REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Reforma politicii de azil a UE: Premierul ungar Viktor Orban califică drept inacceptabil acordul convenit

Reforma politicii de azil a UE: Premierul ungar Viktor Orban califică drept inacceptabil acordul convenit

A.F. 12 iunie 2023 | 00:00 384

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a calificat  drept "inacceptabil" acordul convenit cu o zi înainte, după negocieri dificile, de miniştrii de interne ai ţărilor din Uniunea Europeană asupra unei reforme a politicii europene privind azilul şi migraţia, informează AFP.

Reforma politicii de azil a UE: Premierul ungar Viktor Orban califica drept inacceptabil acordul convenitViktor Orban

"Bruxellesul abuzează de puterea sa. Vrea să 'relocheze' migranţii în Ungaria cu forţa. Este inacceptabil", a reacţionat Viktor Orban într-un mesaj postat pe Facebook.

Reforma prevede un sistem de solidaritate între ţările membre ale UE în preluarea refugiaţilor. Statele membre vor trebui să primească un anumit număr dintre solicitanţii de azil sosiţi într-o ţară a UE supusă unei presiuni din partea migraţiei sau să vină cu o contribuţie financiară.

Compensaţia financiară prevăzută este de circa 20.000 de euro pentru fiecare solicitant de azil ne-relocat.

Polonia şi Ungaria au votat împotriva acestor propuneri, în timp ce Bulgaria, Malta, Lituania şi Slovacia s-au abţinut, a precizat preşedinţia suedeză a Consiliului UE, care a condus discuţiile.

Ministrul de interne adjunct al Ungariei, Bence Retvari, a criticat sistemul de solidaritate "obligatorie" prevăzut de text şi care "înseamnă că statele membre nu vor avea un cuvânt de spus cu privire la cine locuieşte pe teritoriul lor", potrivit lui. Este o "povară disproporţionată" pentru Ungaria, a estimat Bence Retvari, criticând "lipsa de fonduri ale UE" pentru finanţarea costurilor de protejare a frontierei.

Responsabilul ungar a criticat de asemenea procesul ca fiind unul ce "sfidează valorile europene", textele fiind dezbătute "câteva minute, în cel mai bun caz o jumătate de oră", înainte de votul ce necesita aprobarea din partea a cel puţin 15 dintre cei 27 de membri ai UE, reprezentând 65% din populaţia Uniunii, citează Agerpres.

"Guvernele pro-migraţie au făcut presiune" asupra partenerilor lor, a deplâns el.

Acordul deschide calea către negocieri cu Parlamentul European, în vederea unei adoptări a reformei înainte de alegerile europene din iunie 2024.

Sub conducerea lui Viktor Orban, la putere din 2010, Ungaria a construit garduri la frontierele sale şi a restrâns depunerea de cereri de azil la ambasadele din străinătate, o politică ce i-a adus mai multe condamnări la Curtea de Justiţie a UE.

Anul trecut, doar 18 persoane au obţinut în Ungaria statutul de refugiat, cifră derizorie fără echivalent în alte ţări ale UE. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei mai multi azilanti sa fie redistribuiti in Harghita si Covasna ,poate asa se va realipi si Transilvania la Ungaria .....cu drapele afgane ,siriene ,marocane, etc
2
0
Bravo lor si felicitari pentru un asemenea lider adevarat
0
3
Dar reprezentantii Romaniei cum au votat? Se intelege ca pentru primirea garoilor. Traiasca Republica Islamica Romania! Traiasca Europa Islamica! ISLAM, ISLAM ÜBER ALLES!
2
0
c.o.l.o.r.a.t.i !!! Urmariti dex-ul mwistilor !!!
4
0
nu vrea c******i in tara lui ? Sa plateasca mwistul !!!
4
0
Orban are dreptate!!! Coloniștii sa-i tina pe migranți, caci ei au tăbărât pe Africa, Asia și este Europei!!
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468