REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

REGULAMENTUL pentru UTILIZAREA TROTINETELOR ELECTRICE, în DEZBATERE!

REGULAMENTUL pentru UTILIZAREA TROTINETELOR ELECTRICE, în DEZBATERE!

Replica API 7 august 2021 | 00:18 2104

Primăria Municipiului Constanța intenționează aprobarea Regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului în care vor fi adăugate mai multe probleme sesizate de constănțeni, dintre care putem enumera: trotinetele lăsate la întâmplare pe trotuare, pe carosabil, pe plajă; lipsa unor stații, conducerea de persoane cu vârste sub 14 ani ce sunt un adevărat pericol pentru conducătorii auto și nu numai.

Primăria asaltată de sesizări privitoare la trotinete

Activitatea desfăşurată prin intermediul flotelor de trotinete electrice pe raza municipiului Constanţa care a nemulţumit cetăţenii şi a condus la înregistrarea multor sesizări cu privire la modul neregulamentar de staţionare pe trotuare şi pe carosabil, în afara staţiilor stabilite de Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei municipiului, fapte constatate şi de Direcţia Generală Poliţia Locală deoarece pun în pericol siguranţa traficului pietonal şi rutier. „Nu știm ce să ne mai facem cu cei care se plimbă cu trotinetele astea. Sunt aiuriți, nu sunt atenți deloc. Trebuie să fii de 10 ori mai atent la ei că dacă ai dat peste unul s-a zis cu tine. Problema și mai mare apare noaptea când îți ies în față de pe străduțele neiluminate... e jale. În mai puțin de jumătate de oră am evitat doi băieți care n-au dat doi bani că erau să intre în mine. Noi mergem prin cartiere cu 10 - 20 de km/h maxim și ei sunt în stare să se urce pe tine. Trebuie să facă ceva Primăria, Polița, cu ei că ne nenorocim”, ne-a declarat un șofer de Uber.

Persoanele cu vârste sub 14 ani nu vor mai folosi trotinetele

Operatorii vor fi obligați să informeze utilizatorii despre condiţiile în care se poate circula pe drumurile publice cu trotinetele electrice, cu respectarea regulilor de siguranţă rutieră - să se asigure prin orice mijloace că trotineta electrică nu a fost închiriată de către o persoană cu vârsta mai mică de 14 ani.

Operatorul va oferi date municipalității

Operatorul este obligat să permită autorităţilor publice în mod gratuit accesarea sistemului prin care se va asigura localizarea în timp real a flotei de trotinete electrice, pe o platformă accesibilă, cu indicarea timpilor de staționare şi cu respectarea reglementărilor privind protecţia datelor cu caracter personal. Lipsa furnizării acestor informaţii va duce la anularea autorizației de funcţionare.

Trotinetele vor putea fi lăsate doar în spații amenajate

Amplasarea/staţionarea trotinetelor este permisă doar în staţiile aprobate, semnalizate prin indicatoare şi marcaje rutiere. Operatorul va implementa ca regulă obligatorie pentru utilizatorii de trotinete electrice ca încheierea curselor să se realizeze doar în staţiile amenajate şi aprobate de administraţia publică locală, iar în situaţii excepționale să ridice trotinetele de îndată de pe domeniul public, în caz contrar, eliberarea domeniului public, ridicarea, transportului şi depozitarea trotinetelor electrice se vor face de către structurile funcţionale desemnate pentru efectuarea acestor acțiuni/administratorul drumului public, în baza unor taxe.

Vor fi aplicate și sancțiuni

Utilizatorul va putea fi amendat de către echipajele Direcției Generale Poliția Locală, cuantumul amenzilor fiind între 200 și 800 de lei.

Constănțenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii

Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 06.08.2021, pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare: la sediul Primăriei municipiului Constanţa situat în bd. Tomis, nr. 51, birou 122; pe site-ul instituţiei www.primaria-constanta.ro, la secțiunea „De interes public/Transparenţă Decizională pe Legea 52/2003/Informare și consultare publică”. Până la data de 20.08.2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile se vor transmite în scris prin poştă la sediul Primăriei Municipiului Constanţa din Bd. Tomis nr. 51, cam. 122 sau prin e-mail la adresa de mail: agenti.economici@primaria-constanta.ro. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/488136. Materialele transmise vor purta menţiunea „Recomandare la proiectul de hotărâre de modificare și completare a Anexei la H.C.L. nr. 12/29.01.2021 pentru aprobarea Regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța“.

Proiectul poate fi consultat și AICI.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Limita la 25 km pe h.Creeat un sistem de asigurare anual cu o suma de 50 de euro.Emiterea de stickere cu numere care sa aiba si o culoare pe an.Exemplu 2021 cei asigurati au fonturi negre pe fond galben,in 2022 alte culori si atunci stie Politia de la distanta daca acea trotineta este asigurata.Invatati politistii cum sa deschida meniul ascuns al unei trotinete ca sa poata verifica daca e modificat softul pentru o viteza mai mare.
1
0
Daca si tu esti unul din aceia care nu dau doi bani ca exista pista, traverseaza fara sa se asigure, lasa copilasii pe pista sa zburde, merg pe pista chiar si cand nu este aglomerat atunci ar trebui sa fii amendat de catre politie pt nerespectarea celor care se plimba cu bicicleta. Esti din categoria gibonilor
6
2
In alte tari se elibereaza stickere cu numere care reprez plata asigurarii de 50 de euro anual.O platesti pt situatii de urgenta,dai peste un om,rupi oglinda sau deteriorezi o masina,asigurarea trebuie sa existe.
4
0
Trotinetele sunt o plaga ,te trezesti cu ele pe trotuar ,nu le auzi si poti fi lovit de teribilisti.Sa circule pe partea carosabila a drumurilor.
8
3
sa se dea cu garantie 200 de ron ..cand duci trotineta inapoi iti iei banii
6
1
Homosexualii astia pe trotinete nu trebuie sa cunoasca si ei minimul de reguli de circulatie? I-am vazut traversand intersectii mari pe culoarea rosie a semaforului, obligand soferii sa franeze brusc. I-am vazut pe contrasens pe bulevard mergand cu viteza. Nu era destul ca sunt atatia soferi de bmw, audi si vw care nu respecta regulile si iti taie fata, acuma trebuie sa ne ferim si de cocalarii printese pe trotineta..
14
3
Sa nu mai aiba voie sa circule pe trotuare ca ne rup picioarele sau ne omoara la viteza cu care circula.
13
2
Nenorocitilor care a-ti distrus orasul asta, DESFIINTATI PISTA DE BICICLETE DIN MAMAIA., D-nu CHITAC, CONSTANTINESCU, OVANESIAN, plimbati-va seara pe faleza de la cazinoul din mamaia, si sa vedeti ce se intampla cu nenorocita aia de pista de biciclete,,este incredibil Daca boul de FAGADAU a facut un lucru cretin , faceti voi un lucru bun si desfiintati aceasta mizerie care deranjeaza turistii, trec cu viteza, lovesc oamenii, este un haos total DESFIINTATI PISTA DE BICICLETE, VA RUGAM FRUMOS
20
10
Ajunge si cu trotineta ca sefu saracu nu dovedeste cu plimbarea iar altii gata ca vor si ei, ia sa vezi ca vor cere sa te plimbi daca ai fuinctie OK ori carnet de PNL-ist !
1
6
Interzise total
26
4
In sfarsit. Numai sa se si aplice toate regulile astea.
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468