REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Recuperarea tichetelor-cadou pentru profesori cheama in instanta si mortii!

Recuperarea tichetelor-cadou pentru profesori cheama in instanta si mortii!

Replica API 24 noiembrie 2010 | 00:00 149

La Mangalia,

La Mangalia,

La Mangalia, povestea tichetelor cadou acordate profesorilor, în privinţa cărora Curtea de Conturi s-a pronunţat că trebuie returnate, prinde conotaţii... jenante. Nu mai este nici amuzament, nici tragism, nici scandal în toată puterea cuvântului. Ieri, mai mulţi consilieri locali au transmis un comunicat de presă prin care îl criticau pe primarul Claudiu Tusac pentru faptul că acesta cheamă în instanţă profesorii pentru recuperarea tichetelor.

De cealaltă parte, primarul susţine că asta este procedura, de chemare în instanţă a celor care au beneficiat de tichetele cadou, acordate în baza unei hotărâri de Consiliu Local Mangalia. "Primăria a fost obligată de către Curtea de Conturi Constanţa să le solicite returnarea contravalorii tichetelor cadou primite în anul 2008", spune Tusac. Dincolo de declaraţii, de comunicate de presă şi tot "tacâmul", din care nu lipsesc referiri la deputatul PDL Zanfir Iorguş, consilierii PDL au oferit şi imagini... din cimitir! Astfel, aceştia au vrut să arate că Primăria Mangalia a ajuns să citeze în instanţă inclusiv morţii! Primarul explică însă că el a solicitat şcolilor listele cu profesorii care au beneficiat de tichetele cadou, aşa încât compartimentul de specialitate din primărie să procedeze la citarea lor în instanţă. "Asta e procedura, nu vreau eu să îi chem în instanţă pe oameni. Pedeliştii îi bagă în mormânt, când cer banii oamenilor înapoi, sporurile, şi le taie şi din salarii", a comentat Tusac. "Acordarea tichetelor cadou a fost o iniţiativă încă de pe vremea lui Zanfir Iorguş în primărie. Când am venit primar am considerat că dacă putem ajuta oamenii, e foarte bine, aşa că am continuat şi am suplimentat acordarea de tichete. Dacă între timp, vine Curtea de Conturi şi ne spune că trebuie să recuperăm tichetele şi să chemăm oamenii în instanţă... eu ce să fac? Pe de altă parte, eu mă judec pentru asta, iar o altă instituţie, Tribunalul Constanţa ne-a dat dreptate privind sporurile... Acum, pe cine mai ascultăm? Curtea de Conturi, Tribunalul? Să vină domnul Boc să ne spună cum să facem. Eu îi asigur pe profesori şi pe bugetari în general că ne vom bate pentru ei, pentru drepturile lor. Noi nu stăm să căutăm, ca alţii, prin cimitire, cu singurul scop de denigrare a mea. Ar putea domnul Iorguş să se ducă în Parlament şi să le spună alor lui că nu e bine să taie din drepturile oamenilor, să se bată pentru ei"., declară Claudiu Tusac. Consilierii mangalioţi Paul Foleanu, Ioan Griguţă, Viorel Oleniuc susţin însă că dacă primarul s-ar fi implicat, ar fi găsit o cale de rezolvare a problemei legată de tichetele-cadou.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108