rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Conducerea DGASPC Copilului Constanța demontează acuzațiile ce îi sunt aduse

RĂZBOI în Protecția Copilului Constanța: fost șef de centru de plasament, acuzat într-un dosar de fals în acte

Fotografie cu rol ilustrativ

Într-o adresă către conducerea Consiliului Județean Constanța, fosta șefă a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina”, Ghiunur Veli, a adus o serie de acuzații grave conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, subliniind că a fost demisă din funcție în mod abuziv. În replică, reprezentanții direcției au precizat pentru „Replica de Constanța” că Ghiunur Veli a fost demisă din funcție pentru că nu a respectat nu mai puțin de 27 de puncte din fișa postului. Mai mult, potrivit acestora, Ghiunur Veli ar fi fost cercetată și sancționată disciplinar pentru management defectuos în mai multe rânduri, mai mult, pe numele ei fiind un dosar penal pentru fals și uz de fals în documentele oficiale ale Centrului de Servicii Comunitare „Cristina”.

În ediția anterioară a cotidianului „Replica de Constanța” v-am prezentat acuzațiile grave pe care le face fosta șefă a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina” conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în urma demiterii ei din funcție. Într-o adresă transmisă conducerii Consiliului Județean Constanța, pe care fosta șefă a centrului a făcut-o publică, aceasta susține că i se impută un „management defectuos”, faptul că nu și-a îndeplinit sarcinile de servicii, deși toate neajunsurile de care s-a lovit le-ar fi sesizat șefilor ei de la direcție. De altfel, aceasta prezintă și o serie de referate pe care le-ar fi trimis, de-a lungul anului 2017, conducerii DGASPC Constanța.

În urma solicitării transmise de „Replica de Constanța”, reprezentanții DGASPC Constanța au făcut o serie de precizări.

Fosta șefă de la centrul „Cristina” acuzată că nu a respectat 27 de puncte din fișa postului

„Deși doamna Veli Ghiunur susține că nu știe care sunt sarcinile și atribuțiile pe care nu le-a respectat conform fișei postului, potrivit raportului Comisiei de cercetare disciplinară a DGASPC Constanța s-a constatat că d-na Veli Ghiunur, șef centru la C.S.C. Cristina, este răspunzătoare pentru suspendarea activității bucătăriei centralizate din cadrul centrului pentru că nu a respectat 27 de puncte ce îi reveneau ca sarcină prin prisma funcției ocupate.

Menționăm doar câteva dintre ele: nu a executat la timp și în mod corespunzător sarcinile de serviciu prevăzute în fișa postului; nu a respectat disciplina muncii, ordinea și curățenia la locul de muncă, respectiv, în centru; nu a asigurat în centru disciplina de muncă prin crearea condițiilor economice, sociale și organizatorice necesare prestării unei munci de înaltă productivitate, prin formarea unei atitudini conștiente față de muncă; nu a asigurat integritatea bunurilor aflate în patrimoniul CSC Cristina și nu a luat toate măsurile necesare de conservare, de asigurare și de menținere a bunurilor centrului; nu a luat toate măsurile necesare pentru ca utilajele, aparatura și instalațiile din blocul alimentar, magazii și beci să fie folosite la parametri normali și în conditii de deplină siguranță”, se arată în răspunsul transmis de către reprezentanții DGASPC Constanța.

Cât privește numeroasele referate pe care le-a transmis fosta șefă a centrului, conducerea Protecției Copilului arată: „Prin referatele de necesitate întocmite nu se regăsesc materiale de întreținere/construcție, cum sunt: vopsea, glet, adeziv, amorsă pentru pereți, grund pentru lemn și metal, pensoane, trafalete, bidinea și alte produse complementare, produse ce puteau fi utilizate pentru remedierea celor constatate de reprezentanții OPC, ținând cont că aspectele menționate în procesul verbal al OPC se regăseau deficiențe ce puteau fi remediate pe tot parcursul anului anterior. Comisia de cercetare disciplinară a verificat toate referatele întocmite de doamna șef centru și nu a reușit să identifice menționat în niciun referat faptul că frigiderele sunt pline de rugină, că măștile și picioarele chiuvetelor de asemenea sunt pline de rugină.

Nu a solicitat prin referat de necesitate vopsea, var, perii de sârmă, pensule sau trafalet, pentru efectuarea întreținerii curente a spațiilor de depozitare, respectiv blocul alimentar.

Nu a urmărit circuitul referatelor de necesitate, nici pe cel al notelor informative cu privire la luarea unor măsuri în vederea rezolvării unor probleme constatate în centru, chiar d-na Veli recunoscând verbal că nu a urmărit parcursul acestora în vederea remedierii aspectelor constatate sau solicitate.

De asemenea, nu a urmărit niciodată graficele de temperatură de pe frigidere, dacă sunt corect întocmite sau dacă temperatura din interiorul frigiderelor este aceeași cu cea notată pe grafic. Veli Ghiunur a făcut delegări de atribuții personalului centrului pentru lucruri de care era direct răspunzătoare în calitate de șef de centru”.

Hrana pentru copii de la „Cristina”, pregătită în alte două centre

În urma controlului efectuat de Protecția Consumatorilor Constanța la centrul „Cristina”, în noiembrie 2017, blocul alimentar a fost închis. Fapt care i se impută fostei șefe. „Urmare a suspendării activității bucătăriei centralizate, pentru cei aproximativ 200 de copii cărora li se gătea zilnic hrana în cadrul CSC Cristina, a fost necesară luarea unor măsuri de urgență în vederea asigurării hranei acestora. A fost necesară o redistribuire a produselor alimentare de la CSC Cristina la Centrul de Plasament “Ovidiu” și la „Traian“ în bucătăriile cărora s-a pregătit mâncarea pentru încă 200 de beneficiari. Acest lucru a determinat anumite cheltuieli neprevăzute pentru instituție referitoare la asigurarea transportului, depozitarea și distribuirea produselor alimentare, și a mâncării gătite”, au afirmat reprezentanții Protecției Copilului Constanța.

Reprezentanții DGASPC Constanța spune că toate aspectele care i se impută fostei șefe a centrului „Cristina” au fost prezentate, în mai multe ședințe de lucru cu șefii centrelor și compartimentelor, astfel că aceasta ar fi trebuit să aibă cunoștință de ele. „De asemenea, precizăm că, din inițiativa conducerii DGASPC Constanța au avut loc mai multe ședințe de lucru cu șefii centrelor și compartimentelor în care conducerea le-a adus acestora la cunoștință necesitatea respectării tuturor normelor de igienă a muncii, a circuitelor din blocurile alimentare și procesului tehnologic de preparare a hranei, în acest sens fiind întocmite și procesele verbale după fiecare ședință de lucru în parte”, se arată în răspunsul DGASPC Constanța.

Protecția Copilului: copiii nu dorm câte doi în pat!

Printre altele, Ghiunur Veli a susținut și faptul că beneficiarii ar dormi și câte doi în pat. Acest aspect este negat vehement de conducerea direcției. „Cât despre faptul că beneficiarii CSC Cristina dorm câte doi în pat, precizăm că este un neadevăr. Centrul este inclus în Programul Operațional Regional privind dezinstituționalizarea copiilor și tranziția către comunitate. Pentru fiecare beneficiar din centru s-a stabilit deja o măsură care va fi dusă la îndeplinire în perioada următoare. O parte dintre copii va merge în centrele de adulți, o parte în asistență maternală, alții vor fi reintegrați în familie, unde se poate, iar pentru ceilalți se vor construi două case de tip familial și vor beneficia de terapie oferită de un centru de zi de recuperare care va fi alături. Identificarea acestor soluții a fost o preocupare constantă a Direcției care motivează acest proces de reorganizare”, se arată în același răspuns.

Activitatea desfășurată de medici respectă toate prevederile legale

Fosta șefă a centrului a adus o serie de acuzații foștelor sale colege, respectiv cadrelor medicale care supraveghează și consultă beneficiarii centrului de plasament. Și la acest capitol, reprezentanții DGASPC Constanța desființează acuzațiile, subliniind faptul că pe partea medicală a fost realizat un audit, din care a reieșit că activitatea derulată de cadrele medicale menționate de Ghiunur Veli în adresa sa respectivă toate procedurile, iar dacă au existat mici deficiențe, au fost remediate potrivit prevederilor legale.

„În ceea ce privește situația dr. Donea Maria, menționăm că aceasta desfășoară un program parțial de muncă. În momentul în care s-a înscris la rezidențiat, conducerea DGASPC a propus, iar dumneaei a acceptat, să lucreze part-time deoarece sunt mai multe posturi de medici vacante pentru care au fost organizate concursuri însă nu au fost ocupate. Ca șef de centru, dumneai este cea care ar fi trebuit să coordoneze toate aceste lucruri. Șeful de centru este cel care coordonează, cu întreaga echipă pluridisciplinară, activitatea centrului respectiv. Întreaga parte administrativă a făcut obiectul acestei cercetări care a ajuns la o serie de concluzii pentru care avem un întreg raport”, au precizat reprezentanții DGASPC Constanța.

Dosar penal pentru fals și uz de fals în acte și sancțiuni displinare

Mai mult, conducerea Protecției Copilului a arătat că Ghiunur Veli a fost „cercetată și sancționată disciplinar pentru management defectuos în mai multe rânduri”. „De asemenea, pe numele dumneai există un dosar penal pentru fals și uz de fals în documentele oficiale ale centrului.

Faptul că dumneaei a umblat după donații – așa cum susține - este un neadevăr. Donatorii centrului sunt ori donatori tradiționali, ori donatori dirijați către centru de conducerea instituției. Încălcările legii au condus la prima desfacere a contractului său de muncă, în anul 2015. Urmare a contestației asupra deciziei de desfacere a contractului colectiv de muncă, Instanța nu a exonerat-o de fapte, ci a considerat aplicarea pedepsei celei mai grave, fără a trece etapizat prin celelalte modalități de penalizare și a decis sancționarea cu 10% timp de trei luni (penalizare maximă) a dumneaei și reintegrarea în funcția ocupată anterior.

În ceea ce privește această ultimă cercetare, d-na Veli Ghiunur a încălcat peste 20 de puncte din regulamentul general, procedura operațională privind bunurile din gestiune, dar și din atribuțiile specifice funcției sale, precum și prevederile câtorva hotărâri de guvern și ordine al ministrului Sănătății”, se arată în răspunsul transmis de Protecția Copilului Constanța.

Drept pentru care, în concluzie, reprezentanții direcției consideră afirmațiile fostei șefe a centrului „Cristina” nefondate și tendențioase.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: În ce HAL sunt ținuți copiii din centrele de plasament din Constanța. Acuzații GRAVE aduse de un om din interiorul sistemului!

sâmbătă, 13 ianuarie 20181121
Comentarii

010un cititor(14 ian 20:44)
Am citit ambele articole. Concluzia mea, a unei persoane care nu are alte informatii decat cele furnizate in articole este urmatoarea: probleme de management au fost dar la inceput ma gandeam ca pedeapsa a fost prea mare insa cand am aflat ca are si un dosar penal pe rol de care nu a vorbit, mi-a fost clar ca doamna are ceva grav de ascuns. Probabil ca atunci cand se va solutiona cazul si daca este gasita nevinovata o sa admit ca a fost lucrata. Daca nu, adica daca pierde procesul penal pentru fals in acte publice tot ce afirma dumneaei este egal cu O.
100Angajat(14 ian 17:22)
Ati bagat niste bani in centru si sa facut lucrari in bataie de joc!lucruri de mintuiala !numai ca sa va justificati cu bani !hotie pe fata si bataie de joc si acum ati demisionato pe Sefa centrului ca stie prea multe si vie frica !
113Giulsien Gani(13 ian 16:41)
Mai Ghiunur Veli, mai tii tu minte cand eram la corp control si ne faceam foarte bine treaba punandu-i pe toti prin centre sa curete si sa igienizeze toate spatiile din bucatarii, spalatorii si sectoare? Ce pacat ca ai uitat si in ce situatie te-ai pus! Pacat. Mai bine resemneaza-te! cum am facut-o si eu...
314Un parinte(13 ian 15:11)
Am inteles......Si eu ca parinte dadeam lenjerii la centru care au ajuns la pensiunile doamnei fost sef...
135Angajat(13 ian 08:49)
Dar cine trebuia sa dea cu var, asistentele sau medicul? La DGASPC sunt doi sefi de centru unul administrativ si unul de interventii Cica. I-ati demis si pe Tutuianu si pe Niculae?
mai mult...Replica
21 ian 11:33ReplicaSE STRICĂ VREMEA! INTRĂ ÎN VIGOARE CODUL GALBEN LA CONSTANȚA

Adminsitrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de tip cod galben, valabile pentru întreaga...7447

21 ian 12:41ReplicaEoliană DISTRUSĂ de vijelie, la Tariverde!3546
20 ian 23:55ReplicaALERTĂ! Turcia a INVADAT Siria!4136
20 ian 00:14ReplicaPrimăria Constanţa, ATENŢIONARE: VA FI POLEI PE STRĂZI!

Având în vedere prognoza meteo actualizată pentru municipiul Constanța emisă sâmbătă, 20 ianuarie, de Centrul...2264

20 ian 21:35ReplicaProtestatarii din Constanţa, în faţa sediului PSD: 'La puşcărie! La puşcărie!' VIDEO2609
20 ian 22:32ReplicaZECI DE MII DE OAMENI la proteste; incidente cu jandarmii în Piaţa Universităţii2032
20 ian 00:00ReplicaPROGNOZA transmisă în atenţia instituţiilor: CUM VA FI VREMEA ÎN DOBROGEA, în următoarele zile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo, valabilă până duminică la ora 6.00,...6237

20 ian 23:31ReplicaDoliu în PNL Constanța: a murit fostul primar de la Băneasa3389
20 ian 06:15ReplicaSimona Halep se califică în optimile de finală, însă cu cât efort! A trecut GREU de Lauren Davis: 4-6, 6-4, 15-13, după 3 ore şi 45 de minute!2905
20 ian 00:00ReplicaLUCRĂRI ILEGALE LA CASA BIHOR DIN SATUL DE VACANȚĂ? Primăria Constanţa merge cu afaceristul Manea în instanţă!

Reprezentantul Casei Bihor din Satul de Vacanță (actualul complex cu restaurant şi cazare Hanu Satului) a fost chemat...3316

20 ian 00:00ReplicaLocuitorii din Murfatlar, buni de plată la bugetul local în urma unei decizii a Curţii de Conturi2435
20 ian 00:00ReplicaSe întoarce Despescu la Constanţa? SURSE PSD: EXCLUS, rămâne Dancu şef la IPJ!3031
Vremea
1° - 5.6° duminică, 21 ianuarie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 2.39 m/s din NE
Presiune: 1023.71 milibari

Loto
6/491212213449
5/4061224273332
joker132434354020
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 ian 00:00SportRoger Federer, calificat în optimi la Australian Open

Tenismanul elveţian Roger Federer, cap de serie 2, s-a calificat sâmbătă în optimile turneului Australian Open,...196

20 ian 05:49SportAustralian Open. Ana Bogdan pierde în faţa lui Madison Keys: 3-6, 4-6

Madison Keys a oferit interviul tipic de după meci şi a avut numai cuvinte de laudă la adresa Anei Bogdan: "Mă bucur...441

20 ian 00:00SportBoris Becker, despre Halep: Aş fi foarte bucuros dacă Simona ar câştiga primul ei titlu de Mare Şlem. O merită, pentru că nimeni din top 10 nu mai aleargă atâţia kilometri pe teren

Datorită atitudinii de luptătoare pe care o are pe teren, Simona Halep a câştigat respectul unui monstru sacru al...605

20 ian 00:00SportItalianca Marangoni, cea mai bătrână medaliată olimpică, s-a stins la 102 ani

Carla Marangoni, cea mai bătrână medaliată olimpică din lume, a încetat joi din viaţă la Pavia, în nordul...445

Local
20 ian 00:14LocalAtenţionare meteo! SE ÎNTORC NINSORILE

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis informare meteo, valabilă de sâmbătă de la ora 15.00, până...6879

20 ian 00:00LocalScandalagiii care s-au bătut în parcarea unui club din Mamaia, nemulţumiţi de controlul judiciar; vor oare să-l schimbe cu arestul?

S-au bătut în plină stradă, cum s-ar zice, şi-au fluturat cuţitele în semn de ameninţare, au provocat un ditamai...693

20 ian 11:25LocalFostul procuror Balaican, trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, îşi aşteaptă sentinţa

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa s-ar putea pronunţa, astăzi, în dosarul penal în care apar, în calitate de...745

20 ian 00:00LocalPrins la volan fără permis de conducere

Polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia, la data de 18 ianuarie a.c., au depistat un bărbat, de 30 de ani,...334

20 ian 00:00LocalUn bărbat căzut într-un puţ la Ovidiu, salvat de pompieri!

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cadrele medicale au intervenit vineri, 19 ianuarie, la...290

20 ian 00:00LocalO gravidă din Tulcea a fost preluată cu elicopterul SMURD

O femeie de 30 de ani, însărcinată, a fost preluată de elicopterul SMURD vineri dimineață, 19 ianuarie. Femeia,...238

20 ian 00:00LocalFurturi din City Mall şi Kaufland

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, respectiv Poliției orașului Năvodari, la data de 18 ianuarie...364

20 ian 00:00LocalO femeie a dispărut după ce a plecat de la iubitul ei din Vama Veche

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia IULIANEI SAVA în vârstă de 28 de ani, din localitatea...582

20 ian 00:00LocalCultura în oraşul tomitan încotro? Asociaţia Casa Mării Negre a căutat răspunsuri

La 16 ianuarie a.c., Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House a organizat, la sediul acesteia, în vederea...269

20 ian 00:00LocalBişniţarii de ţigări, luaţi pe sus de oamenii legii

Doi contrabandiști de țigări au fost prinși de polițiștii constănțeni având asupra lor un număr imprsionant de...528

Politică
20 ian 11:24PoliticăAoleu! Se însoară Dragnea?!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit într-o emisiune televizată despre o posibilă nuntă cu iubita sa, în 2018,...1483

20 ian 01:43PoliticăSe fac agajări la Poliţia Locală Constanţa!

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bulevardul Tomis nr. 51 pentru ocuparea unor...472

20 ian 00:28PoliticăCum răspunde Liviu Pop la întrebarea dacă va mai fi ministru

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a fost prezent la Constanţa, pentru a anunţa că se va deschide Liceul Militar, iar...641

20 ian 00:31PoliticăMinistrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a demisionat

Marius Nica a decis să-şi înainteze demisia din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni...269

20 ian 00:30PoliticăBani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, pentru infrastructura oraşului Cernavodă

Prin Ordinul nr.3420/2017al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și...499

20 ian 00:41PoliticăPreşedintele Iohannis: Autorităţile române vor continua să manifeste deschidere deplină faţă de comunitatea evreiască

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Comitetului Evreiesc American...339

20 ian 00:39PoliticăS-a schimbat legea: educatorii și învățătorii nu mai au nevoie de studii universitare!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru modificarea OUG nr. 92/2012 privind luarea unor măsuri în...1715

20 ian 00:41PoliticăAFACEREA TARABA, reloaded. Pompierul Toto de la Primăria Eforie cerea bani spunând că are ‘pile’ la primar!

Un angajat al primăriei Eforie a fost reţinut de procurori, miercuri, pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de...4994

20 ian 05:08PoliticăNoul şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, instalat în funcţie de ministrul Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat, vineri, la instalarea în funcţie a noului şef al Poliţiei...472

20 ian 01:37PoliticăCe spune Primăria Năvodari despre bătrâna care vinde totoși croșetați, pe stradă

Situația doamnei B.A. este cunoscută de Direcția Asistență Socială iar în urma postării articolului pe internet,...1328

Monden
20 ian 00:00MondenVedete care au nevoie de o cameră doar pentru pantofi

De aproximativ două luni, Adelina Pestriţu s-a mutat în casă nouă. Celebra brunetă este fericită pentru că are...368

20 ian 00:00MondenPrințul William s-a ras în cap după ce s-a săturat de glumele lui Harry despre chelia sa

Prințul William nu stă deloc bine la capitolul podoabă capilară. Sătul de glumele fratelui său, Prințul Harry, pe...328

20 ian 00:00MondenOana Zăvoranu, reacție dură la adresa vedetelor din showbiz. „Sunt mai gletuite decât Ana lui Manole”

...340

20 ian 00:00MondenSenvișuri expirate în avion. Laurette s-a umplut de bube

Laurette a făcut urticarie după ce, în timpul unui zbor cu avionul, compania aeriană respectivă ar fi oferit...338

20 ian 00:00MondenCum a fost surprins băiețelul Magdei Vasiliu, care a fost diagnosticat cu cancer. Vlăduț este tratat în Italia

Cum a fost surprins băiețelul Magdei Vasiliu, care a fost diagnosticat cu cancer. Vlăduț profită din plin de micile...332

20 ian 00:00MondenS-a aflat adevărata cauză a morții starletei porno Olivia Nova

Starleta porno Olivia Nova a fost găsită moartă în casa ei din Las Vegas la începutul acestei luni. Acum s-a aflat...467

20 ian 00:00MondenS-a aflat adevărata cauză a morții starletei porno Olivia Nova

Starleta porno Olivia Nova a fost găsită moartă în casa ei din Las Vegas la începutul acestei luni. Acum s-a aflat...321

20 ian 00:00MondenDylan Farrow l-a acuzat din nou pe Woody Allen de agresiune sexuală. Reacția regizorului

Dylan Farrow l-a acuzat din nou pe Woody Allen de agresiune sexuală, de aceasta dată ea a povestit cu detalii felul...274

20 ian 00:00MondenBrigitte Bardot le acuză pe actrițele din mișcarea #MeToo de ipocrizie

Legenda cinematografiei franceze Brigitte Bardot pe numește pe actrițele care au vorbit despre hărțuirea sexuală...323

20 ian 00:00MondenPentru Robert Redford mişcarea #Metoo reprezintă "o cotitură"

Actorul american Robert Redford a declarat joi în deschiderea Festivalului de Film Sundance, pe care l-a înfiinţat,...270

Mapamond
20 ian 00:00MapamondBrazilia: O maşină a intrat accidental în mulţimea de pe promenada de la Copacabana; un bebeluş a murit

Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat joi seară accidental în...223

20 ian 00:00MapamondCarles Puigdemont declară că poate conduce Catalonia şi din Belgia

Liderul separatiştilor catalani Carles Puigdemont a declarat vineri că poate conduce Catalonia şi din Belgia pentru a...235

20 ian 00:00MapamondAlegeri în Italia: Silvio Berlusconi confirmă alianţa sa cu dreapta suveranistă

Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi a încheiat joi seara o alianţă cu dreapta suveranistă pentru...242

20 ian 00:00MapamondZeci de angajate ale ONU susţin că au fost hărţuite sau agresate sexual în timpul serviciului

Zeci de angajate ale Naţiunilor Unite susţin că au fost hărţuite sau agresate sexual în timpul activităţii lor...244

20 ian 00:00MapamondRusia: Şapte răniţi, dintre care doi grav, după ce un elev şi-a atacat colegii cu un topor

Un adolescent şi-a atacat vineri colegii cu un topor şi cu un cocteil Molotov, într-o şcoală din Siberia,...232

20 ian 00:00MapamondAtac la Munchen: Individul care i-a vândut autorului arma, condamnat la 7 ani de închisoare

Bărbatul care a furnizat armele folosite în atacul comis la centrul comercial Olympia din Munchen (sud-estul...246

20 ian 00:00MapamondPapa Francisc a ajuns în Peru, a doua destinaţie a vizitei sale apostolice

Papa Francisc a ajuns joi în Peru pentru o vizită de trei zile în cursul căreia va vizita regiunea Amazonului, după...227

20 ian 00:00MapamondVenezuela: Clerul condamnă „masacrul oribil“ în cursul căruia un fost poliţist a fost împuşcat

Biserica Catolică venezueleană a afirmat joi că operaţiunea în cursul căreia a fost împuşcat fostul poliţist...234

20 ian 00:00Mapamond„Regele mafiei chineze“, arestat în Italia

Poliţia italiană a anunţat joi destructurarea unei organizaţii infracţionale chineze de tip mafiot care controla...274

20 ian 00:00MapamondMexic: Cel puţin cinci morţi în urma deraierii unui tren în apropiere de Ciudad de Mexico

Cel puţin cinci persoane au murit, joi, după ce un tren a deraiat într-o suburbie dens populată a capitalei...226

Sănătate
18 ian 18:53SănătateTot mai mulţi constănţeni pică în stresul post-traumatic! Psihologul Elena Harbor explică despre ce este vorba

Evenimentele prin care anumite persoane sunt nevoite să treacă au impact foarte mare asupra lor. De multe ori, din...829

17 ian 21:24SănătatePrea mult ibuprofen duce la disfuncții erectile și infertilitate!

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a transmis un comunicat de presă în care...1301

10 ian 16:22SănătateLOVITURĂ pentru Medimar! Spitalul Judeţean își reface clinica de imagistică

Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţa la sfârşitul anului trecut că, până în...5719

6 ian 16:02SănătateLista bolilor pentru care consultaţia la medicul specialist este decontată, chiar şi fără bilet de trimitere de la medicul de familie!

Perioada de semnare a actelor adiționale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de...3502

6 ian 16:02SănătateÎN ATENŢIA MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII: Persoanele cu amiotrofie spinală au dreptul la tratament!

Sunt boli rare şi foarte rare pentru care statul român nu are nici o soluţie. Nu sunt multe cazuri de copii care...1309

1 ian 19:56SănătateRomânia 2017: MIZERIA domnește în spitale și școli! Unde ne tratăm și unde ne trimitem copiii să învețe?!

Anul 2017 se încheie, anul 2018 se pregătește să debuteze. Prilej pentru români de a-și face bilanțul și de a...1801

1 ian 14:53SănătateATENȚIE, MĂMICI! Vă pregătiți de naștere? Iată ce ginecologi și medici neonatologi găsiți în Spitalul Județean Constanța!

Momentul în care micuțul tău va veni pe lume se apropie și încă nu știi dacă să naști în Spitalul Județean...8847

8 dec 00:46SănătateCriza medicamentelor, din ce în ce mai gravă! De ce au dispărut din farmacii Distonocalmul şi Moldaminul

Criza de medicamente din țara noastră se adâncește. De pe piața farmaceutică dispar medicamente necesare pentru...2652

30 noi 00:00SănătateDozele de vaccin antigripal urmează să ajungă la Constanţa

Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, a anunțat că Guvernul României, prin...1396

29 noi 00:07SănătateDiabetul, diagnostic care trebuie luat în serios! Numărul bolnavilor din Constanţa, în creştere

Tot mai mulți constănțeni primesc, în fiecare an, un diagnostic care le schimbă viața: diabet. O afecțiune care...1821