REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

România se va moderniza numai prin parteneriate public-private; statul duce lipsă de activitate și interes

România se va moderniza numai prin parteneriate public-private; statul duce lipsă de activitate și interes

Replica API 1 noiembrie 2017 | 00:00 206

Jianu (CNIPMMR):

Jianu (CNIPMMR):

Florin Jianu

România se va moderniza numai prin parteneriate public-private, pentru că statului îi lipsesc activitatea și interesul, iar plata egală a funcționarilor publici reprezintă o greșeală teribilă, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), scrie Agerpres.

"În România, sunt oameni care au idei și împing lucrurile în față și alți oameni care au decizia și nu au idei. Dacă ne uităm la ce a fost pe fonduri europene, din păcate vedem că România nu învață din lecțiile trecutului în ceea ce înseamnă sistemele de aplicare pentru anul financiar 2014-2020. Pentru aplicarea unui proiect încarci două fișiere — unul cu aplicația și unul cu bugetul. În câteva minute ai terminat. În România, însă, îți ia câteva zile și o echipă întreagă să introduci un proiect în acel celebru sistem MySMIS. România se va moderniza numai prin parteneriate public-private. Statului îi lipsesc și activitatea, și interesul, iar funcționarii de acolo sunt plătiți în mod egal, ceea ce în opinia noastră reprezintă o greșeală teribilă, pentru că nu le dezvolți în niciun fel apetitul și interesul pentru a mișca lucrurile. E dureros să văd aceste lucruri, pentru că sunt și oameni foarte buni ale căror competențe nu sunt folosite în niciun fel", a afirmat Jianu.

Acesta a adăugat că, în privința fondurilor europene, trebuie schimbată a abordarea și încurajat antreprenoriatul.

"În opinia mea, fondurile europene trebuie cumva să schimbe paradigma. Plecând de aici, trebuie schimbată abordarea. Și dacă vorbim despre celebra biblie a zilelor noastre, Programul de Guvernare, foarte multe lucruri de acolo se rezolvă cu fonduri europene. Eu am propus schimbarea denumirii PNDL în PNDA, adică Programul Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului. De ce aveam nevoie de stadion la Alexandria și nu de un incubator de afaceri sau de un parc industrial acolo? Pe cine aduci pe stadion, pe Messi, pe Ronaldo? Vreau să mai spun că, din zece IMM-uri, șapte se autofinanțează, două merg la bănci și mai puțin de una pe fonduri europene", a subliniat șeful CNIPMMR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108