REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Romaşcanu: Aproape un milion de copii nu au acces în acest moment la învăţământul online

Romaşcanu: Aproape un milion de copii nu au acces în acest moment la învăţământul online

Replica API 18 mai 2020 | 00:00 965

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că aproape un milion de copii nu au acces în acest moment la învăţământul online şi solicită ca autorităţile să rezolve această problemă.

Lucian Romaşcanu

"Ultima cifră pe săptămâna aceasta este, iarăşi, dovada minciunii pe care o practică constant guvernarea Orban, şi anume că - doamna Anisie a spus acest lucru - sunt doar 250.000 de copii fără acces la învăţământ online. Cifra, conform unui studiu IRES, arată că 903.870 de copii sunt în această situaţie. Există tot felul de idei, tot felul de propuneri, bani sunt, numai dacă ne gândim la 'Cornul şi laptele', domnilor, faceţi ceva şi porniţi acest învăţământ online şi pentru aproape un milion de copii care n-au acces în acest moment. Învăţământul în România este gratuit prin Constituţie. Finanţaţi tablete, finanţaţi acces la internet şi ocupaţi-vă de viitorul ţării, pentru că asta înseamnă educaţia copiilor noştri", a spus duminică Romaşcanu, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 7 mai, la propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020, care va fi utilizată pentru achiziţia de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate.

"Am solicitat inspectoratelor şcolare să centralizeze situaţia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziţionarea acestora, va fi facilitată învăţarea la distanţă şi pentru copiii din mediile defavorizate", a declarat ministrul Monica Anisie, citată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Caci de voi vorbi pe multi ii voi popi... Sa spun ce a facut si ce face PSD este un non sens. Cat sunt la guvernare fura si nu fac nimic. Pe final ii baga in gaura pe viitorii castigatori ai alegerilor ce se chinuie sa repare ce se poate in timp ce ei arata cu degetul neputinta castigatorilor. Apoi prin aliante cu toate lepadaturile boicoteaza tot. Ast este PSD.
2
1
pai da ma romascane, acest milion de copii nu au acces la scoala online, pt ca 10 ani, psd a tocat banii educatiei, nu putini, pe parandaraturi in partid... inspectoratele sunt pline de psd iste tute, care habar nu au de nimic altceva decat de banii lor, spaga lor, cadourile lor, samd...ce ati facut voi 10 ani?
3
1
Vad ca se tot pune accentul pe copiii care nu au acces la internet si la tablete,dar nu spuneti nimic de cei din marile orase care au tot sprijinul parintilor si cu toate astea nu se face scoala online,profesorii nu dau 2 bani.in 2 luni au facut la clasa a 7 a 5 ore de matematica,5 de engleza si o ora de romana.in schimb au primit teme din materia nepredata.si teste.asa ca nu va bateti capul ca toti sunt in aceeasi oala cu sau fara tablete.dar in schimb domnii profesori iau salarii,nefiind in somaj tehnic ca majoritatea populatiei.
1
2
pai da si pnl e in sondaje pe primul loc copii nu au parinti nu voteaza 25000 care nu au acces la invatamintul onlain mimat de pnl
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468