REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Răzvan Cuc îl acuză pe Cătălin Drulă că 'a minţit' la audierile din Comisia parlamentară

Răzvan Cuc îl acuză pe Cătălin Drulă că 'a minţit' la audierile din Comisia parlamentară

Replica API 20 octombrie 2021 | 23:09 835

Senatorul PSD Răzvan Cuc l-a acuzat, marţi, pe candidatul la funcţia de ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, că "a minţit" în cadrul audierilor din Comisia parlamentară, atunci când a fost întrebat cine va plăti indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Române, demişi anul trecut, scrie Agerpres.

Răzvan Cuc

Fost ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că instanţa a decis că demiterile au fost ilegale şi că trebuie să i se plătească fiecărui membru şase indemnizaţii lunare.

"Propunerea de ministru al Transporturilor a minţit cu tupeu în faţa Comisiei parlamentare în faţa căreia s-a prezentat pentru audiere. (...) L-am întrebat despre demiterea Consiliului de Administraţie a Autorităţii Aeronautice Române R.A., unde membrii CA au fost demişi abuziv anul trecut. Justiţia din România a decis că demiterea este ilegal şi a dispus repunerea în drepturi a celor daţi afară. Mai mult, instanţa a dispus ca Autoritatea să plătească fiecărui membru demis abuziv 6 indemnizaţii lunare. Pentru că legea nu a fost respectată, l-am întrebat pe dl 'propunere' dacă va plăti domnia-sa aceste indemnizaţii. Ştiţi ce a răspuns? Că oamenii daţi afară au pierdut în justiţie şi nu trebuie să primească niciun ban! Candidatul la demnitatea de ministru al Transporturilor a minţit cu neruşinare. Şi i-a minţit pe toţi parlamentarii din comisie, inclusiv pe cei din partidul care l-a propus", a afirmat parlamentarul de Neamţ.

El a prezentat, pe pagina sa de Facebook, documentele care, susţine el, dovedesc faptul că decizia instanţei este definitivă.

"Sigur, mai întâi a existat o hotărâre pe fond care a putut fi contestată. Dar la 13 mai 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o decizie definitivă! Ministerul e bun de plată, ministrul a acţionat ilegal! Au trecut de atunci 5 luni! Documentele procesului sunt publice. Cei din Ministerul Transporturilor le ştiu foarte bine", a adăugat Cuc.

Cătălin Drulă a fost avizat pozitiv, marţi, pentru portofoliul de la Transporturi şi Infrastructură, de membrii comisiilor de specialitate ale Parlamentului, primind 12 voturi pentru, opt împotrivă şi şapte abţineri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108