REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Reacţia Papei Francisc după ce România și alte state au anunțat creșterea fondurilor pentru înarmare

Reacţia Papei Francisc după ce România și alte state au anunțat creșterea fondurilor pentru înarmare

Replica API 26 martie 2022 | 21:41 643

Papa susţine că suplimentarea cheltuielilor statelor occidentale în domeniul apărării în urma invaziei ruse în Ucraina e ”o nebunie”: Mi-a fost ruşine când am citit că un grup de state s-a angajat să cheltuiască două procente din PIB pentru armament.

Papa Francisc

Papa Francisc a criticat, joi, creşterea cheltuielilor pentru apărare ale statelor occidentale în urma invaziei ruse în Ucraina, calificând-o drept o ”nebunie” şi a spus că trebuie găsită o nouă cale de echilibrare a puterii mondiale, relatează Reuters, citată de stiripesurse.ro.

Războiul din Ucraina este un produs al ”vechii logici a puterii care încă domină aşa-numita geopolitică”, a precizat suveranul pontif.

Răspunsul real nu implică mai multe arme şi mai multe sancţiuni, a mai spus el.

”Mi-a fost ruşine când am citit că un grup de state s-a angajat să cheltuiască două procente... din PIB pentru achiziţionarea de armament ca răspuns la ce se întâmplă în prezent. O nebunie", a afirmat liderul Bisericii Catolice.

Papa Francis a spus că este nevoie de ”un mod diferit de a guverna lumea globalizată, nu arătându-ţi dinţii, aşa cum se face acum, ci o modalitate diferită de a încadra relaţiile internaţionale”.

El nu a făcut nicio sugestie cu privire la modul în care ar putea fi făcut acest lucru.

De când a început războiul, suveranul pontif a criticat în mod implicit Moscova, numind războiul din Ucraina ”o agresiune nejustificată” şi denunţând ”atrocităţi”. Cu toate acestea, Papa Francisc nu a menţionat explicit numele Rusiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PREA PUTIN SE IMPLICA DE PE MARGINE, PONTIFUL. AR TREBUI SA IASA MAI IN FATA SI SA STRIGE ,,OPRITI RAZBOIUL, PUTIN''. SA-L CERTE PE PATRIARHUL RUSIEI, KIRIL. ASA SUBTIL NU AJUTA PE NIMENI, PREA PUTINA GARGARA.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108