REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.9° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Reacțiile juriștilor PSD din Camera Deputaților la decizia coaliției de a respinge legea grațierii

Reacțiile juriștilor PSD din Camera Deputaților la decizia coaliției de a respinge legea grațierii

Replica API 22 august 2019 | 00:00 209

Florin Iordache, Eugen Nicolicea

Coaliția de guvernare PSD-ALDE a stabilit miercuri seară, la Vila Lac 1, să respingă în Camera Deputaților proiectul grațierii scris sub aceeași guvernare PSD-ALDE în timpul cabinetului Sorin Grindeanu. Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Nicușor Halici au spus că nu prea au ce comentarii să facă.

„Nu comentez. De ce ar trebui să comentez?”, a zis Florin Iordache, ministrul Justiției din perioada în care s-a elaborat la Guvern proiectul de lege. Întrebat de ce nu comentează ținând cont că este un proiect la care a lucrat, el a zis: „Tocmai de asta nu comentez”. Iordache a adăugat că nu știe de ce a decis coaliția respingerea legii grațierii.

„Ce comentariu să am, altul decat ca decizia coalitiei se aplica? Din moment ce coalitia a stabilit acest lucru, inseamna ca respingerea este oportuna”, a zis Eugen Nicolicea. Întrebat care este punctul său de vedere, acesta a răspuns: „M-ati auzit vreodata pe mine sa am un punct de vedere divergent fata de deciziile conducerii partidului odata ce s-au luat? Sunt un membru disciplinat de partid”.

„Nu sunt la curent. Sunt plecat”, a zis președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Nicușor Halici. El a adăugat că nu înțelege unele lucruri, fără alte comentarii. „Nu înțeleg multe lucruri, cum sunt convins că mulți nu înțelegem, dar asta e viața”.

Legea grațierii a fost scrisă de Guvernul Sorin Grindeanu și a fost înregistrată la Senat pe 31 ianuarie 2017. Pe 8 mai 2017, legea a trecut tacit de Senat, după care a rămas îngropată în sertarele Camerei Deputaților.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum ai zis IORDACHE ca tu esti un membru disciplinat al P.S.D.si nu comentezi deciziile partidului?,votati P.S.Deu si ciocu mic romanilor pentru ca alesi vostri nu raspund decat in fata partidului,exact asa a zis si N.Ceausescu in decembrie 1989 "nu raspund decat in fata C.C. al P.C.R.
0
0
jegurile astea ar trebuii rase de pe fata pamantului. Jegurile astea ordinare ar trebui sa se duca singure la puscarie- ar merita sa fie, la propriu, linsati de criminalii pe care i-au scos din puscarii si i-au si platit pe deasupra. Vrewti pensii speciale, nenorocitilor?
5
4
Inutil.nici nu trebuia sa se ajunga aici. Dar cand faceti un articol pe subiectul bunicul Luizei a mictionat in direct la a3 pe nicolicea? Sunt un activist disciplinat.ca toti psdisti de altfel. Postacul de mai jos isi saluta seful,stroe,prin acest comentariu.mm de javre
3
1
Klaus vanzatorul de case copii si gaze?.
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389