rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Conducerea DGASPC Copilului Constanța demontează acuzațiile ce îi sunt aduse

RĂZBOI în Protecția Copilului Constanța: fost șef de centru de plasament, acuzat într-un dosar de fals în acte

Fotografie cu rol ilustrativ

Într-o adresă către conducerea Consiliului Județean Constanța, fosta șefă a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina”, Ghiunur Veli, a adus o serie de acuzații grave conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, subliniind că a fost demisă din funcție în mod abuziv. În replică, reprezentanții direcției au precizat pentru „Replica de Constanța” că Ghiunur Veli a fost demisă din funcție pentru că nu a respectat nu mai puțin de 27 de puncte din fișa postului. Mai mult, potrivit acestora, Ghiunur Veli ar fi fost cercetată și sancționată disciplinar pentru management defectuos în mai multe rânduri, mai mult, pe numele ei fiind un dosar penal pentru fals și uz de fals în documentele oficiale ale Centrului de Servicii Comunitare „Cristina”.

În ediția anterioară a cotidianului „Replica de Constanța” v-am prezentat acuzațiile grave pe care le face fosta șefă a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în urma demiterii ei din funcție. Într-o adresă transmisă conducerii Consiliului Județean Constanța, pe care fosta șefă a centrului a făcut-o publică, aceasta susține că i se impută un „management defectuos”, faptul că nu și-a îndeplinit sarcinile de servicii, deși toate neajunsurile de care s-a lovit le-ar fi sesizat șefilor ei de la direcție. De altfel, aceasta prezintă și o serie de referate pe care le-ar fi trimis, de-a lungul anului 2017, conducerii DGASPC Constanța.

În urma solicitării transmise de „Replica de Constanța”, reprezentanții DGASPC Constanța au făcut o serie de precizări.

Fosta șefă de la centrul „Cristina” acuzată că nu a respectat 27 de puncte din fișa postului

„Deși doamna Veli Ghiunur susține că nu știe care sunt sarcinile și atribuțiile pe care nu le-a respectat conform fișei postului, potrivit raportului Comisiei de cercetare disciplinară a DGASPC Constanța s-a constatat că d-na Veli Ghiunur, șef centru la C.S.C. Cristina, este răspunzătoare pentru suspendarea activității bucătăriei centralizate din cadrul centrului pentru că nu a respectat 27 de puncte ce îi reveneau ca sarcină prin prisma funcției ocupate.

Menționăm doar câteva dintre ele: nu a executat la timp și în mod corespunzător sarcinile de serviciu prevăzute în fișa postului; nu a respectat disciplina muncii, ordinea și curățenia la locul de muncă, respectiv, în centru; nu a asigurat în centru disciplina de muncă prin crearea condițiilor economice, sociale și organizatorice necesare prestării unei munci de înaltă productivitate, prin formarea unei atitudini conștiente față de muncă; nu a asigurat integritatea bunurilor aflate în patrimoniul CSC Cristina și nu a luat toate măsurile necesare de conservare, de asigurare și de menținere a bunurilor centrului; nu a luat toate măsurile necesare pentru ca utilajele, aparatura și instalațiile din blocul alimentar, magazii și beci să fie folosite la parametri normali și în conditii de deplină siguranță”, se arată în răspunsul transmis de către reprezentanții DGASPC Constanța.

Cât privește numeroasele referate pe care le-a transmis fosta șefă a centrului, conducerea Protecției Copilului arată: „Prin referatele de necesitate întocmite nu se regăsesc materiale de întreținere/construcție, cum sunt: vopsea, glet, adeziv, amorsă pentru pereți, grund pentru lemn și metal, pensoane, trafalete, bidinea și alte produse complementare, produse ce puteau fi utilizate pentru remedierea celor constatate de reprezentanții OPC, ținând cont că aspectele menționate în procesul verbal al OPC se regăseau deficiențe ce puteau fi remediate pe tot parcursul anului anterior. Comisia de cercetare disciplinară a verificat toate referatele întocmite de doamna șef centru și nu a reușit să identifice menționat în niciun referat faptul că frigiderele sunt pline de rugină, că măștile și picioarele chiuvetelor de asemenea sunt pline de rugină.

Nu a solicitat prin referat de necesitate vopsea, var, perii de sârmă, pensule sau trafalet, pentru efectuarea întreținerii curente a spațiilor de depozitare, respectiv blocul alimentar.

Nu a urmărit circuitul referatelor de necesitate, nici pe cel al notelor informative cu privire la luarea unor măsuri în vederea rezolvării unor probleme constatate în centru, chiar d-na Veli recunoscând verbal că nu a urmărit parcursul acestora în vederea remedierii aspectelor constatate sau solicitate.

De asemenea, nu a urmărit niciodată graficele de temperatură de pe frigidere, dacă sunt corect întocmite sau dacă temperatura din interiorul frigiderelor este aceeași cu cea notată pe grafic. Veli Ghiunur a făcut delegări de atribuții personalului centrului pentru lucruri de care era direct răspunzătoare în calitate de șef de centru”.

Hrana pentru copii de la „Cristina”, pregătită în alte două centre

În urma controlului efectuat de Protecția Consumatorilor Constanța la centrul „Cristina”, în noiembrie 2017, blocul alimentar a fost închis. Fapt care i se impută fostei șefe. „Urmare a suspendării activității bucătăriei centralizate, pentru cei aproximativ 200 de copii cărora li se gătea zilnic hrana în cadrul CSC Cristina, a fost necesară luarea unor măsuri de urgență în vederea asigurării hranei acestora. A fost necesară o redistribuire a produselor alimentare de la CSC Cristina la Centrul de Plasament “Ovidiu” și la „Traian“ în bucătăriile cărora s-a pregătit mâncarea pentru încă 200 de beneficiari. Acest lucru a determinat anumite cheltuieli neprevăzute pentru instituție referitoare la asigurarea transportului, depozitarea și distribuirea produselor alimentare, și a mâncării gătite”, au afirmat reprezentanții Protecției Copilului Constanța.

Reprezentanții DGASPC Constanța spune că toate aspectele care i se impută fostei șefe a centrului „Cristina” au fost prezentate, în mai multe ședințe de lucru cu șefii centrelor și compartimentelor, astfel că aceasta ar fi trebuit să aibă cunoștință de ele. „De asemenea, precizăm că, din inițiativa conducerii DGASPC Constanța au avut loc mai multe ședințe de lucru cu șefii centrelor și compartimentelor în care conducerea le-a adus acestora la cunoștință necesitatea respectării tuturor normelor de igienă a muncii, a circuitelor din blocurile alimentare și procesului tehnologic de preparare a hranei, în acest sens fiind întocmite și procesele verbale după fiecare ședință de lucru în parte”, se arată în răspunsul DGASPC Constanța.

Protecția Copilului: copiii nu dorm câte doi în pat!

Printre altele, Ghiunur Veli a susținut și faptul că beneficiarii ar dormi și câte doi în pat. Acest aspect este negat vehement de conducerea direcției. „Cât despre faptul că beneficiarii CSC Cristina dorm câte doi în pat, precizăm că este un neadevăr. Centrul este inclus în Programul Operațional Regional privind dezinstituționalizarea copiilor și tranziția către comunitate. Pentru fiecare beneficiar din centru s-a stabilit deja o măsură care va fi dusă la îndeplinire în perioada următoare. O parte dintre copii va merge în centrele de adulți, o parte în asistență maternală, alții vor fi reintegrați în familie, unde se poate, iar pentru ceilalți se vor construi două case de tip familial și vor beneficia de terapie oferită de un centru de zi de recuperare care va fi alături. Identificarea acestor soluții a fost o preocupare constantă a Direcției care motivează acest proces de reorganizare”, se arată în același răspuns.

Activitatea desfășurată de medici respectă toate prevederile legale

Fosta șefă a centrului a adus o serie de acuzații foștelor sale colege, respectiv cadrelor medicale care supraveghează și consultă beneficiarii centrului de plasament. Și la acest capitol, reprezentanții DGASPC Constanța desființează acuzațiile, subliniind faptul că pe partea medicală a fost realizat un audit, din care a reieșit că activitatea derulată de cadrele medicale menționate de Ghiunur Veli în adresa sa respectivă toate procedurile, iar dacă au existat mici deficiențe, au fost remediate potrivit prevederilor legale.

„În ceea ce privește situația dr. Donea Maria, menționăm că aceasta desfășoară un program parțial de muncă. În momentul în care s-a înscris la rezidențiat, conducerea DGASPC a propus, iar dumneaei a acceptat, să lucreze part-time deoarece sunt mai multe posturi de medici vacante pentru care au fost organizate concursuri însă nu au fost ocupate. Ca șef de centru, dumneai este cea care ar fi trebuit să coordoneze toate aceste lucruri. Șeful de centru este cel care coordonează, cu întreaga echipă pluridisciplinară, activitatea centrului respectiv. Întreaga parte administrativă a făcut obiectul acestei cercetări care a ajuns la o serie de concluzii pentru care avem un întreg raport”, au precizat reprezentanții DGASPC Constanța.

Dosar penal pentru fals și uz de fals în acte și sancțiuni displinare

Mai mult, conducerea Protecției Copilului a arătat că Ghiunur Veli a fost „cercetată și sancționată disciplinar pentru management defectuos în mai multe rânduri”. „De asemenea, pe numele dumneai există un dosar penal pentru fals și uz de fals în documentele oficiale ale centrului.

Faptul că dumneaei a umblat după donații – așa cum susține - este un neadevăr. Donatorii centrului sunt ori donatori tradiționali, ori donatori dirijați către centru de conducerea instituției. Încălcările legii au condus la prima desfacere a contractului său de muncă, în anul 2015. Urmare a contestației asupra deciziei de desfacere a contractului colectiv de muncă, Instanța nu a exonerat-o de fapte, ci a considerat aplicarea pedepsei celei mai grave, fără a trece etapizat prin celelalte modalități de penalizare și a decis sancționarea cu 10% timp de trei luni (penalizare maximă) a dumneaei și reintegrarea în funcția ocupată anterior.

În ceea ce privește această ultimă cercetare, d-na Veli Ghiunur a încălcat peste 20 de puncte din regulamentul general, procedura operațională privind bunurile din gestiune, dar și din atribuțiile specifice funcției sale, precum și prevederile câtorva hotărâri de guvern și ordine al ministrului Sănătății”, se arată în răspunsul transmis de Protecția Copilului Constanța.

Drept pentru care, în concluzie, reprezentanții direcției consideră afirmațiile fostei șefe a centrului „Cristina” nefondate și tendențioase.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: În ce HAL sunt ținuți copiii din centrele de plasament din Constanța. Acuzații GRAVE aduse de un om din interiorul sistemului!

sâmbătă, 13 ianuarie 20181578
Comentarii

130un cititor(14 ian 20:44)
Am citit ambele articole. Concluzia mea, a unei persoane care nu are alte informatii decat cele furnizate in articole este urmatoarea: probleme de management au fost dar la inceput ma gandeam ca pedeapsa a fost prea mare insa cand am aflat ca are si un dosar penal pe rol de care nu a vorbit, mi-a fost clar ca doamna are ceva grav de ascuns. Probabil ca atunci cand se va solutiona cazul si daca este gasita nevinovata o sa admit ca a fost lucrata. Daca nu, adica daca pierde procesul penal pentru fals in acte publice tot ce afirma dumneaei este egal cu O.
241Angajat(14 ian 17:22)
Ati bagat niste bani in centru si sa facut lucrari in bataie de joc!lucruri de mintuiala !numai ca sa va justificati cu bani !hotie pe fata si bataie de joc si acum ati demisionato pe Sefa centrului ca stie prea multe si vie frica !
137Giulsien Gani(13 ian 16:41)
Mai Ghiunur Veli, mai tii tu minte cand eram la corp control si ne faceam foarte bine treaba punandu-i pe toti prin centre sa curete si sa igienizeze toate spatiile din bucatarii, spalatorii si sectoare? Ce pacat ca ai uitat si in ce situatie te-ai pus! Pacat. Mai bine resemneaza-te! cum am facut-o si eu...
438Un parinte(13 ian 15:11)
Am inteles......Si eu ca parinte dadeam lenjerii la centru care au ajuns la pensiunile doamnei fost sef...
307Angajat(13 ian 08:49)
Dar cine trebuia sa dea cu var, asistentele sau medicul? La DGASPC sunt doi sefi de centru unul administrativ si unul de interventii Cica. I-ati demis si pe Tutuianu si pe Niculae?
mai mult...Replica
22 apr 00:00ReplicaFARMACIA de pe bulevardul Ferdinand, 'CĂLCATĂ' de hoţi!

Statistica potrivit căreia hoţii acţionează cu precădere în jurul orelor 03.00-04.00 este din nou confirmată de o...449

22 apr 13:15ReplicaVICTORIE HALEP! SUNTEM ÎN CUPA MONDIALĂ LA FED CUP116
22 apr 13:40ReplicaElicopterul SMURD a intervenit între Ovidiu și Nazarcea: șoferul era BEAT1602
21 apr 00:00ReplicaViitorul a remizat cu FCSB! Scor final 2-2

Viitorul Constanța a remizat cu echipa lui Dică, FCSB, în etapa a 6-a a play-offului Ligii I. Scorul final al...1297

21 apr 02:56ReplicaBĂUT la volan, a intrat cu maşina în zidul unui imobil!3917
21 apr 13:26ReplicaComunicat oficial de la PSD, după ședința de la Medgidia: Susținere totală pentru Luminița Vlădescu1961
21 apr 17:23ReplicaConducerea PSD Constanța, în ședință la Medgidia: a început mobilizarea pentru mitingul lui Dragnea!

Social-democrații constănțeni s-au aflat la Medgidia, sâmbătă, 21 aprilie, reuniți în ședința Biroului...3355

21 apr 00:00ReplicaConstanţa: o maşină s-a răsturnat, şoferul vinovat a FUGIT de la faţa locului4347
21 apr 17:31ReplicaCum s-a petrecut accidentul rutier MORTAL de la Mangalia4465
21 apr 17:33ReplicaAccident în apropiere de Hârşova: 4 persoane rănite, între care şi 2 copii

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, în seara de vineri, în jurul orei...1676

21 apr 09:54ReplicaVIDEO/ FOTO. INCENDIU în Piața Roșie din cartierul Poarta 6. Au fost avariate două magazine și o croitorie!4679
21 apr 00:10ReplicaRĂMÂI INTERZIS! Sesizări la Poliţia Locală şi Protecţia Copilului pentru că un copil cu dizabilităţi deranja vecinii când plângea!6663
Vremea
24°16.6° - 24° duminică, 22 aprilie 2018
cer seninUmiditate: 72%
Vânt: 3.86 m/s din NV
Presiune: 1025.23 milibari

Loto
6/4942122242737
5/4082228293114
joker10141927322
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 apr 13:19SportRomânia conduce Elveția cu 2-0, după victoria emoționantă a Irinei Begu

România conduce Elveția cu 2-0 după victoria Simonei Halep în fața Viktorijei Golubic, scor 6-3, 1-6, 6-1. Irina...527

21 apr 13:18SportSimona Halep a câştigat primul punct pentru România în barajul din Fed Cup contra Elveţiei

VICTORIE ROMÂNIA! Halep - Golubic 6-3, 1-6, 6-1. Triumf categoric în setul al treilea pentru Simona Halep, care a...882

21 apr 00:00SportStanciu, gol superb pentru Sparta Praga!

Nicolae Stanciu a marcat în minutul 32 al disputei pe care Sparta Praga, echipa sa, a câştigat-o cu 2-0 în faţa lui...436

21 apr 00:33Sport"Bine ați venit în iadul afacerilor de fotbal". Nantes - Rennes 1-1

Surpriză pentru Tătăruşanu la derby-ul Estului, dintre Nantes şi Rennes, terminat 1-1. Fanii gazdelor au aruncat...479

Local
21 apr 00:23LocalMașină DISTRUSĂ la o spălătorie din Constanța?

O constănțeancă susține că autoturismul i-a fost distrus în cadrul spălătoriei auto din parcarea subterană a...9598

21 apr 00:26LocalTineri prinși cu droguri asupra lor, la CET și Pod Butelii

Jandarmii au surprins în Constanţa, patru persoane care aveau asupra lor unsprezece pliculeţe autosigilante...1593

21 apr 00:24LocalExpoziție inedită de artă fotografică și pictură în tuș la Medgidia

Joi, 19 aprilie a.c., Primăria Municipiului Medgidia a fost gazda expoziției de artă fotografică și pictură în...410

21 apr 00:17LocalAccident rutier pe I.G. Duca: o femeie a fost lovită de o mașină

Un accident rutier a avut loc vineri, 20 aprilie, pe strada I.G. Duca din municipiul Constanța, în apropiere de...721

21 apr 00:16LocalCălători din RATC amendați de polițiștii locali, mai ales în Tomis Nord

Polițiștii locali în colaborare cu reprezentanții RATC au efectuat, în data de 18.04.2018, activități de...849

21 apr 00:16LocalSe oprește apa în localitățile Mircea Vodă și Crucea. Iată în ce zile!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere și de igienizare a rezervoarelor destinate înmagazinării...329

21 apr 00:16LocalConstănţenii nu trebuie să se deplaseze la ghişeele SPIT pentru a depune declaraţiile fiscale. Iată ce alternative au!

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce în atenția contribuabililor că pot transmite declarațiile...455

21 apr 00:15LocalCopiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros” vor avea o sală de muzică modernă! Viţa de Vie va concerta la inaugurare

Elevii din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Albatros” Constanţa vor fi beneficiarii unei săli...350

21 apr 00:15LocalAtenție, șoferi! Circa 200 de vitezomani au fost sancționați

Lucrătorii Serviciului Rutier, împreună cu lucrătorii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 19 aprilie,...696

21 apr 00:14LocalCinci cetățeni sirieni, călăuziți de un cetățean turc, depistați la frontiera cu Bulgaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, în zona...456

Politică
21 apr 00:30PoliticăAlina Bica este refugiat politic în Costa Rica, susţine avocatul ei. Judecătorii îl contrazic

Avocatul Alinei Bica a anunţat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fosta şefă a DIICOT a primit...633

21 apr 00:25PoliticăSONDAJ AVANGARDE: ALDE este peste PNL, în intenţia de vot, în mai multe judeţe. Iată cifrele la Constanţa

ALDE îşi umflă muşchii! Potrivit unui sondaj realizat la comanda partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, PNL...1141

21 apr 00:29PoliticăIohannis a sunat-o pe Dăncilă pentru a lămuri situaţia ambasadei din Israel. "Eram la Simfonia Lalelelor, nu aveam telefonul la mine"

Preşedintele Klaus Iohannis a încercat să discute la telefon, vineri dimineaţă, cu premierul Viorica Dăncilă,...632

21 apr 00:27PoliticăLucrările de întreținere a străzilor din Cernavodă continuă

Prin Progarmul lucrări de întreținere parte carosabilă și trotuare pe anul 2018, strada pe care se efectuează...632

21 apr 00:28PoliticăAu fost încheiate lucrările de reabilitare a cantinei de ajutor social din Constanţa

Serviciul Public de Asistență Socială Constanţa anunță finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a...602

21 apr 00:28PoliticăConsiliul Judeţean Constanţa se întruneşte în şedinţă. Iată ce proiecte vor fi supuse votului!

Membrii Consiliului Judeţean Constanţa se întrunesc, vineri, 27 aprilie a.c., în cadrul unei şedinţe ordinare, în...555

21 apr 00:26PoliticăPrimarii se plâng: prea multe beach baruri la Limanu și o faleză surpată la Costinești

În timpul ședinței convocate de Prefectura Constanța, vineri 20 aprilie, și-au făcut pe rând prezența trei...1154

21 apr 00:26PoliticăPrimăria Constanţa face angajări. Iată ce posturi sunt scoase la concurs!

Primăria municipiului Constanţa organizează concursuri pentru ocuparea unor funcţii publice de execuție vacante în...682

21 apr 00:14PoliticăCurtea Constituţională: "SRI nu avea voie să opereze în nici un dosar de corupţie". Livia Stanciu a făcut opinie separată

Curtea Constituţionanlă aruncă în aer obiectul protocoalelor ilegale. Serviciile de informaţii nu aveau voie să...552

21 apr 00:14PoliticăTăriceanu 'spulberă' proiectul PSD privind justificarea sumelor peste 1.000 de euro trimise în ţară

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, joi, referitor la proiectul de lege depus la Oficiul...694

Monden
21 apr 22:20Monden'Perfect Body by Cezarina', la ceas aniversar!

'Vineri seara a fost distracţie mare la Cantina Liceului Tehnologic Cernavodă! Cezarina Giurcă a sărbătorit 5 ani...387

21 apr 00:00MondenMihai Trăistariu a trecut la muzică lăutărească. „E vorba de un taraf din București“

Mihai Trăistariu a trecut la muzică lăutărească. Artistul a vorbit în direct la Antena Stars, despre deciziile...272

21 apr 03:03MondenTatăl lui Karim a murit după o lungă suferință

Tatăl lui Karim a murit după o lungă suferință. Artistul traversează una dintre cele mai negre perioade din viaţa...271

21 apr 00:00MondenAndra nu este mulțumită de felul în care arată. „Vreau să slăbesc încă vreo 3 kg”

Andra nu este mulțumită de felul în care arată. Artista a mărtursit că de când a devenit mamă, a renunțat la...309

21 apr 00:00MondenAlina Şerban, actriţa de etnie romă care a devenit vedetă în Marea Britanie, va păşi pe covorul roşu de la Cannes

Alina Şerban, actriţa de etnie romă care a devenit vedetă în Marea Britanie, a povestit la Interviurile Libertatea...317

21 apr 03:00MondenMaria Ciobanu, și-a încheiat definitiv cariera muzicală. „Mama a ales să-i fie aproape soțului său, în America”

Simbol al cântecului popular românesc autentic, Maria Ciobanu se desparte definitiv de scenă, după ce a scris o...409

21 apr 00:00MondenAriana Grande a lansat prima piesă după atentatul de la Manchester. Versurile amintesc de victime

Ariana Grande a lansat prima piesă după atentatul de la Manchester, ”No Tears Left To Cry” (Nu mai am lacrimi să...235

21 apr 00:00MondenRegizorul Guillermo del Toro a semnat un contract cu DreamWorks Animation pentru producerea unor filme de animaţie

Guillermo del Toro, al cărui film "The Shape of Water", a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film şi pentru cel mai...230

21 apr 00:00Monden„I Feel Pretty“, cu Amy Schumer, principala noutate de pe afişul cinematografelor americane

Comedia 'I Feel Pretty', cu Amy Schumer ca protagonistă, este principala noutate de pe afişul cinematografelor...238

21 apr 00:00MondenSteven Soderbergh va regiza un film despre scandalul Panama Papers

Steven Soderbergh va reveni pe marile ecrane după producţiile "Logan Lucky" şi "Unsane" cu un film despre scandalul...230

Mapamond
21 apr 00:00MapamondMAE rus, citat de RIA Novosti: Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin în SUA

Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri...251

21 apr 00:00MapamondPrinţul Charles îi va succeda reginei Elisabeta a II-a la şefia Commonwealth-ului, potrivit presei britanice

Şefii de guverne din Commonwealth au căzut de acord vineri ca prinţul Charles să îi succeadă mamei sale, regina...270

21 apr 00:00MapamondRusia: Bilanţul victimelor incendiului de la Kemerevo, revizuit de autorităţi de la 64 la 60 de morţi

Bilanţul persoanelor decedate în incendiul devastator produs luna trecută într-un centru comercial din oraşul...234

21 apr 00:00MapamondGermania: Echipe de deminare dezamorsează în centrul Berlinului o bombă de 500 kg din Al Doilea Război Mondial

Echipe de deminare germane au început dezamorsarea unei bombe de 500 kg rămase din Al Doilea Război Mondial şi...238

21 apr 00:00MapamondSUA: Mii de elevi sunt chemaţi la un protest împotriva lipsei de acţiune a guvernului în faţa violenţei armate în şcoli

Mii de elevi din SUA participă vineri la un protest împotriva lipsei de acţiune a guvernului în faţa violenţei...232

21 apr 00:00MapamondSpania: Organizaţia separatistă bască ETA îşi cere iertare pentru ''răul'' provocat

Organizaţia separatistă bască ETA a recunoscut "răul" pe care l-a provocat în timpul luptei sale armate pentru...273

21 apr 00:00MapamondNepal: Aeroportul din Kathmandu, închis din cauza ieşirii unui avion de pe pistă

Aeroportul din capitala nepaleză Kathmandu a fost închis vineri după ce un avion al companiei malaeziene Malindo...234

21 apr 00:00MapamondFostul director al FBI, James Comey: Donald Trump constituie "o ameninţare semnificativă pentru statul de drept"

Donald Trump constituie "o ameninţare semnificativă pentru statul de drept", a apreciat joi fostul director al FBI,...236

21 apr 00:00MapamondAustria: 40 de persoane au fost rănite uşor într-un accident feroviar în gara din Salzburg

Două trenuri de pasageri au fost implicate într-un incident survenit în timpul unei operaţiuni de cuplare a lor în...230

21 apr 00:00MapamondFranţa: Nou record de deţinuţi în închisori - 70.367 persoane

Numărul deţinuţilor a atins un nou record în Franţa pe 1 aprilie, cu 70.367 persoane încarcerate în...238

Sănătate
20 apr 00:23SănătateSanitas a decis: GREVĂ GENERALĂ în sănătate!

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a stabilit, joi, 19 aprilie a.c., programul de proteste, ce va demara cu un...753

17 apr 16:32SănătateCNAS emite, în 2018, noi carduri de sănătate! Iată care este motivul

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că, în 2018, vor fi tipărite noi carduri de sănătate, în...944

17 apr 22:18SănătatePremieră în judeţ: un spital orăşenesc va avea propriul heliport!

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, tace și face. Edilul a mărturisit că așteaptă eliberarea tuturor...2969

17 apr 00:59SănătateTone de dovlecei importate din Turcia, contaminate cu pesticid

Săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorității...1522

17 apr 22:38SănătateBiologii şi chimiştii IES ÎN STRADĂ! „Suntem jigniţi, fiind consideraţi mai prejos decât medicii!”

Peste 3.000 de biochimişti, biologi şi chimişti din întreaga ţară se pregătesc de un amplu protest! După ce,...2077

15 apr 00:20SănătateRaed Arafat: „Tatăl meu fuma 3 pachete de țigări pe zi”

Raed Arafat atrage atenţia că tot mai mulţi tineri sunt ademeniţi să încerce ţigările electronice prin campanii...2057

12 apr 20:38SănătateÎNCĂ UN BEBELUŞ DECEDAT! Nu fusese vaccinat pentru rujeolă!

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a confirmat, joi, diagnosticul de rujeolă la bebeluşul în...978

12 apr 00:38SănătateSpitalul Județean Constanța: „Pacientul nu are TBC și nu reprezintă un caz contagios”

În urma apariției materialului cu pacientul suspect de TBC în cotidianul „Replica de Constanța”, reprezentanții...1698

9 apr 00:40SănătateRaed Arafat, lovitură pentru sistemul medical

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că este importantă creşterea...2118

8 apr 01:39SănătateArafat: Ar trebui delimitat sectorul privat de cel public în domeniul medical, cu interdicţia de a lucra simultan

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că este importantă creşterea veniturilor...1493