rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Fiecare face ce vrea: curse ilegale, scumpiri, iar CJC... va verifica (vreodată)!?

REVOLTĂ în sudul litoralului: preţul biletelor pe maxi-taxi, TOT MAI NESIMŢITE! Firma de transport dă vina pe ‘PIRAŢI’

Locuitorii din sudul județului sunt revoltați, după ce firma care asigură transportul public între localitățile Manglia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche a anunțat scumpirea biletelor de călătorie, începând cu 1 martie a.c.. Că se scumpesc, este de înțeles, spun oamenii, dar faptul că vor trebui să plătească 10 lei pentru un bilet pe o cursă de doar trei kilometri, câți sunt între Limanu și 2 Mai, de exemplu, este deja „jegmăneală” pe față, acuză oamenii. Directorul firmei de transport a explicat pentru „Replica de Constanța” cu cât se scumpesc biletele și de ce s-a recurs la această măsură.

Un anunț postat, zilele acestea, în interiorul mijloacelor de transport de persoane de pe traseul Mangalia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche i-a revoltat pe oameni.

„Stimați călători, începând cu data de 1.03.2018, tarifele vor fi următoarele: prețul unei călători bilet preplătit, achiziționat de la punctele de vânzare ale societății, pe rutele Mangalia –Limanu, Mangalia – 2 Mai, Mangalia – Vama Veche, 2 Mai – Limanu, 2 Mai – Vama Veche, va fi de 5 lei. Puteți achiziona câte bilete doriți, cu condiția să le folosiți până la sfârșitul lunii în care le cumpărați. Vom anunța în timp util punctele de vânzare de bilete preplătite.

Preț călătorie bilet de la șofer: Mangalia – 2 Mai: 10 lei, Mangalia – Limanu: 10 lei, Mangalia – Vama Veche: 10 lei, 2 Mai – Vama Veche: 10 lei, 2 Mai – Limanu: 10 lei, Local: 2 lei. Pentru sugestii, informări și sesizări, vă puteți înscrie în audiență cu administratorul, la biroul societății”, este anunțul firmei de transport Nordiana Nis.

Măsura îi indignă pe localnici. „De la 3,7 lei biletul, cât era pe abonament, ajunge la 5 lei de la sediul firmei și la 10 lei de la șofer. Adică vom plăti 10 lei pentru trei kilometri, câți sunt de exemplu între Limanu și 2 Mai, când acesta este prețul biletului pe distanța Mangalia – Constanța, unde sunt zeci de kilometri. Este exagerat! Ce fac cei care au doi sau trei copii la școală?!”, a reclamat un călător.

Cum explică firma de transport persoane măsurile anunțate pentru luna martie

Directorul firmei de transport, Alexandru Cristea, spune că scumpirea biletelor de călătorie vine în contextul scăderii drastice a numărului de călători, din cauza „piraților”, respectiv a transportatorilor ilegali. „Biletele s-au scumpit cu 50 de bani, de la 4,50 lei la 5 lei, dacă sunt achiziționate de la sediul firmei și de la punctele de vânzare. Bilete se vor putea achiziționa de la sediul firmei, care este la capăt de linie, în zona gării, în Mangalia, și vom realiza câte un punct de vânzare în fiecare localitate, în 2 Mai, Limanu și Vama Veche.

Intenția noastră este ca biletele să fie achiziționate de la aceste puncte, nu de la șoferi, să nu se mai dea bani la șoferi. S-a luat decizia scumpirii pentru că s-a ajuns în situația ca microbuzele să circule mai mult goale, din cauza piraților. Sunt localnici care fac transport ilegal, cu autoturisme, nu sunt inscripționați taxi, nu au niciun însemn, nu plătesc taxe, dar iau călătorii din stații.

Au fost sesizate aceste aspecte și Poliției, și primăriilor, dar nu s-a luat nicio măsură. Noi respectăm cu strictețe programul și traseul, avem 46 de curse pe zi, facem și câte 1.500 de kilometri într-o zi și am ajuns în situația să facem cursele cu mașinile goale, din cauza acestor transportatori ilegali. S-a întâmplat, în timpul verii, ca mașina noastră să nu aibă loc în stație, din cauza acestor transportatori, iar polițiștii tot șoferului nostru îi făcea observații că de ce staționează în afara stației.

Avem mașini moderne, curate, au fost făcute investiții în ele. Avem angajați și avem impozite și taxe de plătit. Repet, scumpirea nu este mare, este de doar 50 de bani la bilet. Intenția noastră nu este să frustrăm publicul călător, bilete vor putea fi achiziționate dintr-un punct de vânzare din fiecare localitate”, ne-a precizat Alexandru Cristea, directorul firmei de transport.

Situația din sudul litoralului a intrat și în atenția reprezentanților Consiliului Județean Constanța care vor analiza dacă scumpirea prețului biletului de călătorie a fost făcută cu respectarea licenței de traseu eliberate firmei respective.

Florentina BOZÎNTAN

joi, 8 februarie 201813141
Comentarii

02Gigi Lant(10 feb 10:47)
Pai daca tot a scumpit biletele exagerat, atunci sa mergem cu piratii ca i mai ieftin si daca tot sunt in statii sa i folosim. Na ce sa mai zici.
00radu f(9 feb 20:08)
3,40 -5 lei 4,50 -10 lei??????
01Scully(9 feb 08:11)
Despre ce microbuze moderne vorbiti? alea galbene sunt microbuze scolare. Daca urca o baba mai dolofana se infunda culoarul.
02Sofer(8 feb 21:06)
E proasta lumea ca se urca...Si nu mai este Nordiana&Nis Administratorul liniei de mult...Linia o detine firma C&I din Bucuresti,Administrata de "Bulgaru"...cunoscatorii stiu cine este...Domnul Dan Sava s-a retras dupa traseu de mult,a vandut afacerea,are alte afaceri...asa ca Bulgaru face legea pe traseu...complotati,sabotati,si vor pleca singuri...au venit bucurestenii sa faca legea in Mangalia...Asa ne trebuie...pt ca noi nu stim sa facem afaceri sau turism...Lasa-i sa mearga goi...Pacat de soferi,pt ca sunt colegi de-ai mei,dar nu-i mai judecati,pt ca au camere de luat vederi in microbuze
17Gheorghe de la Piata(8 feb 19:55)
Atata timp cat Mangalia este condusa de smenari si tigani iar gaborii isi primesc partea lor de smecheri, asta este viata de lux din Mangalia.Cum plm este posibil ca politai cu salariu de 3000-4000 lei sa isi permita masini de peste 25-30mii euro fara sa faca credit...ne-o meritam..
03Dana(8 feb 19:37)
Amet pietarul se lauda ca face ce vrea el. La politie da spaga , la primarie a vandut un teren si ii da altul acuma , are un baiat care stie bataie si lucreaza la o firma de paza , sta si el in statie ca poate se ia careva de batranu , ce mai e o intreaga mafie acolo. Politistii rutieristi si locali abia au loc printre ei sa mai dea cate o amenda la vreun fraier care isi cumpara Best cofe in Town.
01Vasile(8 feb 18:08)
Sa asigure puncte de achizitionare in fiecare statie
00Gheorghe(8 feb 17:51)
Vi se par microbuze goale?asa este in extra sezon peste tot,dar asta vara cand ii indesati de erau striviti era bine.Mangalia Vama Veche ati rup normele ce microbuze goale vorbiti.spuneti pe fata ca nu vreti sa se mai plateasca la sofer ca isi trage parte.o sa pierdeti si mai multi calatori.
39Cristina(8 feb 16:13)
Totusi este mult pre exagerat de scump sa dam 10 lei pe un drum de doar 3..4 km. Nu v-ati gandit putin ca poate exista familii care nu isi permit chiar atat de mult sa dea pe un drum si care au 3...4 copii s-au nu v-ati gandit ca poate sta un parinte cu atatia copii si sa aiba doar el grija de ei adika un salariu la atatia copii si la o casa si cu un drum de doar 3..4 km sa dea 20 de lei ca sa ajunga si acasa pai daca ar fii sa aiba 5 copii voi deja va faceti 100 de lei. Este chiar NESIMTIRE CURATA.Nu COMPARATI drumurile MANGALIA-CONSTANTA cu Mangalia-2MAI..VAMA VECHE..LIMANU.sa va fie rusine.
05Alin(8 feb 15:31)
Eu am o problema cu soferii de pe ruta neptun mangalia...ma aburesc ca nu mai au abonamente...ce nu inteleg domnii respectivi ca le cer biletul...practic eu pierd doi lei la un drum dus intors...dansii vreo 6 lei pe care ii bagau in buzunar probabil...ca doar nu sta nimeni sa le contorizeze clientii...in fine
03dan(8 feb 14:07)
nordiana - iorgus ?
02Jafomania(8 feb 13:31)
Toti soferii de la transportul de persoane au casute frumusele si-si fac si vacante in strainatate sau in tara de n-spe mii de ori pe an.Ce salarii au???Sa raspunda patronatele firmelor de transport. Luati-va masuri interne si apoi robiti calatorul.
13Meh(8 feb 13:23)
Si asa 4 ,5 era deja prea mult...dar 10 lei este deja exploatare,RUSINE!!!
17ciprian(8 feb 12:59)
Toti au inceput cu o rabla Acum au zeci de masini si sunt mari patroni Au ajuns prin frauda si coruptie
512Vi se pare scump pentru ca(8 feb 10:20)
Vi se pare scump un bilet pentru ca statul ne rupe la taxe iar copiii vostri cheltuie toti banii pe droguri si etnobotanice! Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Flori Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
222sile(8 feb 09:23)
Trebuie sa se termine odata cu transportul in comun asigurate de aceste microbuze invechite si supraaglomerate...
013mangalia(8 feb 09:08)
primarul din limanu sa ia masuri, sa-i ia din avant patronului lacom.
56Dorel(8 feb 08:42)
Vand bicicleta cu 4 locuri ideala pentru naveta 2Mai-Mangalia.
123Sa facem asa(8 feb 07:00)
Cei care plecam sau venim.de la mangalia spre vama si invers sa oprim in statii si sa spunem mergeti.cu.mn gratis ,sa facem.o.luna asa sa vezi cum se falimenteaza acesti nemernici
323Ion(8 feb 05:53)
Fiti calmi ca vine o firma noua ca vor ramane in zona multe microbuze fara obiect. Dmhi se stie
317Legea antitrust(8 feb 05:36)
Primaria Limanu trebuie sa intervina; Min trasporturilor este cel mai mare mafiot deoarece nu lasa concurenta sa-si faca treba; cel putin 2 firme sa aibe ruta si anticoncurential sa iasa pe piata; ce inseamna licitatie la MT si o firma sa castige? ITC comunist a intrat pe mana unor mituitori
328...hai si io' ...(8 feb 05:31)
Eu cred ca i-au furat soferii de microbuze de i-au zapacit pe proprietari . Incearca sa ii tina departe de bani pe acestia , prin ,,disciplinarea ,, calatorilor .... obligandu-i sa isi cumpere bilet . Buff-ul lor vor fi miile de turisti vara .... spre 2mai si vama -veche , nu localnicii care de fapt vor plati cu 0,50 bani mai mult . 1. Microbuzele , sunt unele scolare , nu ai loc decent nici pe culoar nici pe scaune .... 2. Statii de autobuz fara loc amenajat ...ninge , ploua ... nu tu indicator orar ..nimic . 3. Soferii niste nesimtiti , daca nu te duci cu bani potriviti , nu pupi rest.
328Dante(8 feb 05:17)
Vine primavara.Biciclete,mobilizare intre localnicii care au masinii si nici un calator sa nu mai urce in microbuzele lor.Sa intre in faliment.In loc sa faca biletul 2 lei si sa mearga cu microbuzul plin,lacomiile aleg sa faca biletul 10 lei si sa mearga goi.Boicotatii o luna si apoi mai vedeti.
021Nea corectu(8 feb 03:33)
E 5 lei in plus.
119nik(8 feb 03:17)
grav este ca de ani de zl nu se da nici un bilet si chiar asa de ce nu vne alta societate de transport cu preturi mai bune decat aceasta fantoma
314EU npt(8 feb 02:05)
Esti un idiot ma "corect"numai suntem acum 20de ani bine cretinule e ceva normal sa avem conditii ca numai traim ca pe timpul lui ceasca boule care esti
103pt tarushi(8 feb 00:52)
Faceti plata, nu fiti hoti!
286corect(8 feb 00:47)
Ca de obicei prostimea a inteles aiurea, ce sa le ceri alora din zonele alea? Eu am fost in zona si sunt autoturisme mai noi si frumoase decat pe rutele din Constanta, deci oentru 50 de bani in plsu atata stres?Macar au facut investitii, mai comentati voi cand mergeati cu metropolitan rupt in doua sau transevren de 70 de ani sau timona aglomerata si cu doar 1 sau 2 microbuze noi cu loc intre scaune sa bagi doar o sacosa?
mai mult...Replica
11 dec 00:00ReplicaSĂRĂCIE și COPII MULȚI, mediul care scoate INFRACTORI pe bandă rulantă! O puștoaică din Hârșova, de la înșelăciuni, la 'miserupism'!

Situația copiilor lăsați de izbeliște continuă să fie una îngijorătoare, inclusiv la nivelul județului...18

11 dec 00:00ReplicaPrimarul Constanței discută soarta CET-ului cu reprezentanții Ministerului Energiei!40
11 dec 00:00ReplicaNoapte albă pentru polițiștii constănțeni: au LEGITIMAT sute de persoane! Vezi despre ce este vorba78
11 dec 00:00ReplicaCe angajați ai marilor companii din Constanța beneficiază de primă de Crăciun!

Și anul acesta, unii bugetari primesc prime de vacanță! Și ce prime!!! Cei mai deștepți, susținuți de sindicate...110

11 dec 00:00ReplicaConsiliul Local Constanța, reunit în ședință: două proiecte realizate din fonduri europene, votate în unanimitate!93
11 dec 00:00ReplicaRĂNIȚI în accidente: și șoferii, și pietonii erau beți!60
11 dec 00:00ReplicaCONTROALE la Pizzeriile Evo şi OK. VOR FI ÎNCHISE! Ce ironie: controalele au pornit de la reclamaţiile pe care şi le-au făcut unii altora

Din ce în ce mai mulţi constănţeni reclamă serviciile pizzerilor la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia...418

11 dec 00:05ReplicaMaşină RĂSTURNATĂ între Medgidia şi Tortomanu: 6 victime! VIDEO3135
11 dec 00:16ReplicaAfaceriști din Constanța, trimiși în judecată de DNA pentru evaziune fiscală583
11 dec 00:07ReplicaCRIMĂ ORIBILĂ LA CONSTANŢA: BĂRBAT TRANŞAT ŞI INCENDIAT, apoi ÎNGROPAT în curte!

Descoperire macabră în judeţul Constanţa! Locuitorii din Istria au găsit un membru inferior (picior) uman,...6759

11 dec 23:17ReplicaO micuță balerină din Constanța, CAMPIOANĂ EUROPEANĂ la BALET!317
11 dec 23:16ReplicaGROAPĂ DE GUNOI într-o aripă a Policlinicii 2. Clădirea a fost curățată și va fi reabilitată!635
Vremea
0° - 0.6° luni, 10 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 1.81 m/s din NNV
Presiune: 1017.33 milibari

Loto
6/4992223243347
5/402131415364
joker121419373820
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 dec 00:00SportFCSB, victorie facilă cu Viitorul lui Gică Hagi, scor 2-0. Roș-albaștrii s-au apropiat de liderul CFR Cluj

...43

11 dec 00:00SportLupescu dezvăluie ce s-a întâmplat în meciul cu Foresta: "Șefii lui Dinamo au reușit să strice tot! Dacă mai erau 10 minute, asta se întâmpla"

Ionuț Lupescu a împlinit duminică 50 de ani, iar Gazeta Sporturilor a publicat azi un supliment de 13 pagini în...36

11 dec 00:00SportIanis la un pas de transfer?! Anunț despre o posibilă mutare a lui Hagi: "Un bun negustor ar face asta"

...37

11 dec 00:00SportRusia, prima semifinalistă la EURO! A zdrobit Danemarca și o așteaptă pe România în runda următoare

Rusia, campioana olimpică are maximum de puncte în Grupa I, după ce a învins şi Danemarca, 32-21. România ar putea...41

Local
11 dec 00:11LocalÎn Constanța vor apărea MII DE LOCURI DE PARCARE!

Noi locuri de parcare vor fi înființate în municipiul Constanța, în locul garajelor demolate în ultimele...4064

11 dec 00:17LocalACCIDENT MORTAL la Valu lui Traian. Pieton lovit de două mașini!

Un grav accident, soldat cu moartea unui pieton, a avut loc în noaptea de duminică spre luni, 9 spre 10 decembrie...2846

10 dec 08:44LocalAccident rutier pe trecerea de pietoni de la Salvare

...813

10 dec 00:55LocalAccident rutier la Peștera: un pieton a fost rănit

Un accident rutier a avut loc, duminică seara, pe raza comunei Peștera, în zona primăriei. Un pieton a fost...445

10 dec 00:54LocalSchimbare de comandă la Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea

La sediul Batalionului 348 Apărare Antiaeriană “Dobrogea” a avut loc, marți, 4 decembrie a.c. ceremonia de...526

10 dec 00:50LocalConcurs de eseuri organizat de DGA pentru studenții Universității „Ovidius” Constanța

Cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, sărbătorită anual la data de 9 decembrie, Direcția Generală...343

10 dec 01:03LocalPreţul benzinei a scăzut. Află ce se întâmplă în Constanţa

Tot mai multe benzinării din ţară au început să afişeze un preţ de sub 5 lei pentru un litru de benzină, pe...869

10 dec 01:02LocalAcţiunea "Foc de artificii": Poliţiştii scotocesc pieţele şi magazinele materiale pirotehnice

În săptămâna 30 noiembrie – 6 decembrie a.c., polițiștii din toată țara, sub coordonarea Direcției Arme,...342

10 dec 00:50LocalMașină răsturnată la Lumina. Doi minori au ajuns la spital!

La un pas de tragedie! Sâmbătă, 8 decembrie a.c., ora 20.00, la Unitatea Primiri Urgențe Constanța s-au prezentat 2...1061

10 dec 01:07LocalA intrat în vigoare noul Mers al Trenurilor 2018-2019! Ce surprize a pregătit CFR

Noul Mers al Trenurilor a intrat în vigoare duminică, urmând să fie valabil până în 14 decembrie 2019. Zilnic,...815

Politică
11 dec 00:00PoliticăPrimarii celor mai mari patru orașe din vestul țării au format o alianță. Ce spune Decebal Făgădău despre acest demers!

După modelul Axei de dezvoltare Brașov-București-Constanța, primarii a patru municipii din vestul țării au...45

11 dec 00:00PoliticăALDE Constanţa a marcat Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

Filiala ALDE Constanţa, cu ajutorul organizaţiilor de tineret şi studenţi au marcat la Constanţa a 70-a aniversare...98

11 dec 00:28PoliticăDEFINITIV OUG privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a ADOPTATĂ

Plenul Senatului a adoptat luni, în calitate de cameră decizională, OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru...118

10 dec 00:31PoliticăPreședintele PES Activists Constanța a participat la Congresul Socialiștilor Europeni desfășurat la Lisabona

O delegație compusă din 10 membri ai PES Activists România, printre care și constănțeanul Petrescu Traian Răzvan...360

10 dec 01:09PoliticăCarmen Iohannis, aşteptată la Parchetul General

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost citată din nou de procurorii Parchetului General pentru...405

10 dec 00:50PoliticăOrganizația de femei ALDE Constanța a celebrat Ziua Constituției: au dăruit oamenilor „cartea de căpătâi a românilor”

Sâmbătă, 8 decembrie a fost celebrată Ziua Constituției, iar filiala ALDE Constanța, prin organizația de femei,...809

10 dec 01:04PoliticăKlaus Iohannis, avertisment de ULTIM MOMENT în plin scandal politic

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale...661

10 dec 00:38PoliticăFOTO! Ambasadorul Turciei, la final de mandat. Și-a luat la revedere de la prietenii din Constanța

Osman Koray Ertaș, ambasadorul Turciei la București, și-a încheiat mandatul în România, dar nu înainte să își...1027

10 dec 00:39PoliticăDe ce a fost achitat Adriean Videanu: 'Faptele pentru care a fost trimis în judecată nu există în materialitatea lor'

Instanța supremă precizează, în motivarea deciziei prin care fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat...786

10 dec 00:47PoliticăSorina Pintea a preluat mandatul președinției rotative a Consiliului UE

Vineri, 7 decembrie a.c., Sorin Pintea, ministrul Sănătății a preluat de la omologul austriac Beate Hartinger-Klein...542

Monden
11 dec 00:00MondenIulia Albu o atacă pe fiica lui Petre Roman: „Viaţa e roz şi roz este şi Oana câteodată“

Iulia Albu a criticat vestimentația Oanei Roman. Fashion editorul a remarcat faptul că Oanei Roman nu-i stă bine...38

11 dec 00:00MondenEa este iubita directorului clinicii Mrini Eye din Constanța!

...39

11 dec 00:00MondenHoria Brenciu, concerte spectaculoase de Crăciun! Cu ce vedetă s-a îmbrăţişat pe scenă

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de carieră, care s-au suprapus perfect și cu magia sărbătorilor de iarnă, Horia...36

11 dec 00:00MondenClaudia Schiffer, amendată cu 10.000 de euro din cauza câinelui

Claudia Schiffer (48 de ani) are un câine rău! Fotomodelul german a fost de acord să îi achite vecinului ei paguba...38

11 dec 00:00MondenProaspăt divorţat, Cuba Gooding Jr. a ieşit la agăţat! Uite ce blondă sexy „vrăjeşte” la plajă

Cuba Gooding Jr. a divorţat în ianuarie 2017, după 22 de ani de căsnicie. De atunci şi până zilele trecute a fost...36

11 dec 18:55MondenMel B a ajuns de urgență la spital cu coastele rupte! Operația a durat 3 ore

Cântăreața Mel B a ajuns de urgență la spital cu două coaste rupte și o mână secționată, în urma unui...38

11 dec 18:52MondenJennifer Aniston, mărturisiri surpriză despre mariajele sale cu Brad Pitt şi Justin Theroux: "Ştii ce, asta înseamnă ochelari de cal"

Actriţa americană Jennifer Aniston a declarat într-un interviu recent că mariajele sale cu actorii Brad Pitt şi...36

11 dec 00:00MondenAnimaţia Disney "Ralph Breaks the Internet" continuă să se menţină în fruntea box-office-ului nord-american

Animaţia Disney "Ralph Breaks the Internet" continuă să se menţină în fruntea box-office-ul nord-american, cu...38

11 dec 00:00MondenLeslie Stifelman, înlocuită de la conducerea musicalului „Chicago“ în urma unui scandal de sinucidere

Leslie Stifelman, directoarea muzicală a producţiei de succes de pe Broadway 'Chicago', a fost înlocuită după ce...35

11 dec 00:00MondenO expoziţie Game Of Thrones îşi va deschide porţile în primăvara lui 2019 la Belfast

O expoziţie importantă Game Of Thrones îşi va deschide porţile la Belfast în primăvara lui 2019, potrivit Press...35

Mapamond
11 dec 00:00MapamondBrexit: Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze backstop-ul, anunţă un oficial britanic

Premierul Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze aşa-numitul ''backstop'' pentru Irlanda...38

11 dec 00:00MapamondTrump afirmă că plăţile pentru cele două femei care susţin că au avut relaţii cu el au fost legale

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că plăţile efectuate în timpul campaniei din 2016 pentru două...38

11 dec 00:00MapamondUngaria: Opoziţia parlamentară anunţă că va obstrucţiona votul la 'legea sclaviei'

Opoziţia din parlamentul ungar a anunţat luni că va obstrucţiona un vot final la proiectul de lege care...39

11 dec 00:00MapamondUE nu adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei, ci doar măsuri împotriva unor ucraineni pro-ruşi

Uniunea Europeană a inclus luni pe lista ei de sancţiuni nouă reprezentanţi ai rebelilor proruşi din estul...37

11 dec 00:00MapamondMarea Britanie: May amână votul crucial din parlament privind Brexit-ul prevăzut pentru marţi

Premierul Theresa May a amânat votul crucial asupra acordului privind Brexit-ul care urma să aibă loc marţi în...39

11 dec 00:00MapamondO majoritate covârşitoare a evreilor din Europa consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii ani

Nouă din zece evrei din Uniunea Europeană consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii cinci ani în Europa,...38

11 dec 00:00MapamondIgor Dodon, suspendat pentru a cincea oară din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a preşedintelui republicii, Igor Dodon,...38

11 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene", violenţe: Justiţia de la Paris, mobilizată pentru un număr excepţional de audieri

După violenţele din timpul manifestaţiilor "vestelor galbene", Parchetul de la Paris va revizui din nou în creştere...43

11 dec 00:00MapamondPactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial la Marrakech

Pactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial luni, la Marrakech (Maroc), după proclamarea verbală şi...36

11 dec 00:00MapamondMuntenegru: Sute de opozanţi pro-ruşi au purtat veste galbene

Sute de opozanţi pro-ruşi din Muntenegru au purtat duminică veste galbene, devenit simbolul tulburărilor sociale în...38

Sănătate
7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...613

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1422

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...593

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...914

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1237

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...798

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...764

19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...2855

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...1097

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...1096