REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Românul răpit de piraţi nu e înregistrat la sindicat şi nu a plecat cu o agenţie de crewing din Constanţa

Românul răpit de piraţi nu e înregistrat la sindicat şi nu a plecat cu o agenţie de crewing din Constanţa

Replica API 11 februarie 2013 | 00:00 114

Pe surse: se negociază răscumpărarea marinarului constănţean

Pe surse: se negociază răscumpărarea marinarului constănţean

Piraţii care au răpit trei marinari, între care şi un constănţean, de pe un vas aflat în largul coastelor Camerunului şi Nigeriei, încă nu au contactat compania britanică ce deţine nava. Familiile celor răpiţi sunt extrem de îngrijorate, a declarat, pentru "Replica", Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor. Armatorul spune că va face tot ce este posibil pentru readucerea lor în siguranţă. Ceilalţi nouă membri ai echipajului au rămas la bordul navei sub pavilion englez Esther C, aparţinând Carisbrook Shipping Ltd., şi sunt nevătămaţi, a anunţat armatorul.

"Nava se îndrepta dinspre Cameron către Ghana. Constănţeanul nostru este considerat un om de bază al companiei. Acesta este asigurat la o companie de asigurări care a format deja o echipă de negociatori specializaţi în astfel de cazuri, dar deocamdată nimeni nu a fost contactat, nu s-a cerut nici o răscumpărare pentru cei răpiţi. Sperăm că sunt încă în viaţă şi compania va fi contactată în curând. Familiile au fost anunţate şi sunt foarte îngrijorate", a declarat Mihălcioiu, care a mai precizat că familiile celor răpiţi au cerut companiei Carisbrook Shipping Ltd. să nu dea publicităţii numele lor. "Constănţeanul nu este înregistrat la sindicat şi nici nu a plecat pe navă, din datele pe care le deţinem, cu ajutorul vreunei agenţii de crewing din Constanţa", a mai precizat Adrian Mihălcioiu.

Reamintim faptul că în apropierea coastei de vest a Africii, joi, 7 februarie a.c., în jurul orei 20.00, o navă a fost atacată de piraţi, care au urcat la bordul navei, au jefuit echipajul şi au plecat cu trei ostatici: comandantul (rus), căpitanul (rus) şi şeful mecanic (român). De precizat că, potrivit unor surse, şi autorităţile din România sunt pregătite să intervină, însă se aşteaptă veşti de la piraţi, pentru negocierea răscumpării. "În situaţia de faţă, având în vedere că nu se ştie unde au fost duşi marinarii răpiţi, cererea de răscumpărare este ideală. Asta ar însemna că se va negocia, se va plăti şi se va încheia povestea fără alte incidente nefericite", au spus sursele noastre. Alte surse susţin că a fost demarată deja negocierea şi se speră ca în maxim 10 zile marinarul constănţean să fie eliberat.

Marieta ŞTEFAN, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108