REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.8° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Rinat Ahkmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a promis că va reconstrui oraşul Mariupol

Rinat Ahkmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a promis că va reconstrui oraşul Mariupol

Replica API 18 aprilie 2022 | 13:51 585

Rinat Akhmetov, cel mai bogat om din Ucraina, s-a angajat să ajute la reconstruirea orașului Mariupol, unde deține două mari oțelării despre care spune că vor fi din nou competitive la nivel mondial.

"Mariupol este o tragedie globală și un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost și va fi întotdeauna un oraș ucrainean", a declarat Akhmetov pentru Reuters.

Rinat Akhmetov, mult timp cel mai bogat om din Ucraina, și-a văzut imperiul de afaceri micșorându-se în 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Marea Neagră.

Ulterior, două regiuni din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, și-au proclamat independența față de Kiev, lovind din nou în afacerile lui Akhmetov.

Potrivit revistei Forbes, averea netă a lui Akhmetov era în 2013 de peste 15 miliarde de dolari. În prezent, aceasta se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

"Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Ne-am pierdut toate bunurile atât în Crimeea, cât și în teritoriul ocupat temporar din Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai duri și mai puternici", a spus el.

Rinat Akhmetov a mai spus că se va reîntoarce în Mariupol după război.

"Ambiția mea este să mă întorc într-un Mariupol ucrainean și să pun în aplicare planurile noastre (de nouă producție), astfel încât oțelul produs la Mariupol să poată concura pe piețele globale ca înainte", a spus omul de afaceri.

Rinat Akhmetov a anunțat că va contribui la refacerea orașului Mariupol și a Ucrainei după război.

"Sunt încrezător că, în calitate de cea mai mare afacere privată din țară, SCM va juca un rol-cheie în reconstrucția postbelică a Ucrainei", a mai spus el, citând oficialii care au declarat că pagubele provocate de război au ajuns la 1.000 de miliarde de dolari.

Omul de afaceri a vorbit și despre ajutorul internațional, notează Mediafax.

"Cu siguranță vom avea nevoie de un program internațional de reconstrucție fără precedent, un Plan Marshall pentru Ucraina", a spus el, făcând referire la ajutorul american care a ajutat la reconstrucția Germaniei după cel de-al Doilea Război Mondial.

"Am încredere că vom reconstrui cu toții o Ucraină liberă, europeană, democratică și de succes după victoria noastră în acest război", a precizat Rinat Akhmetov, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Idioti de Replica !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108