REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

REVOLTĂ în sudul litoralului: preţul biletelor pe maxi-taxi, TOT MAI NESIMŢITE! Firma de transport dă vina pe ‘PIRAŢI’

REVOLTĂ în sudul litoralului: preţul biletelor pe maxi-taxi, TOT MAI NESIMŢITE! Firma de transport dă vina pe ‘PIRAŢI’

Replica API 8 februarie 2018 | 00:00 3022

Fiecare face ce vrea: curse ilegale, scumpiri, iar CJC... va verifica (vreodată)!?

Fiecare face ce vrea: curse ilegale, scumpiri, iar CJC... va verifica (vreodată)!?

Locuitorii din sudul județului sunt revoltați, după ce firma care asigură transportul public între localitățile Manglia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche a anunțat scumpirea biletelor de călătorie, începând cu 1 martie a.c.. Că se scumpesc, este de înțeles, spun oamenii, dar faptul că vor trebui să plătească 10 lei pentru un bilet pe o cursă de doar trei kilometri, câți sunt între Limanu și 2 Mai, de exemplu, este deja „jegmăneală” pe față, acuză oamenii. Directorul firmei de transport a explicat pentru „Replica de Constanța” cu cât se scumpesc biletele și de ce s-a recurs la această măsură.

Un anunț postat, zilele acestea, în interiorul mijloacelor de transport de persoane de pe traseul Mangalia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche i-a revoltat pe oameni.

„Stimați călători, începând cu data de 1.03.2018, tarifele vor fi următoarele: prețul unei călători bilet preplătit, achiziționat de la punctele de vânzare ale societății, pe rutele Mangalia –Limanu, Mangalia – 2 Mai, Mangalia – Vama Veche, 2 Mai – Limanu, 2 Mai – Vama Veche, va fi de 5 lei. Puteți achiziona câte bilete doriți, cu condiția să le folosiți până la sfârșitul lunii în care le cumpărați. Vom anunța în timp util punctele de vânzare de bilete preplătite.

Preț călătorie bilet de la șofer: Mangalia – 2 Mai: 10 lei, Mangalia – Limanu: 10 lei, Mangalia – Vama Veche: 10 lei, 2 Mai – Vama Veche: 10 lei, 2 Mai – Limanu: 10 lei, Local: 2 lei. Pentru sugestii, informări și sesizări, vă puteți înscrie în audiență cu administratorul, la biroul societății”, este anunțul firmei de transport Nordiana Nis.

Măsura îi indignă pe localnici. „De la 3,7 lei biletul, cât era pe abonament, ajunge la 5 lei de la sediul firmei și la 10 lei de la șofer. Adică vom plăti 10 lei pentru trei kilometri, câți sunt de exemplu între Limanu și 2 Mai, când acesta este prețul biletului pe distanța Mangalia – Constanța, unde sunt zeci de kilometri. Este exagerat! Ce fac cei care au doi sau trei copii la școală?!”, a reclamat un călător.

Cum explică firma de transport persoane măsurile anunțate pentru luna martie

Directorul firmei de transport, Alexandru Cristea, spune că scumpirea biletelor de călătorie vine în contextul scăderii drastice a numărului de călători, din cauza „piraților”, respectiv a transportatorilor ilegali. „Biletele s-au scumpit cu 50 de bani, de la 4,50 lei la 5 lei, dacă sunt achiziționate de la sediul firmei și de la punctele de vânzare. Bilete se vor putea achiziționa de la sediul firmei, care este la capăt de linie, în zona gării, în Mangalia, și vom realiza câte un punct de vânzare în fiecare localitate, în 2 Mai, Limanu și Vama Veche.

Intenția noastră este ca biletele să fie achiziționate de la aceste puncte, nu de la șoferi, să nu se mai dea bani la șoferi. S-a luat decizia scumpirii pentru că s-a ajuns în situația ca microbuzele să circule mai mult goale, din cauza piraților. Sunt localnici care fac transport ilegal, cu autoturisme, nu sunt inscripționați taxi, nu au niciun însemn, nu plătesc taxe, dar iau călătorii din stații.

Au fost sesizate aceste aspecte și Poliției, și primăriilor, dar nu s-a luat nicio măsură. Noi respectăm cu strictețe programul și traseul, avem 46 de curse pe zi, facem și câte 1.500 de kilometri într-o zi și am ajuns în situația să facem cursele cu mașinile goale, din cauza acestor transportatori ilegali. S-a întâmplat, în timpul verii, ca mașina noastră să nu aibă loc în stație, din cauza acestor transportatori, iar polițiștii tot șoferului nostru îi făcea observații că de ce staționează în afara stației.

Avem mașini moderne, curate, au fost făcute investiții în ele. Avem angajați și avem impozite și taxe de plătit. Repet, scumpirea nu este mare, este de doar 50 de bani la bilet. Intenția noastră nu este să frustrăm publicul călător, bilete vor putea fi achiziționate dintr-un punct de vânzare din fiecare localitate”, ne-a precizat Alexandru Cristea, directorul firmei de transport.

Situația din sudul litoralului a intrat și în atenția reprezentanților Consiliului Județean Constanța care vor analiza dacă scumpirea prețului biletului de călătorie a fost făcută cu respectarea licenței de traseu eliberate firmei respective.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai daca tot a scumpit biletele exagerat, atunci sa mergem cu piratii ca i mai ieftin si daca tot sunt in statii sa i folosim. Na ce sa mai zici.
2
0
3,40 -5 lei 4,50 -10 lei??????
0
0
Despre ce microbuze moderne vorbiti? alea galbene sunt microbuze scolare. Daca urca o baba mai dolofana se infunda culoarul.
1
0
E proasta lumea ca se urca...Si nu mai este Nordiana&Nis Administratorul liniei de mult...Linia o detine firma C&I din Bucuresti,Administrata de "Bulgaru"...cunoscatorii stiu cine este...Domnul Dan Sava s-a retras dupa traseu de mult,a vandut afacerea,are alte afaceri...asa ca Bulgaru face legea pe traseu...complotati,sabotati,si vor pleca singuri...au venit bucurestenii sa faca legea in Mangalia...Asa ne trebuie...pt ca noi nu stim sa facem afaceri sau turism...Lasa-i sa mearga goi...Pacat de soferi,pt ca sunt colegi de-ai mei,dar nu-i mai judecati,pt ca au camere de luat vederi in microbuze
2
0
Atata timp cat Mangalia este condusa de smenari si tigani iar gaborii isi primesc partea lor de smecheri, asta este viata de lux din Mangalia.Cum plm este posibil ca politai cu salariu de 3000-4000 lei sa isi permita masini de peste 25-30mii euro fara sa faca credit...ne-o meritam..
7
1
Amet pietarul se lauda ca face ce vrea el. La politie da spaga , la primarie a vandut un teren si ii da altul acuma , are un baiat care stie bataie si lucreaza la o firma de paza , sta si el in statie ca poate se ia careva de batranu , ce mai e o intreaga mafie acolo. Politistii rutieristi si locali abia au loc printre ei sa mai dea cate o amenda la vreun fraier care isi cumpara Best cofe in Town.
3
0
Sa asigure puncte de achizitionare in fiecare statie
1
0
Vi se par microbuze goale?asa este in extra sezon peste tot,dar asta vara cand ii indesati de erau striviti era bine.Mangalia Vama Veche ati rup normele ce microbuze goale vorbiti.spuneti pe fata ca nu vreti sa se mai plateasca la sofer ca isi trage parte.o sa pierdeti si mai multi calatori.
0
0
Totusi este mult pre exagerat de scump sa dam 10 lei pe un drum de doar 3..4 km. Nu v-ati gandit putin ca poate exista familii care nu isi permit chiar atat de mult sa dea pe un drum si care au 3...4 copii s-au nu v-ati gandit ca poate sta un parinte cu atatia copii si sa aiba doar el grija de ei adika un salariu la atatia copii si la o casa si cu un drum de doar 3..4 km sa dea 20 de lei ca sa ajunga si acasa pai daca ar fii sa aiba 5 copii voi deja va faceti 100 de lei. Este chiar NESIMTIRE CURATA.Nu COMPARATI drumurile MANGALIA-CONSTANTA cu Mangalia-2MAI..VAMA VECHE..LIMANU.sa va fie rusine.
9
3
Eu am o problema cu soferii de pe ruta neptun mangalia...ma aburesc ca nu mai au abonamente...ce nu inteleg domnii respectivi ca le cer biletul...practic eu pierd doi lei la un drum dus intors...dansii vreo 6 lei pe care ii bagau in buzunar probabil...ca doar nu sta nimeni sa le contorizeze clientii...in fine
5
0
nordiana - iorgus ?
3
1
Toti soferii de la transportul de persoane au casute frumusele si-si fac si vacante in strainatate sau in tara de n-spe mii de ori pe an.Ce salarii au???Sa raspunda patronatele firmelor de transport. Luati-va masuri interne si apoi robiti calatorul.
2
0
Si asa 4 ,5 era deja prea mult...dar 10 lei este deja exploatare,RUSINE!!!
3
1
Toti au inceput cu o rabla Acum au zeci de masini si sunt mari patroni Au ajuns prin frauda si coruptie
7
2
Vi se pare scump un bilet pentru ca statul ne rupe la taxe iar copiii vostri cheltuie toti banii pe droguri si etnobotanice! Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Flori Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
12
5
Trebuie sa se termine odata cu transportul in comun asigurate de aceste microbuze invechite si supraaglomerate...
22
3
primarul din limanu sa ia masuri, sa-i ia din avant patronului lacom.
13
0
Vand bicicleta cu 4 locuri ideala pentru naveta 2Mai-Mangalia.
6
5
Cei care plecam sau venim.de la mangalia spre vama si invers sa oprim in statii si sa spunem mergeti.cu.mn gratis ,sa facem.o.luna asa sa vezi cum se falimenteaza acesti nemernici
23
1
Fiti calmi ca vine o firma noua ca vor ramane in zona multe microbuze fara obiect. Dmhi se stie
23
3
Primaria Limanu trebuie sa intervina; Min trasporturilor este cel mai mare mafiot deoarece nu lasa concurenta sa-si faca treba; cel putin 2 firme sa aibe ruta si anticoncurential sa iasa pe piata; ce inseamna licitatie la MT si o firma sa castige? ITC comunist a intrat pe mana unor mituitori
17
3
Eu cred ca i-au furat soferii de microbuze de i-au zapacit pe proprietari . Incearca sa ii tina departe de bani pe acestia , prin ,,disciplinarea ,, calatorilor .... obligandu-i sa isi cumpere bilet . Buff-ul lor vor fi miile de turisti vara .... spre 2mai si vama -veche , nu localnicii care de fapt vor plati cu 0,50 bani mai mult . 1. Microbuzele , sunt unele scolare , nu ai loc decent nici pe culoar nici pe scaune .... 2. Statii de autobuz fara loc amenajat ...ninge , ploua ... nu tu indicator orar ..nimic . 3. Soferii niste nesimtiti , daca nu te duci cu bani potriviti , nu pupi rest.
28
3
Vine primavara.Biciclete,mobilizare intre localnicii care au masinii si nici un calator sa nu mai urce in microbuzele lor.Sa intre in faliment.In loc sa faca biletul 2 lei si sa mearga cu microbuzul plin,lacomiile aleg sa faca biletul 10 lei si sa mearga goi.Boicotatii o luna si apoi mai vedeti.
28
3
E 5 lei in plus.
21
0
grav este ca de ani de zl nu se da nici un bilet si chiar asa de ce nu vne alta societate de transport cu preturi mai bune decat aceasta fantoma
19
1
Esti un idiot ma "corect"numai suntem acum 20de ani bine cretinule e ceva normal sa avem conditii ca numai traim ca pe timpul lui ceasca boule care esti
15
3
Faceti plata, nu fiti hoti!
3
10
Ca de obicei prostimea a inteles aiurea, ce sa le ceri alora din zonele alea? Eu am fost in zona si sunt autoturisme mai noi si frumoase decat pe rutele din Constanta, deci oentru 50 de bani in plsu atata stres?Macar au facut investitii, mai comentati voi cand mergeati cu metropolitan rupt in doua sau transevren de 70 de ani sau timona aglomerata si cu doar 1 sau 2 microbuze noi cu loc intre scaune sa bagi doar o sacosa?
6
28

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614