REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Reproşuri în PDL Constanţa, după ce PSD a câştigat la Bărăganu

Reproşuri în PDL Constanţa, după ce PSD a câştigat la Bărăganu

Replica API 2 mai 2011 | 00:00 126

Candidatul perdant, pasat dintr-o parte într-alta

Candidatul perdant, pasat dintr-o parte într-alta

Candidatul PSD Titi Neague este noul primar al comunei Bărăganu. Reprezentanţii PDL comentau, încă de ieri, când încă se desfăşurau alegerile parţiale, că nu sunt prea mari şanse să câştige, iar seara şi-au recunoscut eşecul: social-democratul Titi Neague a obţinut, conform datelor numărătorii paralele oferite de PDL, 689 de voturi, în total, de la Bărăganu şi satul Lanurile. Candidatul PNL, Valentin Barbu, a obţinut 165 de voturi, candidatul PDL, Luminiţa Nicuţ (fosta secretară a comunei) - 89 de voturi, în timp ce independentul Vasilache Ion (prima opţiune de candidat din partea PDL, dar refuzată ulterior în baza unor sondaje, apoi susţinut de Dan Diaconescu) - 189 de voturi, în timp ce candidatul PNŢCD - doar 16 voturi.

Comuna Bărăganu, care părea uitată de lume la un moment dat, a devenit "vedetă" tv după ce, în campania electorală, mai multe camioane au fost oprite în trafic pentru control. Camioanele aveau destinaţie clară: comuna cu pricina, iar piatra era oferită de candidatul PDL, care spera prin pietruirea drumurilor să câştige şi votul populaţiei. N-a fost să fie, "e femeie, există un anumit misoginism la ţară, trebuie s-o recunoaştem, de aceea ar fi trebuit să mergem pe mâna celuilalt candidat, Vasilache", ne explica, ieri, un pedelist. "S-a făcut un sondaj, apoi un al doilea sondaj, şi s-a decis că Luminiţa Nicuţ ar avea mai multe şanse", mai comenta un alt pedelist, iar "între patru ochi" cu presa a explicat ce crede cu adevărat: "Cineva a avut interese să mergem cu un candidat prost. Cineva din PDL s-a înţeles cu PSD. E drept că nici nu e un capăt de lume, sunt doar alegeri parţiale, de-acum ştim ce avem de făcut". Până la urmă, "combinaţiile" de la Bărăganu au arătat că aici partidele (sau membrii de partid) nu ţin neapărat cont de protocoalele de la nivel central; aşa se face că PNL a mers pe cont propriu, nu de mână cu PSD, în timp ce candidatul PNL era văzut de unii pedelişti drept "o salvare": "Lasă că poate intră liberalul în turul doi şi îl sprijinim împotriva celui de la PSD". N-a fost să fie nici un tur doi. De altfel, pesedistul Titi Neague s-a declarat optimist încă de la orele după-amiezii: "Sunt optimist şi sunt convins că voi ieşi primar din primul tur, cu procent de peste 60%". Şi a avut dreptate. Revenind la durerea pedeliştilor, se aşteaptă ca reprezentanţi din conducerea PDL Constanţa să aibă ceva de spus, oficial, cu privire la eşecul de la Bărăganu. Din câte se pare, conducerea organizaţiei judeţene este nemulţumită de alegerea candidatei şi de cei desemnaţi să se ocupe de campania electorală. Cel mai probabil, unii dintre cei care au fost desemnaţi să se ocupe de campania de la Bărăganu, nu vor mai fi responsabili de această zonă. Nu ar fi vorba însă despre deputatul Constantin Chirilă, care din start îşi exprimase părerea că cel mai bun candidat ar fi Vasilache Ion. Chestionat ieri cu privire la alegerea candidatei partidului pentru primărie, Chirilă a preferat să schimbe discuţia spre ziua de 2 mai, când în Parlament opoziţia îşi prezintă două moţiuni. De menţionat că alegerile de la Bărăganu nu au fost lipsite de incidente. Unul dintre ele a fost reclamat chiar de către candidatul PSD, care a susţinut că un magazin din localitate comercializează băuturi alcoolice, deşi acest lucru este interzis de lege. Sesizarea nu s-a confirmat, în sensul că în momentul când Poliţia a ajuns la faţa locului magazinul îşi sistase activitatea. De asemenea, câteva voturi au fost anulate pe motiv că membrii unei secţii de votare au constatat că mai mulţi cetăţeni se prezentaseră cu buletine expirate la vot. Dar, dintre toate, cea mai amuzantă situaţie a fost cea a unui cetăţean care a fost surprins fotografiindu-şi votul.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108