REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Reabilitarea parcului de la Far, făcută de ageamii?! Video

Reabilitarea parcului de la Far, făcută de ageamii?! Video

Virgil STOIAN 1 februarie 2023 | 00:00 3271

La începutul lunii noiembrie au început lucrările de reabilitare a parcului de la Far. Conform contractului, durata lucrărilor ar fi trebuit să dureze 100 de zile, termen care se împlinește în această perioadă. Ei bine, cu toate că muncitorii muncesc... la foc continuu, lucrările sunt departe de a fi terminate, existând deja unele ”defecțiuni”. Mai precis, unele pavele deja s-au crăpat, marginile altor pavele sunt sparte, în alte părți există diferențe de nivel ale pavelelor, iar vremea urâtă de afară contribuie la degradarea materialelor. Cu toate acestea, managerul Felicia Ovanesian ne-a asigurat că nu se va face recepționarea lucrării până când totul nu va fi pus la punct.

Reabilitarea parcului de la Far, facuta de ageamii?! Video
Primul pas a fost curățarea zonei de către echipă, apoi s-a trecut la lucrările propriu-zise. Lucrările au început cu refacerea zidurilor de sprijin care sunt mai bine stabilizate și, momentan, peticite. Apoi au fost puse pavelele, cârcotașii susținând că nu au fost puse cum trebuie. Unele au început deja să crape, iar altele să se spargă chiar pe la colțuri. În alte porțiuni, există diferențe de nivel de câțiva centimetri, iar colac peste pupăză, materialele au de suferit din cauza vremii de afară, și a depozitării destul de precare.

Reabilitarea parcului de la Far, facuta de ageamii?! Video
Contactată de reporterii Replica pentru a se i se semnala aceste deficiențe, Felicia Ovanesian, managerul general al orașului, a declarat: ”Nivelarea se face la final, cu echipamente speciale. Tot ce este ciobit sau spart trebuie înlocuit, se știe deja. S-a dat dispoziția în acest sens, altfel nu se recepționează lucrarea.”

Reabilitarea parcului de la Far, facuta de ageamii?! Video
Licitația pentru reabilitarea parcului din zona Far a fost câștigat de către firma Sigeco Tecnis. Contractul are o valoare totală de 1.329.619,76 lei, fără TVA și prevede lucrări de „Reparații la aleile și zidurile de sprijin din parcul situat în zona Far” din municipiul Constanța, prin refacerea părților degradate ale aleilor de promenadă și a zidurilor de sprijin din împrejurul acestora.

Reabilitarea parcului de la Far, facuta de ageamii?! Videopavelele nu sunt la același nivel

Conform caietului de sarcini al proiectului, deteriorările existente impun realizarea lucrărilor de reparații astfel încât starea tehnică a aleilor să fie adusă la parametrii normali de funcționare asigurându-se astfel desfășurarea traficului pietonal în condiții de siguranță și confort. Lucrările prevăzute vizează în principiu îmbunătățirea circulației pietonale și totodată generarea unui peisaj urban estetic.

Reabilitarea parcului de la Far, facuta de ageamii?! Video...iar unele sunt sparte...cu goluri între ele

Sigeco Tecnis SRL are un istoric stufos în vederea contractelor cu statul

Sigeco Tecnis SRL a fost înființată în anul 2015 și are sediu social în Constanța. De-a lungul timpului, firma a avut mai multe contracte publice cu Municipiul Mangalia, orașul Hârșova, Comuna 23 August și Muzeul Marinei Române. Societatea este deținută cu 50% din acțiuni de către cetățeanul italian Tindaro Carmelo Merlo și 50% de românca Oana Mirela Moroșanu. În anul 2021, firma avea o cifră de afaceri de 8.620.147 lei, un profit net de 1.788.552 lei și datorii în valoare de 3.804.802 lei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este calitatea muncitorilor ramasi .pe aici . Si mai vor sa faca lucrări de miliarde de euro prin PNRR ..cu cine ?. Lipsa de utilaje moderne ,lipsa muncitorilor calificati ,lipsa inginerilor pregatiti. Diriginti de santier habarnisti. Asta se vede. Primarul poate sa faca si tumbe ca nu o sa gaseasca cu cine sa lucreze.
1
0
Made in China & India, pavele si materie prima ieftina si super p*****a ,mana de lucru la fel: ieftina si necalificata => lucrari de mantuiala, aspect odios, durabolitate 40 de h.
2
0
Singura reabilitare de calitate se afla pe aceasta portiune a Bulevardului Tomis ,lucrari facute in mandatul lui Fagadau !
2
2
Aceste bulevarde sunt ca niste santiere abandonate , lasate in haos , parca special sa incurce circulatia auto si pietonala. In seara asta erau 2 masini facute zob la iesire spre Sud , tot din cauza ca nu sunt marcaje , ba mai mult apare un zid despartitor de beton aiurea fara o semnalizare. Tine de cel care face investitia sa ia masuri si sa asigure securitatea cetateanului. Unde este SSM , OPC , ...alte institutii care de altfel spun ca au grija de cetatean. Sa vada cum se circula in acest oras infect. p***t si ineficient pastorit .. de lupi.
3
2
Bai FRATILOR MAAAAAAARE TESPA NE,-AM LUAT CU ACEST PRIMAR !!! Dar teapa dinaia ORIGINALA shtii ce zic ?? Shtii or nu SHTII,??? !!!
9
2
Adevarul este ca este bataie de joc la adresa Contribuabilului Constantean. Vedeti traseul Gara -Iesire Cumpana : asfalt ras si canalizatiile iesite cu 10 cm , semnele de plastic de delimitare benzi le gasesti peste tot , lipsa semnalizari la treceri pietonale , accidente pe asazisele treceri namarcate , borduri deja miscate de la loc, nici macar un copac plantat pe toata zona respectiva , trotuarele pietonale cu gropi si tubulaturi iesite in afara, lipsa totala a de echipelor de lucru ziua... Ce sa vorbim de zilele nelucratoare si sarbatori sau noaptea... !!
18
1
ce mweee au lusta hastagistii !!!!!!! hai afara in piata,poponarilor......
9
1
Asa sunt puse peste tot,adica neuniform,iar dupa fieacare ploaie vor fi si mai multe denivelari!Se pun dale intr-o veselie ca de aici ies comisioanele bune!Deja pe Tomis la Victoria au fost scoase dalele,care urmeaza sa fie inlocuite cu altele,desi nu a trecut mult timp de cand au fost puse!
15
0
Ce știe Ovanesian???e varza cu carne..habar nu are ce Insemana management...organizare..era vb sa o schimbe Chitac...afara din primarie cu ea
14
0
Cineva iar doarme in papuci.... Pe Stefan cel Mare si Lapusneanu sufla vantul atat la propriu cat si la figurat din cate se vede.... Ne-am cam saturat sa numaram lunile si anii de vrajeala, nimic nu se intampla efectiv, totul pare ca se distruge sistematic iar aroganta merge in continuare, noi, cetatenii nu punem botul la vrajeala.....
17
0
Acesta e rezultatul cand lucrarile sunt luate de abonati la lucrarii cu statul si apoi subcontractate la altii pe principiu pretul cel Mai mic sau cu zilieri CA doar trebuie platiti si cei din primarie pentru contract , va-ti prins nebunilor
15
0
daca era o instalatie industriala, cu o productie zilnica de milioane de lei si intirzierea o platea ovanesian, cucoana nu mai era asa de senina.
14
0
Sunteti naivi daca voi credeti ca poate iesi ceva bun din mana Ovanesiencei sau a lui Chitac. Astora nici daca le desenezi nu inteleg. Oricum marea masa de dobitoci din Constanta vor vota tot pocnitori ca astia.
21
3
Foarte frumos aspectul pavelelor... chiar fara misto.. e cam acelasi pattern ca cele de pe trotuarele de pe tomis si mamaia.
7
2
O sa aiba moldovenii adusi de nea Nicu unde sa arunce cojile de seminte.Ai dracu nimic nu le convine.
12
2
pun pavele ca iese spaga mai mare. sa explic. asfaltul se pune mai usor si iese la final compactat mai drept si mult mai repede, dar nu sunt multi furnizori de bitum, doar 2-3 si astia mari de la rafinarii, ce ramane dupa rafinarea petrolului in benizina si motorina, la fund ramane bitum. ca sa faci asfalt amesteci pietris cu bitum fierbinte si gata, poti sa il pui pe jos. dar la pavele, ele sunt facute din beton, ciment si se pot face de nspe mii de producatori mici, de calitate indoielnica, plus manopera mare cel putin pe hartie, ca in practica nici una nu e la nivel. si de aici iese banu. apoi cand se mai sparge trotuarul pentru o sapatura, tot pavele din alea trebuie sa pui, nu se va potrivi altceva. nu vedeti in oras un santier cu pavele identice cu altul. toate diferite.
18
0
Sunt foarte proaste calitativ, daca se sparg atat de usor. Si cele de pe Lapusneanu, sunt ciobite si puse in valuri. Cele mai rezistente si bine facute sunt cele puse de Fagadau pe Tomis si Mamaia, nu se compara cu cioburile preostalailor si hotzilor de acum. Iar receptia tuturor lucrarilor, se face prin telefon: Sefu, am terminat!
24
0
Și pavelele de pe Ștefan cel Mare sunt puse varza.Se face recepție, cine accepta asa ceva sa plătească.Bataie de joc....
23
0
vita asta pe cine prosteste ea?! auzi la p*****a asta, pavelele astea se vor nivela cu utilaje speciale, Cum arata acele utilaje? p*****a te a mai făcut măta, hai sictir
28
1
gresit titlul, este facuta de ageamii chitac si ovanesian
25
4
Nimic nu va convine, acolo e santier, aveti rabdare sa se termine. Comentati aiurea
10
29
Ba frate da aveti o obsesie cu pavelele astea peste tot ? Astea ori se monteaza ca la carte, ori lasati-le dreaq si turnati asfalt, beton, orice altceva. Ati umplut tot orasu cu pavelele plii. Si peste tot sunt puse aiurea...
35
1
Cartierul ala e plin de t****i nici nu poti sa sa iesi pe strada. Urla ca javrele dupa oameni. Paznicul parcului e speriat.
13
7
dracu de parc; cand dati caldura idiotilor ? ca vin 3 zile putin mai calde si apoi iar ger vreo 10 zile sau cate-or fi; pe 25 a fost o oprire de 2 zile si iar acum alta avarie de 2 zile pana acum daca nu or fi 3 sau 4; estimarea termoficare era pentru azi la 16 si nu a venit nici acum la aproape 1; termoficare de ce nu ne tine la curent cu o noua estimare daca nu a respectat-o pe prima ?
18
5
Să intre pe fir DNA cine a dat buleală și contracte parandarat să facă drum la brutărie
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218