REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Reportajul trucat al Sky News: Ambasadorul Marii Britanii susţine că Executivul britanic nu poate comenta

Reportajul trucat al Sky News: Ambasadorul Marii Britanii susţine că Executivul britanic nu poate comenta

Replica API 15 august 2016 | 23:35 361

foto: dcnews.ro

La aproape o săptămână de la difuzarea controversatului reportaj despre traficul ilegal de arme care a dus la declanşarea unei anchete DIICOT, apareși prima reacţie oficială a Ambasadei Marii Britanii. Ambasadorul Paul Brummell este conştient de plângerile depuse de cetăţenii români la autoritatea britanică de reglementare din domeniul comunicaţiilor, însă fiind vorba despre o televiziune privată, executivul britanic nu poate să-şi prezinte opinia cu privire la reportajul lui Stuart Ramsay de la Sky News, informează B1 TV.

Ambasadorul Paul Brummell a amintit că postul Sky News este deţinut de o entitate privată, iar prin urmare reprezentanţii guvernului britanic nu pot comenta activitatea jurnaliştilor acestei televiziuni privind reportajul trucat. Oficialul a precizat doar că "Marea Britanie apreciază cooperarea cu autorităţile din România în ceea ce priveşte combaterea ameninţării traficului ilegal de arme, carne vie şi droguri".

Răspunsurile diplomatului vin la aproape o săptămână de la difuzarea controversatului reportaj despre traficul ilegal de arme din România, care a dus la declanşarea unei anchete DIICOT. Iar reacțiile au apărut după ce un jurnalist l-a întrebat pe ambasador, printr-un mesaj postat pe Twitter, de ce nu a făcut Ambasada Marii Britanii de la Bucureşti nici un comentariu în legătură cu acest subiect, notează http://www.b1.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108