REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Rovana Plumb: Europa s-a trezit lent

Rovana Plumb: Europa s-a trezit lent

Replica API 18 aprilie 2020 | 00:00 1338

Rovana Plumb

Rovana Plumb, vicepreşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), a declarat că măsurile adoptate azi de forul europarlamentar, la propunerea Comisiei Europene, constituie un suport pentru sistemele medicale, economiile și cetățenii europeni în contextul Covid-19, dar e nevoie de pași suplimentari pentru ca solidaritatea europeană să funcționeze deplin și eficient.

„Situația fără precedent generată de COVID-19 va duce, din păcate, la o cădere economică abruptă pentru multe state membre. Măsurile pe care Parlamentul și Comisia le adoptă, într-o cooperare decizională binevenită, ar trebui să reprezinte doar începutul unei mobilizări europene care va avea ca vectori principali: condiția de viață sănătoasă, coeziunea socială și relansarea economică. Așa cum se arată în rezoluția europarlamentară pe care am votat-o astăzi, acesta este momentul adevărului pentru Uniunea Europeană. Europa s-a trezit lent. Mobilizarea trebuie să fie de durată”, a declarat Rovana Plumb.

Europarlamentarul social-democrat a precizat că a votat în favoarea pachetelor de sprijinire a sistemului medical european și de ajutorare a celor mai defavorizați dintre cetățenii UE, precum și pentru utilizarea fondurilor europene disponibile în răspunsul comun la impactul pandemiei.

”Cuvântul de ordine îl reprezintă realocarea mai flexibilă a resurselor financiare, astfel încât acestea să poată fi concentrate spre regiunile, întreprinderile și cetățenii în dificultate. Am adoptat, între altele, măsuri pentru transferul nelimitat de resurse în cadrul anvelopelor naționale, între diferitele fonduri europene, între alocări pe categorii și regiuni, precum și pentru aplicarea unei rate de cofinanțare 100% din bugetul UE în cazul programelor finanțate din politica de coeziune, în următoarele 12 luni. Măsurile adoptate de Parlamentul European, la propunerea Comisiei, vizează și creșterea fluxului de numerar, în sprijinul fermierilor, prin majorarea avansului pentru plăţile directe de la 50% la 70%, iar în cazul plăţilor pentru dezvoltare rurală de la 75% la 85%”, a subliniat Rovana Plumb.

„Pachetul legislativ referitor la Inițiativa de Investiții privind răspunsul împotriva Coronavirus - CRII plus adoptat azi răspunde nevoii acute de finanțare, în România. Vreau să mă asigur de pe acum că autoritățile responsabile vor pune în practică toate formele de asistență și flexibilitate din fonduri europene. Răspunsul trebuie să fie prompt și în linia deciziilor de la Bruxelles. Nu trebuie să existe nicio amânare în privința modificării Programelor operaționale, pentru că aceste fonduri trebuie să ajungă cât mai repede la cetățenii români și la companii. Am propus condiții extrem de favorabile IMM-urilor pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru, iar banul european trebuie să ajungă la beneficiarii direcți. Vom monitoriza modul în care acești bani vor fi cheltuiți, împreună cu colegii mei din Parlamentul European. Vrem ca România să poată ieși cât mai repede din acestă criză umanitară, socială și economică și fondurile europene sunt deocamdată singura sursă de sprijin de care dispunem”, a declarat Rovana Plumb, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
1
0
Fa zdreanto vezi ca iti iese un coy prin chilot nu vezi ca semeni cu un urangutan din uganda
0
0
mai gioarsa proasta nu de acolo se fac bani. Doar daca se iau bani de la multinationalelel care fac miliarde in tara asta si nu dau niciun leu aici. Dar tu esti pre prost sa intelegi. Si aia care au miliarde de euro averi si platesc taxe la fel ca bugetarii si angajatii din privat care castiga un slariu de mizerie lunar
1
0
Rovana si tu te misti prea lent. Am vrea sa te vedem luand pozitie impotriva pensiilor speciale care sunt total nesimtite. Nu ti se pare ?
6
1
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
11
1
De ce n-ai bdat tu alarma si n-ai sunat clopotele daca esti asa desteapta. Dormiti toti acolo pe mii de euro.Clasa parazita.
10
1
ai mai ciordit fa ceva?Locul tau e la pirnaie,hotomanco!
14
1
Alta mare Hoza carereprezinta Ro,la Brucselles.Nenorocita ce ode ii facea lui Dragnea ca poeti renumiti lu Ceausecu,ce protime de popor am ajuns.
13
1
Hoato, mincinoaso,.... langa Dragnea,... acolo este locul tau, penalo! Sti si DE CE , da, daa...... Ne mai si reprezinte in UE, inca !? RUSINE, ciumato! Ati furat, ati mintit, ati DISTRUS, ati DEZAMAGIT. Dispareti ciumatilor! Sunteti o rusine.
17
1
lasati-ma pe mine sa dramuiesc banii europeni !!! Ca am numere de bulgaria !!!
19
1
ALTA MANCATOARE DE CACAT.
17
1
Mai o pensioara de handicap mai o indemnitie la barbatu-su.
13
2
alta lichea pesedista
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212