REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Românii ar putea plăti o nouă taxă la spitalele de stat. Explicațiile ministrului Sănătății

Românii ar putea plăti o nouă taxă la spitalele de stat. Explicațiile ministrului Sănătății

A.F. 27 octombrie 2023 | 00:00 1067

Alexandru Rafila a anunțat intenția de a introduce o nouă taxă pentru pacienții români. Astfel, cei care apelează la serviciile medicale ale spitalului de stat vor fi nevoiți să plătească în plus dacă își doresc ca un anumit medic să îi trateze.

Romanii ar putea plati o noua taxa la spitalele de stat. Explicatiile ministrului Sanatatii

Inițiativa ar schimba complet sistemul medical românesc, însă aceste măsuri vor fi aplicate treptat până în anul 2030.

„Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant şi aşa mai departe şi aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat”, a precizat ministrul Sănătății, potrivit realitatea.net.

Pentru a veni cu argumente cu privire la această modificare legislativă, Alexandru Rafila a spus că măsura există deja în mai multe spitale din Europa și din Israel.

„Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru. Şi asta cred că este dezvoltarea sănătoasă care duce şi la închiderea dezbaterii legate de persoanele care profesează în domeniul care lucrează, în domeniul public sau privat sau în amândouă locurile, dacă îi oferă unui specialist posibilitatea să profeseze după program în unitatea sanitară în care el funcţionează în mod obişnuit”, a mai spus Alexandru Rafila, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo domnule Rafila, bravo. Ați intrat in normalitate. Taxe, taxe, taxe. Nu știu cum va suporta pământul pe toți și nu crapă ceva in voi! Nu ați făcut nici un plan de redresare a industriei farmaceutice r*mânești , al zonei de cercetare, dar vreți TAXE, TAXE,TAXE! Toți santeti de toată jena!
4
0
Serios, d-le ministru? Pai sa te opereze pe mata și familia, chirurgii și medicii care termina facultăți prin scări de bloc sau își iau examenele ca africanii! Puține pansamente, obiecte pierdute prin abdomene ai văzut? Dar culpe medicale lăsate în negura vremii ca să nu se afle mai multe? De la Colegiu...deh! Asa ca plătește mata pacienții sa vina sa se opereze prin spitalele de stat, la restantierii de prin universitățile "celebre". Hai, pa! Cat tupeu! Sa fim sănătoși!!
5
0
Exemplu clar de discriminare!
8
0
Să folosești spitale de stat, dar sa plătești ca la privat.Medicul te poate trata mai bine după program,pe mai mulți bani,în același spital. Că în timpul programului nu are timp pentru de alde tine,plătitor doar de taxe normale pentru sănăt**e. Aberații zilnice și mizerii de idei. Greață multă.
12
0
in curand se introduce taxa pe viata, adica daca vrei sa iesi viu din spitalele din romaniaa-romafiaa, trebuie sa platesti
15
0
Ba, esti tampit?
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468