REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Reprezentanții liceelor sunt îngrijorați în privința facturilor mari

Reprezentanții liceelor sunt îngrijorați în privința facturilor mari

Replica API 10 iunie 2022 | 00:00 1042

Criza facturilor uriașe lovește în plin liceele din orașul Constanța. Bugetul alocat pentru plata facturilor nu mai face față prețurilor mari la utilități, iar reprezentanții liceelor devin tot mai îngrijorați. Economie se face mai mult ca înainte și se caută soluții privind reducerea costurilor.

Facturile imense creează panică în rândul liceelor din orașul Constanța, teama de a nu ține piept situației se instalează tot mai mult printre reprezentanții liceelor. Potrivit informațiilor noastre, mai multe licee au ajuns în prag de criză, făcând economie zilnic pentru a reduce costurile mari.

De asemenea, prețurile la utilități s-au triplat, unii ajungând să plătească de la 300 de milioane, la 1 miliard. Această situație este îngrijorătoare cu cât timpul trece, iar soluțiile pe care ei le găsesc, nu sunt ”băgate în seamă”.

Este și situația Colegiului National „Mihai Eminescu” care a găsit ca și soluție instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișul liceului, dar în ciuda tuturor demersurilor, Enel refuză să facă compensarea facturilor. ”Sigur că facem economie. Sunt într-adevăr facturile foarte mari… practic s-au triplat față de anul trecut. Ne confruntăm cu o problemă la nivelul instituției de învățământ… avem panouri fotovoltaice instalate pe acoperișul liceului și totuși în ciuda demersurilor noastre repetate, Enel refuză să facă compensarea facturilor pe care noi le avem ca urmare a consumului de curent electric, cu ceea ce noi producem. Nu știm de ce se întârzie rezolvarea acestor demersuri pentru că ar fi foarte simplu pentru noi. E o problemă pentru că iată, celelalte facturi într-adevăr sunt împovărătoare, dar măcar am găsit o soluție să mai ușurăm puțin bugetul. Dacă s-ar mișca mai repede puțin lucrurile, ar fi bine pentru toată lumea. Am încercat să luăm legătura cu ei în audiență, în scris, am mers personal și mereu mi s-a promis că se va rezolva. Este dreptul nostru... ” , au declarat reprezentanții Colegiului Național ”Mihai Eminescu” pentru Replica Constanța.

De altfel, îngrijorarea cu privire la acest aspect afectează și Liceul Tehnologic Ioan N. Roman care consideră că facturile sunt imense la momentul actual și teama este că vor crește tot mai mult. ”Renunțăm la obiecte de inventar sau de la alte cheltuieli și deocamdată ne-am încadrat. Deocamdată e ok… dar am înțeles că situația va fi mai rea și atunci nu știm ce vom face. Ne facem griji pentru viitor pentru că nu știm ce ne așteaptă” , au declarat reprezentanții Liceului Tehnologic Ioan N. Roman pentru ziarul Replica.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
v-ati invatat sa cersiti de la stat. si pt. noi utilitatile-s scumpe si nu ne da statul nimic
0
0
Poate dati si o lege ca sa desfiintati unitatile de invatamint si asa inrobite de datorii.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212