REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Reţea de voluntari în Arhiepiscopia Tomisului

Reţea de voluntari în Arhiepiscopia Tomisului

Replica API 10 noiembrie 2017 | 00:00 286

Duminică, 12 noiembrie a.c., Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a XXV-a după Rusalii, în care, la Sfânta Liturghie se va citi pilda Samarineanului Milostiv. Pornind de la modelul ajutorării aproapelui, expus în pildă, Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului va desfășura proiectul „Săptămâna Samarineanului Milostiv”, ce are drept scop promovarea voluntariatului ca formă a misiunii creștine.

Acțiunea se va derula în perioada 12-19 noiembrie și va angrena profesori de Religie, credincioși, parohii, ONG-uri și servicii sociale din cuprinsul eparhiei.

Concret, vor fi organizate activități de informare asupra importanței voluntariatului și necesității acestuia la nivelul comunității. Scopul este crearea unei rețele de voluntari la nivelul Arhiepiscopiei Tomisului care va colabora cu parohiile ce desfășoară activități social-culturale.

Profesorii de religie care doresc să se implice în proiect vor organiza activități dedicate copiilor și tinerilor care provin din familii aflate în situații de risc. Demersul lor va fi sprijinit de către parohii, prin cantinele sociale, centre de zi sau alte forme de asistență.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Penalului si turnatorului Teodosie ar trebui sa ii fie rusine de ce a planuit si ce a facut si, plin de remuscari, sa se retraga din functie si toate cele, si sa se caiasca plin de smerenie intro manastire.Dar, in memernicia lui, javra de Tudosie vrea sa fie acolo unde babele pupa poala popii, unde fraierii dau bani si unde romanii vor ca si biserica, ca institutie, sa plateasca impozit. Ca noi toti !
1
0
Facatoare de minuni, Piscopia asta ! Da, o inmormantare, doua, voluntar, fara bani adica nu se poate. Costa pe roman saracu, mai ceva ca o nunta cu invitati,desi popii au salariu de la stat si stau cu chitantieru linga somoiogu de agfhiazma ! Prosti va trebuiesc, danii si slava, vrednic de puscarie estetzi !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108