REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Restaurantele din Constanța, PREGĂTITE pentru marea DESCHIDERE

Restaurantele din Constanța, PREGĂTITE pentru marea DESCHIDERE

Replica API 6 iulie 2020 | 00:00 2329

Proprietarii de restaurante aşteaptă cu sufletul la gură redeschiderea, pentru care s-au pregătit deja de mai bine de o lună. În momentul de faţă, sunt deschise doar terasele, care reprezintă doar o treime din piaţa barurilor şi restaurantelor în România. Reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit pe 2 iulie şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor, care va fi cel mai probabil pe 9 iulie.

Crinu Danu: Suntem pregătiți pentru redeschidere de la 1 iunie

”Măsurile noi le-am luat de la 1 iunie, de când am dat drumul la terasă, s-a reamenajat și s-a făcut tot ce ni s-a cerut, adică și cu distanțarea socială. Am așezat mesele după cum ne-a permis spațiu, avem o masa amenajată de 20 de persoane, în caz că vin 15-20 de persoane le așezăm la masa aceea, restul meselor sunt la 2 metri distanță, am făcut circuitele intrare-ieșire, cei care intră nu se întâlnesc cu cei care ies.” a declarat pentru ziarul Replica, Crinu Danu, proprietarul unui restaurant din Constanţa.

Am luat toate măsurile de siguranță, avem măști, dezinfectant, tot ce trebuie

În privința măsurilor de siguranță care implică și angajații dar și clienții, restaurantul este de asemenea pregătit: ”Avem tot ce trebuie, mănuși, dezinfectant, termometru, registru în care să trecem rezervările dar și pe cei care vin fără rezervare, acum doar așteptăm să putem redeschide. ” a mai spus Crinu Danu.

Așteptăm și alte măsuri de relaxare

Un alt subiect abordat a fost și noile măsuri de relaxare, managerul restaurantului sperând la niste decizii care să permită mai multe persoane la masa: ”Aș vrea să se poată permită grupuri mai mari de persoane la masa, 6 sau 8. Oricum cei care vin se cunosc, așa că nu cred că ar fi probleme. Dar acum așteptăm să vedem ce se hotărăște.”

Sunt de acord cu controalele pentru că măsurile trebuie respectate

Un alt subiect sensibil a fost tranșant de Crinu Danu într-o manieră categorică: ”Sunt de acord cu controalele pentru că măsurile trebuie respectate, pentru a ne proteja pe noi dar și clienții.

Cine nu respectă aceste măsuri trebuie să plătească pentru că înseamnă că nu își respectă clienții.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai baieti! poruuumn moae, seeemine, tate storcosite, bizde obosite!!! doarsa se deschida ca vedem noi ce covid va dam. semnat: armanimea din horeca de costanta
1
1
Lasati ma restaurantele inchise pentru ca anul trecut s-au putut trata turisti de toxinfectii alimentare dar acum sunt pline spitalele de "GUVUIZI".
4
0
Pofta buna, au machidonii stocuri de carne proaspata din martie. Carnea nu e alterata pentru ca o vor spala cu detergent, buna de mancat gata dezinfectata.
8
0
Presimt ca peste nu foarte mult timp o sa urmeze marea inchidere!
10
3
sa vezi de acum ocolisuri cipanesti ale regulilor covid!Forza Dusu!Forza CELCO USR!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108