ajutat...271

23 oct 00:00MondenO tânără din America a venit la “X Factor”, pentru a-și cunoaște mama naturală

O poveste de viață incredibilă de viață va emoționa atât publicul, cât și pe cei patru jurați, în ea de-a...259

23 oct 20:10MondenZoli de la Sistem și-a lansat primul proiect solo cu un concert pentru prieteni

Trupa pe butoaie e istorie, dar eticheta de Zoli de la Sistem rămâne lipită de Zoli Toth! Ca să se scuture de ea,...148

23 oct 00:00Monden„Uriașul” Thor Björnsson din „Game of Thrones” s-a însurat. El are 2,05 metri, ea are 1,57 metri! Cum arată cuplul

Thor Björnsson (29 de ani), actorul din "Game of Thrones" cunoscut pentru rolul celui supranumit "Muntele", a confirmat...407

23 oct 00:00MondenAnca Damian a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Varşovia 2018

Anca Damian a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru lungmetrajul "Moon Hotel Kabul", la ediţia de anul...144

23 oct 00:00MondenInternational Tattoo Convention Bucharest: Ce tatuaje se poartă în 2019

La cea de-a noua ediţie a International Tattoo Convention Bucharest s-au bătut tatuaje din toate direcţiile, Costi...157

23 oct 19:58MondenMeghan Markle spune că s-a simţit eliberată după ce a renunţat la social media

Ducesa de Sussex, Meghan Markle, a anunţat, în timpul unui turneu în Sydney că s-a simţit eliberată după ce a...223

23 oct 00:00MondenFamilia "vânătorului de crocodili" Steve Irwin lansează un nou show TV

Familia regretatului realizator de televiziune australian Steve Irwin - cunoscutul autor de documentare inspirate din...208

23 oct 00:00Monden''Halloween'' a debutat în forţă pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul horror ''Halloween'' a debutat în forţă pe prima poziţie în box-office-ul nord-american, cu încasări de...147

23 oct 19:44Monden„Stan & Ollie“, un film despre comicii Stan şi Bran, a fost proiectat în închiderea Festivalului de Film de la Londra

Laurel şi Hardy (Stan şi Bran), cel mai celebru cuplu comic din istoria cinematografiei, întruchipaţi de actorii...196

Mapamond
23 oct 00:00Mapamond„Nici o şansă“ ca Italia să iasă din UE sau zona euro, a dat asigurări şeful guvernului italian

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a reafirmat luni angajamentul european al ţării sale, în pofida...152

23 oct 00:00MapamondUniunea Europeană îndeamnă SUA şi Rusia să continue dialogul şi să menţină Tratatul INF

Uniunea Europeană (UE) a îndemnat luni SUA şi Rusia să continue dialogul, pentru a menţine Tratatul privind...147

23 oct 00:00MapamondCaravana migranţilor avansează în Mexic spre SUA, în ciuda avertizărilor lui Trump

La peste o săptămână de când a pornit din Honduras, o caravană a migranţilor a avansat duminică prin Mexic spre...179

23 oct 00:00MapamondMarea Britanie lansează un program de combatere a sclaviei moderne în spălătoriile auto, cu majoritatea victimelor est-europeni

Marea Britanie a anunţat luni lansarea unui program guvernamental de combatere a abuzurilor şi a sclaviei moderne în...163

23 oct 00:00MapamondAustralia: Prim-ministrul prezintă scuze naţionale victimelor pedofiliei

Prim-ministrul australian Scott Morrison a prezentat luni scuze naţionale victimelor pedofiliei, recunoscând în...143

23 oct 00:00MapamondAccident de tren în Taiwan: Probleme la sistemul de frânare, raportate cu jumătate de oră înainte de deraiere

Probleme la sistemul de frânare al trenului au fost raportate cu circa o jumătate de oră înainte ca acesta să...160

23 oct 00:00MapamondPurtător de cuvânt al Patriarhiei ruse: O vizită a papei Francisc în Rusia nu se află pe ordinea de zi

Posibilitatea efectuării de către papa Francisc a unei vizite în Rusia nu a fost discutată în cadrul deplasării...147

23 oct 00:00MapamondAutorităţile bulgare au confiscat 11 milioane de euro falşi în bancnote tipărite cu o tehnologie foarte performantă

Autorităţile bulgare au confiscat 11 milioane de euro şi 1,7 milioane de dolari în bancnote false, tipărite cu...194

23 oct 00:00MapamondTurcia: Doi morţi după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în apropiere de Bodrum

Două persoane au murit după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat luni dimineaţa la numai 50 de metri...152

23 oct 00:00MapamondSpania: Un mort şi trei răniţi, după ce sute de migranţi au luat cu asalt enclava spaniolă Melilla

Un migrant african a murit şi alţi trei au fost răniţi când aproximativ 300 de migranţi au luat cu asalt duminică...171

Sănătate
23 oct 00:00SănătateCopiii internaţi în Spitalul Judeţean Constanţa au intrat în atenţia mămicilor constănţene! Iată cum pot dona haine persoanele interesate!

Mămicile din Constanţa s-au mobilizat în mediul online şi doresc să facă mai multe donaţii copiilor aflaţi la...1844

20 oct 20:50SănătateSemnal de alarmă: MOAŞELE, pe cale de DISPARIŢIE?

În îngrijirea gravidelor și supravegherea nașterilor și în țara noastră au început să apară meserii...1588

20 oct 01:18SănătateMurăturile în oțet din comerț pot cauza cancer gastric? Semnal de alarmă tras de Asociația Pro Consumatori

Castraveţi din India, muraţi în România, cu soluţie de dezgheţare a drumurilor şi metabisulfit de potasiu,...760

19 oct 20:54SănătateClădirea unde a funcţionat Secţia de Chirurgie Buco-maxilo-facială va fi preluată de CJC şi reabilitată!

Clădirile din curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța se află, de foarte mulți ani, în paragină. În...2230

19 oct 00:35SănătateUn cabinet medical mobil va ajunge în zonele rurale din Constanţa! Iată ce servicii oferă copiilor!

În următoarele 9 luni, „Zana Merciluta”, primul cabinet stomatologic mobil din România, va ajunge la aproape 600...439

16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia are o vechime de aproape 60 de ani și se află într-o continuă dezvoltare, iar în...949

4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...756

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...1081

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...845

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1521