REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Roman: CCR a făcut din nou jocul politic al PSD; după alegeri, PNL va reforma Curtea

Roman: CCR a făcut din nou jocul politic al PSD; după alegeri, PNL va reforma Curtea

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:00 1489

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a criticat, miercuri, decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) de a respinge sesizarea PNL în cazul hotărârii Parlamentului privind numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Florin Iordache

"Curtea Constituţională a făcut, din nou, jocul politic al PSD. CCR şi-a dat aprobarea pentru menţinerea lui Florin Iordache, autorul OUG 13, în fruntea Consiliului Legislativ. CCR a respins sesizarea depusă de PNL împotriva numirii deputatului PSD Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ", a scris Roman, pe Facebook.

Potrivit acestuia, PNL a prezentat argumente "solide" referitoare la neconstituţionalitatea hotărârii prin care Parlamentul l-a numit pe Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Roman a adăugat că, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, PNL va reforma CCR, astfel încât să nu mai fie posibile astfel de decizii "cu caracter politic".

El a amintit că deputatul PNL Ovidiu Ioan Sitterli a depus un proiect de lege care modifică Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale. Propunerea legislativă prevede că magistraţii CCR pot fi numiţi doar din rândul judecătorilor, iar candidaturile pot fi respinse dacă nu există avizul CSM sau dacă acesta este negativ.

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizările PNL şi USR privind numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, au precizat surse din CCR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
veti lua muia finala pesedeilor !!! Cu cacat !!!
1
0
astia sunt niste dobitoci,cretini si idioti la un loc,habar nu au despre ce vorbesc impreuna cu cel mai mare dobitoc al tarii KLAUS IOHANNIS
2
1
s-o reformeze pe mata , ca pe voi o sa va mai voteze pulea spataru , adevaratii tradatori sunteti voi ciuma galbena nu ciuma rosie
6
3
Cand CCR l-a mentinut presedinte pe Pavlov, desi a fost dat afara din functie de mai multi decat il votasera, a fost bine. Cand au dat inapoi legile care limitau puterea procurorilor si judecatorilor iar a fost bine...dar acum cand da decizii impotriva PNL si USR ...trebuie schimata. Sunteti jalnici, abia astept data de 6 decembrie sa va trimit in opozitie vreo 4 ani
8
3
Nu mai aveti cand sa reformati,intrati in carantina cativa ani!
5
1
Vreti dictatura javrelor!
5
2
Daca CCR nu se pronunta pentru desfiintarea pensiilor speciale, inseamna ca este impotriva poprului roman. Sa dispara definitiv.
6
5
Mutulache vrea sa fie totul al lui: presidentia mea, guvernul meu, parlamentul meu, CCR-ul meu. Noi nu mai vrem sa fi al nostru!!!!
9
3
bai romane cred ca tu a-i fost cioban
5
4
Ba baieti cand invatati sa cititi brosurica aia numita Constitutie ca sa nu mai tot fredonati ca CCR sprijina nu stiu pe cine?? Cititi. Cititul face bine. Iesiti din zona analfabetismului politic.
14
3
A, daca votau ce voiati voi, erau buni! Cata ipocrizie! Si cand ma gandesc ca v-am votat...
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108