rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Conducerea DGASPC Copilului Constanța demontează acuzațiile ce îi sunt aduse

RĂZBOI în Protecția Copilului Constanța: fost șef de centru de plasament, acuzat într-un dosar de fals în acte

Fotografie cu rol ilustrativ

Într-o adresă către conducerea Consiliului Județean Constanța, fosta șefă a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina”, Ghiunur Veli, a adus o serie de acuzații grave conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, subliniind că a fost demisă din funcție în mod abuziv. În replică, reprezentanții direcției au precizat pentru „Replica de Constanța” că Ghiunur Veli a fost demisă din funcție pentru că nu a respectat nu mai puțin de 27 de puncte din fișa postului. Mai mult, potrivit acestora, Ghiunur Veli ar fi fost cercetată și sancționată disciplinar pentru management defectuos în mai multe rânduri, mai mult, pe numele ei fiind un dosar penal pentru fals și uz de fals în documentele oficiale ale Centrului de Servicii Comunitare „Cristina”.

În ediția anterioară a cotidianului „Replica de Constanța” v-am prezentat acuzațiile grave pe care le face fosta șefă a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în urma demiterii ei din funcție. Într-o adresă transmisă conducerii Consiliului Județean Constanța, pe care fosta șefă a centrului a făcut-o publică, aceasta susține că i se impută un „management defectuos”, faptul că nu și-a îndeplinit sarcinile de servicii, deși toate neajunsurile de care s-a lovit le-ar fi sesizat șefilor ei de la direcție. De altfel, aceasta prezintă și o serie de referate pe care le-ar fi trimis, de-a lungul anului 2017, conducerii DGASPC Constanța.

În urma solicitării transmise de „Replica de Constanța”, reprezentanții DGASPC Constanța au făcut o serie de precizări.

Fosta șefă de la centrul „Cristina” acuzată că nu a respectat 27 de puncte din fișa postului

„Deși doamna Veli Ghiunur susține că nu știe care sunt sarcinile și atribuțiile pe care nu le-a respectat conform fișei postului, potrivit raportului Comisiei de cercetare disciplinară a DGASPC Constanța s-a constatat că d-na Veli Ghiunur, șef centru la C.S.C. Cristina, este răspunzătoare pentru suspendarea activității bucătăriei centralizate din cadrul centrului pentru că nu a respectat 27 de puncte ce îi reveneau ca sarcină prin prisma funcției ocupate.

Menționăm doar câteva dintre ele: nu a executat la timp și în mod corespunzător sarcinile de serviciu prevăzute în fișa postului; nu a respectat disciplina muncii, ordinea și curățenia la locul de muncă, respectiv, în centru; nu a asigurat în centru disciplina de muncă prin crearea condițiilor economice, sociale și organizatorice necesare prestării unei munci de înaltă productivitate, prin formarea unei atitudini conștiente față de muncă; nu a asigurat integritatea bunurilor aflate în patrimoniul CSC Cristina și nu a luat toate măsurile necesare de conservare, de asigurare și de menținere a bunurilor centrului; nu a luat toate măsurile necesare pentru ca utilajele, aparatura și instalațiile din blocul alimentar, magazii și beci să fie folosite la parametri normali și în conditii de deplină siguranță”, se arată în răspunsul transmis de către reprezentanții DGASPC Constanța.

Cât privește numeroasele referate pe care le-a transmis fosta șefă a centrului, conducerea Protecției Copilului arată: „Prin referatele de necesitate întocmite nu se regăsesc materiale de întreținere/construcție, cum sunt: vopsea, glet, adeziv, amorsă pentru pereți, grund pentru lemn și metal, pensoane, trafalete, bidinea și alte produse complementare, produse ce puteau fi utilizate pentru remedierea celor constatate de reprezentanții OPC, ținând cont că aspectele menționate în procesul verbal al OPC se regăseau deficiențe ce puteau fi remediate pe tot parcursul anului anterior. Comisia de cercetare disciplinară a verificat toate referatele întocmite de doamna șef centru și nu a reușit să identifice menționat în niciun referat faptul că frigiderele sunt pline de rugină, că măștile și picioarele chiuvetelor de asemenea sunt pline de rugină.

Nu a solicitat prin referat de necesitate vopsea, var, perii de sârmă, pensule sau trafalet, pentru efectuarea întreținerii curente a spațiilor de depozitare, respectiv blocul alimentar.

Nu a urmărit circuitul referatelor de necesitate, nici pe cel al notelor informative cu privire la luarea unor măsuri în vederea rezolvării unor probleme constatate în centru, chiar d-na Veli recunoscând verbal că nu a urmărit parcursul acestora în vederea remedierii aspectelor constatate sau solicitate.

De asemenea, nu a urmărit niciodată graficele de temperatură de pe frigidere, dacă sunt corect întocmite sau dacă temperatura din interiorul frigiderelor este aceeași cu cea notată pe grafic. Veli Ghiunur a făcut delegări de atribuții personalului centrului pentru lucruri de care era direct răspunzătoare în calitate de șef de centru”.

Hrana pentru copii de la „Cristina”, pregătită în alte două centre

În urma controlului efectuat de Protecția Consumatorilor Constanța la centrul „Cristina”, în noiembrie 2017, blocul alimentar a fost închis. Fapt care i se impută fostei șefe. „Urmare a suspendării activității bucătăriei centralizate, pentru cei aproximativ 200 de copii cărora li se gătea zilnic hrana în cadrul CSC Cristina, a fost necesară luarea unor măsuri de urgență în vederea asigurării hranei acestora. A fost necesară o redistribuire a produselor alimentare de la CSC Cristina la Centrul de Plasament “Ovidiu” și la „Traian“ în bucătăriile cărora s-a pregătit mâncarea pentru încă 200 de beneficiari. Acest lucru a determinat anumite cheltuieli neprevăzute pentru instituție referitoare la asigurarea transportului, depozitarea și distribuirea produselor alimentare, și a mâncării gătite”, au afirmat reprezentanții Protecției Copilului Constanța.

Reprezentanții DGASPC Constanța spune că toate aspectele care i se impută fostei șefe a centrului „Cristina” au fost prezentate, în mai multe ședințe de lucru cu șefii centrelor și compartimentelor, astfel că aceasta ar fi trebuit să aibă cunoștință de ele. „De asemenea, precizăm că, din inițiativa conducerii DGASPC Constanța au avut loc mai multe ședințe de lucru cu șefii centrelor și compartimentelor în care conducerea le-a adus acestora la cunoștință necesitatea respectării tuturor normelor de igienă a muncii, a circuitelor din blocurile alimentare și procesului tehnologic de preparare a hranei, în acest sens fiind întocmite și procesele verbale după fiecare ședință de lucru în parte”, se arată în răspunsul DGASPC Constanța.

Protecția Copilului: copiii nu dorm câte doi în pat!

Printre altele, Ghiunur Veli a susținut și faptul că beneficiarii ar dormi și câte doi în pat. Acest aspect este negat vehement de conducerea direcției. „Cât despre faptul că beneficiarii CSC Cristina dorm câte doi în pat, precizăm că este un neadevăr. Centrul este inclus în Programul Operațional Regional privind dezinstituționalizarea copiilor și tranziția către comunitate. Pentru fiecare beneficiar din centru s-a stabilit deja o măsură care va fi dusă la îndeplinire în perioada următoare. O parte dintre copii va merge în centrele de adulți, o parte în asistență maternală, alții vor fi reintegrați în familie, unde se poate, iar pentru ceilalți se vor construi două case de tip familial și vor beneficia de terapie oferită de un centru de zi de recuperare care va fi alături. Identificarea acestor soluții a fost o preocupare constantă a Direcției care motivează acest proces de reorganizare”, se arată în același răspuns.

Activitatea desfășurată de medici respectă toate prevederile legale

Fosta șefă a centrului a adus o serie de acuzații foștelor sale colege, respectiv cadrelor medicale care supraveghează și consultă beneficiarii centrului de plasament. Și la acest capitol, reprezentanții DGASPC Constanța desființează acuzațiile, subliniind faptul că pe partea medicală a fost realizat un audit, din care a reieșit că activitatea derulată de cadrele medicale menționate de Ghiunur Veli în adresa sa respectivă toate procedurile, iar dacă au existat mici deficiențe, au fost remediate potrivit prevederilor legale.

„În ceea ce privește situația dr. Donea Maria, menționăm că aceasta desfășoară un program parțial de muncă. În momentul în care s-a înscris la rezidențiat, conducerea DGASPC a propus, iar dumneaei a acceptat, să lucreze part-time deoarece sunt mai multe posturi de medici vacante pentru care au fost organizate concursuri însă nu au fost ocupate. Ca șef de centru, dumneai este cea care ar fi trebuit să coordoneze toate aceste lucruri. Șeful de centru este cel care coordonează, cu întreaga echipă pluridisciplinară, activitatea centrului respectiv. Întreaga parte administrativă a făcut obiectul acestei cercetări care a ajuns la o serie de concluzii pentru care avem un întreg raport”, au precizat reprezentanții DGASPC Constanța.

Dosar penal pentru fals și uz de fals în acte și sancțiuni displinare

Mai mult, conducerea Protecției Copilului a arătat că Ghiunur Veli a fost „cercetată și sancționată disciplinar pentru management defectuos în mai multe rânduri”. „De asemenea, pe numele dumneai există un dosar penal pentru fals și uz de fals în documentele oficiale ale centrului.

Faptul că dumneaei a umblat după donații – așa cum susține - este un neadevăr. Donatorii centrului sunt ori donatori tradiționali, ori donatori dirijați către centru de conducerea instituției. Încălcările legii au condus la prima desfacere a contractului său de muncă, în anul 2015. Urmare a contestației asupra deciziei de desfacere a contractului colectiv de muncă, Instanța nu a exonerat-o de fapte, ci a considerat aplicarea pedepsei celei mai grave, fără a trece etapizat prin celelalte modalități de penalizare și a decis sancționarea cu 10% timp de trei luni (penalizare maximă) a dumneaei și reintegrarea în funcția ocupată anterior.

În ceea ce privește această ultimă cercetare, d-na Veli Ghiunur a încălcat peste 20 de puncte din regulamentul general, procedura operațională privind bunurile din gestiune, dar și din atribuțiile specifice funcției sale, precum și prevederile câtorva hotărâri de guvern și ordine al ministrului Sănătății”, se arată în răspunsul transmis de Protecția Copilului Constanța.

Drept pentru care, în concluzie, reprezentanții direcției consideră afirmațiile fostei șefe a centrului „Cristina” nefondate și tendențioase.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: În ce HAL sunt ținuți copiii din centrele de plasament din Constanța. Acuzații GRAVE aduse de un om din interiorul sistemului!

sâmbătă, 13 ianuarie 20181897
Comentarii

131un cititor(14 ian 20:44)
Am citit ambele articole. Concluzia mea, a unei persoane care nu are alte informatii decat cele furnizate in articole este urmatoarea: probleme de management au fost dar la inceput ma gandeam ca pedeapsa a fost prea mare insa cand am aflat ca are si un dosar penal pe rol de care nu a vorbit, mi-a fost clar ca doamna are ceva grav de ascuns. Probabil ca atunci cand se va solutiona cazul si daca este gasita nevinovata o sa admit ca a fost lucrata. Daca nu, adica daca pierde procesul penal pentru fals in acte publice tot ce afirma dumneaei este egal cu O.
241Angajat(14 ian 17:22)
Ati bagat niste bani in centru si sa facut lucrari in bataie de joc!lucruri de mintuiala !numai ca sa va justificati cu bani !hotie pe fata si bataie de joc si acum ati demisionato pe Sefa centrului ca stie prea multe si vie frica !
137Giulsien Gani(13 ian 16:41)
Mai Ghiunur Veli, mai tii tu minte cand eram la corp control si ne faceam foarte bine treaba punandu-i pe toti prin centre sa curete si sa igienizeze toate spatiile din bucatarii, spalatorii si sectoare? Ce pacat ca ai uitat si in ce situatie te-ai pus! Pacat. Mai bine resemneaza-te! cum am facut-o si eu...
439Un parinte(13 ian 15:11)
Am inteles......Si eu ca parinte dadeam lenjerii la centru care au ajuns la pensiunile doamnei fost sef...
308Angajat(13 ian 08:49)
Dar cine trebuia sa dea cu var, asistentele sau medicul? La DGASPC sunt doi sefi de centru unul administrativ si unul de interventii Cica. I-ati demis si pe Tutuianu si pe Niculae?
mai mult...Replica
17 iul 16:22ReplicaȘOCANT! Și-a VIOLAT MĂTUȘA care l-a crescut de la 4 ani, la Constanța!

Un tânăr în vârstă de aproximativ 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe...429

17 iul 16:19ReplicaInvestiţii cu probleme, în zona stadionului Farul: ‘Pământul rezultat din săpătură este depozitat de 'investitori' în incinta stadionului de rugby’1627
17 iul 11:43ReplicaPANICĂ la Festivalul Mamaia Copiilor, după ce s-a rupt avanscena! Primarul Făgădău anunță măsuri severe dacă va fi găsit un vinovat!5319
17 iul 00:00ReplicaAngajaţii Diviziei de Pază, la un pas de GREVĂ! Firma Consiliului Judeţean este ÎN COLAPS!

Gheretele paznicilor din parcurile din municipiul Constanța și cele din stațiunea Mamaia au fost goale, luni, 16...1707

17 iul 01:37ReplicaAudi A4 la vârsta mijlocie: informații oficiale despre facelift748
17 iul 00:00ReplicaPrimăria Constanţa cheltuie 200.000 de euro pentru un studiu de circulaţie1327
17 iul 00:00ReplicaBILANŢUL NEGRU AL WEEKENDULUI: STRĂZI ÎNSÂNGERATE, LA CONSTANŢA!

Sfârșit de săptămână de foc pentru polițiștii rutieri și pentru cadrele medicale de la malul mării, care au...1046

17 iul 00:00ReplicaADMINISTRATORUL UNEI TERASE DIN COSTINEŞTI, ‘SĂLTAT’ DE OAMENII LEGII!2321
17 iul 22:42ReplicaSubprefectul Levent Acoium, şef peste judeţ; Cristinel Dragomir, scos din cărţile pentru Prefectură2304
17 iul 00:00ReplicaÎn ce stadiu sunt lucrările de la Pasajul Cumpenei. Noi termene pentru finalizare. VIDEO

Se lucrează intens pentru reabilitarea "Podului de la Butelii". Prima jumătate a Pasajului Cumpenei, porţiune pe care...851

17 iul 00:00ReplicaUn SIRIAN a RUPT şoseaua în două, ÎN DRUM SPRE MARE1590
17 iul 16:21ReplicaDrama unei fetiţe de patru ani care trăieşte în întuneric. Are nevoie de ajutor!382
Vremea
29°22.7° - 29.6° marţi, 17 iulie 2018
câțiva noriUmiditate: 92%
Vânt: 2.15 m/s din V
Presiune: 1017.25 milibari

Loto
6/4932327293246
5/4014162129348
joker2318234118
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 iul 00:00SportFarul Constanța are un nou patron! Ultimele detalii de la echipa proaspăt promovată în Liga a 2-a. Ce se întâmplă cu Marica?

SSC Farul Constanța a avut mari probleme în această vară, echipa fiind la un moment dat în pragul desființării...1095

17 iul 00:00SportAntrenorul Simonei Halep, nemulţumit de organizarea turneului de la Wimbledon

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, şi-a exprimat dezamăgirea în ceea ce priveşte organizarea turneului de la...429

17 iul 00:00SportCristian Chivu, noul antrenor al echipei Under 14 a lui Inter Milano

Fostul fotbalist român Cristian Chivu este noul antrenor al echipei Under 14 a clubului italian Inter Milano, a...286

17 iul 00:00SportCM 2018: Echipa Croaţiei, întâmpinată de mai bine de 100.000 de persoane la Zagreb

Echipa Croaţiei, finalista Cupei Mondiale de fotbal 2018, a fost întâmpinată de mai bine de 100.000 de persoane la...277

Local
17 iul 00:02LocalCARAMBOL pe PODUL AGIGEA: CIRCULAȚIE ÎNGREUNATĂ!

Luni, 16 iulie, în jurul orei 14.20, mai multe mașini au fost implicate într-un accident, eveniment care a fost...6275

17 iul 00:12LocalTRAFIC INFERNAL pe A2, pe sensul Bucureşti - Constanţa, până la Staţia de taxare Feteşti!

Trafic infernal pe Autostrada A2, Constanţa-Bucureşti, la Staţia de taxare Feteşti! S-au format cozi interminabile...2731

17 iul 00:18LocalDE SPERIAT! Străzile din Constanța, pline de șoferi beți și... fără permis!

Razii pe șoselele din Constanța! Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta, fiind depistați că erau fie sub...1447

17 iul 00:19LocalS-a dat startul consumului de droguri, pe litoral: ținute în borcane!

Jandarmii au surprins în Vama Veche cinci persoane care aveau asupra lor, două pungi autosigilante transparente în...651

17 iul 00:20LocalComercianţii de pe litoral, AMENDAŢI de inspectorii DSVSA Constanţa: nereguli la capitolul igienă!

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic, precum Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia...458

17 iul 00:22LocalO persoană a fost înconjurată de hoți în Vama Veche: au intervenit jandarmii!

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi...1406

17 iul 00:20LocalDetalii în cazul motocicletei URMĂRITE de polițiști pe bulevardul Mamaia!

A fost un final de săptămână plin pentru polițiștii rutieri. Printre numeroasele accidente rutiere, aceștia s-au...1735

17 iul 00:20LocalCe spun anchetatorii despre accidentul care a băgat mai mulți copii în spital

Sfârșitul de săptămână a fost plin de accidente rutiere, mai multe persoane ajungând la spital. Din nefericire,...1150

17 iul 00:11LocalAutorul ACCIDENTULUI RUTIER MORTAL de la Tuzla, ÎNCĂTUȘAT

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Constanţa şi Biroului Rutier...5473

17 iul 00:06LocalACCIDENT RUTIER MORTAL la ieşire din Hârşova: o maşină s-a răsturnat!

Început de săptămână nefast! Un accident rutier s-a petrecut în dimineaţa zilei de luni, 16 iulie a.c., în jurul...13592

Politică
17 iul 00:00PoliticăDanileţ: Cum încalcă Toader legea

Judecătorul Cristi Danileț semnalează o încălcare a legii la Ministerul Justiției, după ce Toader și-ar fi...253

17 iul 00:00PoliticăVâlcov: ROBOR este umflat artificial de 9 bănci

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a pus creșterea ROBOR pe seama băncilor comerciale. Luni...331

17 iul 00:00PoliticăPe ce sunt cheltuiți banii din TAXE și IMPOZITE în TECHIRGHIOL!

Copiii din Techirghiol vor învăța, în toamnă, în spații renovate. Anunțul a fost făcut de primarul...233

17 iul 00:16PoliticăDragnea clarifică zvonurile despre ordonanţa pe tema Justiţiei

Liviu Dragnea a reacționat luni seară la informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora Guvernul va...494

17 iul 00:16PoliticăProbleme în coaliţie. ALDE cere modificări în Legea Off-shore

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian, și-a exprimat, luni, nemulțumirea în privința adoptării legii Off-shore,...471

17 iul 00:17PoliticăNoi modificări la legea pensiilor, promulgate de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2017...752

17 iul 00:25PoliticăFirea: BUGETE RECORD alocate în domeniul Sănătății în București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a scris printr-o postare, faptul că, în cei doi ani de când se află la...397

17 iul 00:18PoliticăUn AVION MILITAR S-A PRĂBUȘIT în timpul unui zbor de antrenament. Ce spune ministrul Apărării Naționale

Avion militar IAR 99 Şoim, de mici dimensiuni, s-a prăbuşit luni, 16 iulie a.c. în localitatea Nicolae Bălcescu,...2970

17 iul 00:23PoliticăIohannis deschide "Cutia Pandorei": a promulgat o lege controversată care ar putea lovi în protestatari

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr....717

17 iul 00:24PoliticăTudorel Toader răspunde Comisiei de la Veneția:”Raportul este intermediar. România va transmite un punct de vedere oficial”

Ministrul Justiției Tudorel Toader a afirmat luni, la sediul instituției, că raportul Comisiei de la Veneția este...343

Monden
17 iul 00:00MondenRenunță la vacanță pentru bani. Daniela Gyorfi cântă în cluburile din Germania

Daniela Gyorfi a ajuns și-n Germania, după ce a semnat un contract frumos cu mai multe cluburi de acolo. Ea a cântat,...187

17 iul 00:00MondenFuego face piața gratis! Țăranii îi dau legume și fructe… pe autografe

Fuego face piața gratis. Unul dintre avantajele statutului de vedetă, pentru care multă lume îl invidiază, este că...186

17 iul 00:00MondenCe mesaj a transmis Oreste după audierea la DIICOT? Ce i-au spus procurorii, cum a pășit în clădire

Jurnalistul Oreste Teodorescu a fost audiat luni, 16 iulie, la DIICOT Ploiești pentru dosarul „Stupefiante pentru...307

17 iul 00:00MondenActorul Dumitru Drăgan a fost găsit mort în cadă

Doliu în lumea teatrului! Actorul Dumitru Drăgan a fost găsit mort în cadă. Trupul fără suflare a fost descoperit...323

17 iul 00:00MondenAndreea Ibacka, soția lui Cabral, este însărcinată. Cei doi se pregătesc să devină părinți

Cabral și partenera sa de viață, Andreea Ibacka, se pregătesc să devină părinți. Soția lui Cabral este...258

17 iul 21:03MondenFiica Loredanei Groza a împlinit 20 de ani. Ce frumoasă s-a făcut Elena

Loredana Groza și-a aniversat fiica în urmă cu câteva zile. Elena s-a transformt într-o domnișoară de toată...461

17 iul 00:00MondenDavid Hasselhoff se însoară pentru a treia oară. Soția lui este cu 28 de ani mai tânără

David Hasselhoff se însoară pentru a treia oară. Starul din Baywatch, în vârstă de 65 de ani, o va lua de soție...236

17 iul 20:58MondenObama a mers în vizită în Kenya și și-a luat bunica la dans

Obama a mers în vizită în Kenya și și-a luat bunica la dans. Imaginile cu fostul președinte al Statelor Unite...241

17 iul 00:00MondenFotografiile oficiale de la botezul prinţului Louis al Marii Britanii au fost făcute publice

O colecţie de patru fotografii oficiale de la botezul prinţului Louis al Marii Britanii, care a avut loc pe 9 iulie, a...193

17 iul 00:00Monden''Monştrii în vacanţă'' se instalează pe primul loc al box-office-ului nord-american

Cea de a treia parte a seriei ''Hotel Transylvania'', produsă de studiourile Sony, în care familia contelui Dracula...131

Mapamond
17 iul 00:00MapamondPutin afirmă, după întâlnirea cu Trump, că Rusia nu s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA

Rusia nu s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi nu are vreo astfel de intenţie, a declarat...139

17 iul 00:00MapamondNu va exista un al doilea referendum privind Brexit-ul, afirmă purtătorul de cuvânt al premierului britanic

Nu va exista un al doilea referendum privind Brexit-ul, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului britanic...151

17 iul 00:00MapamondComisia Europeană avertizează că soluţiile 'ad hoc' de salvare a migranţilor nu funcţionează pe termen lung

Comisia Europeană salută deciziile a şase ţări membre ale Uniunii Europene de a prelua cei 450 de migranţi...135

17 iul 00:00MapamondRusia se declară dispusă să discute despre acuzaţiile privind presupusa implicare în alegerile din SUA

Rusia este dispusă să discute cu Statele Unite despre acuzaţiile conform cărora s-a fi amestecat în alegerile...139

17 iul 20:34MapamondGuvernul Theresei May nu crede că Marea Britanie poate rezista în afara UE

Fostul ministru britanic de externe Boris Johnson a estimat, într-un articol publicat în ediţia de duminică a...166

17 iul 00:00MapamondVladimir Putin: Rusia a fost vizată de ''25 de milioane de atacuri cibernetice'' în timpul Cupei Mondiale de Fotbal

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni că Rusia a fost ţinta a ''25 de milioane de atacuri cibernetice'' în...145

17 iul 00:00MapamondPakistan: Bilanţul atentatului de la un miting electoral în Balucistan a ajuns la 149 de morţi

Bilanţul atentatului de vineri seara de la un miting electoral din sud-vestul Pakistanului a fost revizuit în...134

17 iul 00:00MapamondCoreea de Nord anunţă o amnistie pentru condamnaţii pentru infracţiuni ''contra ţării''

Coreea de Nord a anunţat luni că va amnistia acei ''condamnaţi pentru infracţiuni contra ţării şi alte...135

17 iul 00:00MapamondImigraţia din UE în Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani

Numărul imigranţilor din Uniunea Europeană în Marea Britanie a coborât anul trecut la cel mai scăzut nivel din...146

17 iul 00:00MapamondPaza de coastă greacă a interceptat o ambarcaţiune cu 56 de migranţi la bord

Paza de coastă greacă a descoperit în Marea Ionică o ambarcaţiune ce avea la bord 56 de migranţi, relatează luni...130

Sănătate
17 iul 00:25SănătateModelul arhitectural al primului spital regional a fost prezentat la Iași

Ministrul Sănătății Sorina Pintea s-a aflat pe data de 12 iulie a.c., la Iași alături de Cristian Grasu,...318

17 iul 00:21SănătateUn reputat doctor oncolog turc vine în Constanța pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală

Un reputat doctor, specializat în oncologie pentru adulţi din Turcia, prof. dr. Kerem Okutur, vine în Constanța,...520

13 iul 03:15SănătateHEKA Hospital din Constanța, finanțat cu 11 milioane lei pentru construcție și dotare medicală

Garanti Bank a acordat o finanțare de 11 milioane de lei unității medicale HEKA Hospital din Constanța. Potrivit...925

13 iul 02:18SănătateSistemul sanitar din Constanța, ÎN FIERBERE: salariații vor trebui să dea bani înapoi la stat?

Din nou, sistemul sanitar din Constanța – ca de altfel, din întreaga țară! – este în fierbere! Contabilele...6145

7 iul 02:23SănătatePeste două sute de noi cazuri de rujeolă. Numărul total al îmbolnăvirilor este record

Peste două sute de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, fără a fi înregistrate noi...551

4 iul 00:47SănătatePosturi de medici şefi în Spitalul Judeţean Constanţa, scoase la concurs

Se caută medici șefi pentru patru secții din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța....1785

4 iul 01:33SănătatePacienta supusă primei proceduri de chemoembolizare a fost externată

Pacienta care a fost supusă, săptămâna trecută, primei proceduri de chemoembolizare, a fost externată având stare...1185

4 iul 01:46SănătateSute de boli cauzate de consumul de ALCOOL

În luna iulie la nivel național se marcheză luna de informare privind efectele consumului de alcool.Conform...983

4 iul 01:47SănătateRelația de încredere- utopie sau realitate? Ce spun psihologii

Încrederea este un sentiment de siguranță pe care și-l doresc toți oamenii, un sentiment care pune bazele unei...667

3 iul 00:47SănătateDoar trei Centre de permanenţă la nivelul Judeţului Constanţa: ‘Este strigător la cer’

Judeţul Constanţa deţine la această oră numai trei centre de permanenţă! Faptul este cu atât mai dureros pentru...1090