REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Restricțiile SPORESC apetitul de business pentru cei VACCINAȚI!

Restricțiile SPORESC apetitul de business pentru cei VACCINAȚI!

Replica API 5 noiembrie 2021 | 17:22 1932

Implementarea restricțiilor și obligativitatea certficatului verde în toate magazinele nealimentare si mall-urile din Romania i-a facut pe unii să privească această situație ca pe o oportunitate din care să-și suplimenteze veniturile. Mai exact, persoanele vaccinate și cu certificat verde activ își arată disponibilitatea serviciilor lor, contra cost, pentru persoanele care au ales să nu se vaccineze încă. Pe site-urile de profil regăsim multe anunțuri prin care cei vaccinați se oferă să meargă la cumpărături în locul acestora sau chiar să vină la domiciliu pentru pentru a-i tunde.

Spiritul de antreprenor al românilor pare că se dezvoltă mai bine în perioada de criză. La baza acestei teorii, stau și anunțurile repetate postate pe site-urile care se ocupă cu promovarea acestora. Perioada bulversantă pe care o traversăm, odată cu introducerea măsurilor, a restricțiilor și a obligativității certificatului verde, în care persoanele nevaccinate sunt respinse de la ușile marilor centre comerciale sau a magazinelor nealimentare, i-a determinat pe unii oameni să demareze afaceri cu iz de speculă de ani ’90. Aceștia au împanzit internetul cu anunțuri destinate exclusiv persoanelor nevaccinate.

„Vă fac cumpărăturile din orice magazin care necesită intrarea cu certificatul verde, la domiciliul dumneavoastră”

„Ofer shopping în mall, apel video cu clientul, aduc produsele direct la ușa ta sau mă aștepți la ieșirea din mall”

foto: zf.ro

Tarifele pentru astfel de servicii pare că sunt discutate la telefon, dar sunt și „antreprenori” care aleg să afișeze onorariul sau modul în care se taxează.

„Mă deplasez oriunde, iar prețul se calculează la sfârșitul comenzii, luând în considerare greutatea, numărul de km și traficul.”

Pe lângă cei care se ocupă de aprovizionarea din magazine pare că nici cei care tund nu se lasă mai prejos. Anunțul unui frizer se adresează direct persoanelor nevaccinate, „ Frizer la domiciliu, special pentru persoanele nevaccinate, preț tunsoare 40 de lei plus 20 deplasarea”

Dacă pot să fac un ban în plus, de ce nu?

Am ales să contactăm un astfel de curier de ocazie să vedem dacă a fost o idee profitabilă transforme refuzul oamenilor de a se vaccina într-un avantaj propriu.

” Da, uneori aleg să fac asta în timpul liber, eu având un job full-time în cadrul armatei, nu pot spune că sunt foarte solicitat dar comenzi au existat, și dacă pot sa fac un ban în plus de ce nu?”, ne-a declarat o persoană care se ocupă cu astfel de activități.

G.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vaccinul ataca permanent adn ul si din baiat te face fata si invers.
5
5
pentru ca cimpanzeii nevaccinati fac vanzare la lumanari in biserica
12
11
Vaccinatii sunt sclavii nostri.
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468