REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Revoltă la Grădiniţa Zig Zag: posibil focar de TBC

Revoltă la Grădiniţa Zig Zag: posibil focar de TBC

Replica API 22 februarie 2014 | 00:00 143

A fost cerută demisia directoarei

A fost cerută demisia directoarei

Agitaţie la Grădiniţa Zig Zag din Ovidiu, acolo unde, la sfârşitul lunii trecute, o îngrijitoare a fost diagnosticată cu tuberculoză. Deşi şefa clinicii TBC Constanţa, Alina Ştefan, a declarat miercuri, pentru "Replica", faptul că nici unul din cei 100 de copii testaţi nu a fost diagnosticat cu această boală, iată că au apărut noi informaţii. "Nu este posibil să se mintă în halul acesta. De ce nu a recunoscut că sunt şi alţi copii bolnavi, aflaţi sub tratament? Doctorul a spus că nu s-a mai descoperit nici un caz, dar copilului meu i s-a dat tratament cu antibiotic pe o perioadă de 6 luni. Mi-a spus că i se administrează acest tratament pentru prevenirea bolii. Adică, virusul îl are, numai că că nu s-a declanşat. Îi dau izoniazidă, sunt nişte pastile foarte puternice... Directoarea grădiniţei a ascuns faptul că îngrijitoarea era bolnavă. Sunt anumite interese, nu vrea să-şi piardă postul, ne declara, joi, un părinte.

Iată că vineri părinţii îngrijoraţi s-au prezentat la o şedinţă la grădiniţă. Întrunirea a fost convocată chiar de către directoarea de la Zig Zag, care a vrut astfel să liniştească spiritele, invitând totodată şi un reprezentant al Dispensarului TBC din Constanţa. A fost însă nevoie şi de prezenţa Poliţiei. Oamenii au cerut demisia directoarei, nemulţumiţi că au fost minţiţi! "Oamenilor nu li s-a explicat faptul că îngrijitoarea avea virusul activ, iar copiii primesc medicaţie preventiv, pentru a nu dezvolta tuberculoză", a declarat, ieri, şi consiliera Fănica Cornăţeanu.

De precizat că părinţilor li s-a explicat faptul că e indicat să facă tratament, preventiv, toţi copiii, pentru ca astfel să fie evitat un focar de TBC.

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108