REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Regiunile din România care ar putea fi înghiţite de ape până în 2050!

Regiunile din România care ar putea fi înghiţite de ape până în 2050!

Replica API 18 decembrie 2019 | 00:00 532

SEMNAL DE ALARMĂ! În atenţia ABADL:

SEMNAL DE ALARMĂ! În atenţia ABADL:

Sute de cercetători de la universități faimoase din lume atrag atenția că bucăți imense de uscat vor fi înghițite de apă, până în 2050.

Peste 150 de milioane de oameni vor fi afectați. În România, sunt în pericol să dispară Delta Dunării, dar și o parte din litoral, după acum arată o hartă realizată de specialiști. În ultimii 80 de ani, nivelul Mării Negre a crescut cu 20 de centimetri, mai susțin cercetătorii de la Institutul Național Grigore Antipa.

Harta hazardului realizată de Centrul American de Climatologie a fost suprapusă peste așezările umane aflate în apropierea litoralului. În cazul României, simulările arată că o mare parte din Delta Dunării este în pericol să dispară.

Zone întregi de la Sfântul Gheorghe până la Gura Portiței vor fi acoperite cu apă. Specialiștii de la Institutul Național de Cercetări Marine Grigore Antipa confirmă că nivelul Marii Negre a crescut și zeci de hectare de plajă au dispărut deja, relatează Pro TV.

Harta realizată de americani arată că porțiuni din Mamaia, zona orașului Constanța, Agigea, Eforie, 2 Mai și Vama Veche ar putea fi grav afectate în următorii ani.

Dacă scenariul cercetătorilor ar deveni realitate, atunci această zonă nu va mai exista în anul 2050. Aici, pe cordonul dintre Eforie Nord și Eforie Sud, unde sunt zeci de hoteluri, restaurante, dar și case de vacanță, harta specialiștilor arată dezastru: totul va fi sub nivelul mării.

Specialiștii susțin că singura soluție pentru a încetini dispariția plajelor ar fi consolidarea și extinderea lor, mai arată Pro TV, într-un material despre acest subiect stringent.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/reducerea-eroziunii-costiere-un-proiect-de-752-milioane-euro-pe-care-romania-risca-sa-l-piarda-fiindca-nu-monitorizeaza-factorii-de-mediu-410640/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
marea neagra este mai sus decat mediterana, asa ca raman doar problemele cu coruptia
1
0
Esti atat de prost ca ma mir cum de mai respiri de unul singur!
0
3
Nui problema . O sa ajungem sa facem plaje la ovidiu
0
3
OLANDEZII STAU DE O VIATA SUB NIVELUL MARII SI NOI PLANGEM CA BABELE!
6
0
Am intrat pe site la aia de au dat hartile astea cu zone rosii, teoretic inundabile. E un fel de ONG care vrea sa vanda date de fapt. Cand dai pe harta dupa topografie facuta de NASA din satelit, in Constanta si Mamaia nu mai exista risc, si pentru ca pentru cine nu stie, diferenta de nivel intre Marea Neagra si Mediterana este de cativa metri. Marea Neagra se scurge in Mediterana. Deci si daca ar creste Oceanul planetar cativa metri, greu de crezut ca ar afecta Marea Neagra si tarmul ei.
3
1
Se poate intimpla , dar intr-un timp mult mai indelungat si apoi intervin multi factori.Dar pescarul de Nicolaev, ca sa se bage in seama, a luat o harta cu o prognoza meteo de hazard si a puso peste zona costiera a Romaniei.Nu se procedeaza asa de simplist.Dar a vrut sa iasa in fata,nu stiu pentru a cita oara, nefiind de specialitate.
6
0
constantene cum zicea cineva ieri tot un makidon prost esti .ca sa-ti vinzi tu si neamul tau kkt-urile de apartamente facute cu materiale de proasta calitate .in mamaia e suficient sa cresca apa cu 1 m pt ca pinza freatica in care construesti tu e fff aproape mai ales in mamaia nord unde a fost mlastina hehe
7
2
Mai bine studiati situatia reala inainte sa credeti orice stire aruncata pe piata. Pana sa creasca nivelul marilor noi vom fi deja de cateva generatii in Siberia, Norvegia, Suedia, Canada ca doar acolo se va mai putea trai. Ca sa creasca nivelul cu 5m trebuie sa se topeasca Antartica dar acest fenomen dureaza intre 200 si 600 de ani. Pana in 2050 nivelul va creste cu doar cativa cm, nesemnificativ, in schimb vor exista migranti climatici din zonele sudice care vor navali in Europa, asta-i problema cea mai mare.
8
2
Mihai Sorin suna la usa ISJ. Deschide Codreanu Alina si spune: Buna ziua, ce doriti? Fraierul raspunde: Buna, sunt Sorin si am venit s-o sug. Condreanu intreaba: S-O CE? Fraierul raspunde: SORIN!
4
3
asa ca , cumparati apartamente acum la sute de mii de euro in mamaia si prin 2050 stai cu pesti in casa , cele mai nesimtite preturi sunt in mamaia, oricum anul asta o sa si-o suga multi dezvoltatori ca nu isi mai ia pretul cerut ... mai ales ca vine si criza ca deh a trecut 10 ani
18
2
Nu inteleg.. daca nivelul marii creste cu 5m cu ce ajuta extinderea plajilor? Mai degraba reduci volumul si cresti nivelul si mai mult
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212