REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Roxy TRAVEL, altă AGENȚIE acuzată că dă ȚEPE cu VACANȚE turistice!

Roxy TRAVEL, altă AGENȚIE acuzată că dă ȚEPE cu VACANȚE turistice!

Replica API 7 iunie 2021 | 11:43 25774

Cine zicea că agențiile de turism au avut de suferit în pandemie?! Au încasat banii pe vacanță, dar nu au mai prestat serviciile… și nici nu i-au returnat clienților! Nu e regulă, însă, la Constanța, cel puțin două dintre acestea se joacă cu nervii clienților. Este vorba, după cum se știe deja, despre Princess Travel, deținută de Sabrina Nedelcu, și, mai nou de Roxy Travel Familly. Trei familii au plătit în aprilie, la cea din urmă agenție, vacanțe în Turcia însă, ulterior, țara a fost declarată cod roșu, așa că au cerut reprogramarea concediului. Li s-a transmis că nu este posibil acest lucru, dar nici banii nu au fost returnați. Vorbim despre suma totală de 1.500 de euro. De altfel, agenția a fost în trecut sancționată de Protecția Consumatorului pentru nereguli.

În ultimul an, piața turistică din România a fost destul de fragilă, din pricina pandemiei, multe agenții de turism făcând tot posibilul pentru a-și ține pe linia de plutire afacerea. Unele au avut intenții bune, altele mai puțin. Cum ar fi Roxy Travel Familly, ce are sediul într-o spălătorie auto de pe strada Poporului, după cum susțin clienții. Trei familii au plătit, în luna aprilie a.c., vacanțe în Turcia, pentru perioada 12-19 mai, fiecare a achitat câte 500 de euro. Anterior plecării, Turcia a intrat în lockdown, așa că oamenii nu au mai dorit să plece, solicitând reprogramarea vacanței undeva prin luna septembrie. Nu a fost posibil, cum nu a fost posibilă nici restituirea banilor. ”Am făcut cerere de amânare, au acceptat-o, verbal, nu în scris. Apoi, soția mea a fost sunată să vină de urgență la agenție, într-o oră, să mai achite 200 de euro, nu înțeleg care era urgența. Nu am putut ajunge, pentru că eram la serviciu. Am sunat și la hotel, în Turcia, ni s-a spus că putem reprograma, am anunțat agenția, însă aceasta ne-a spus că vrea în scris răspunsul celor de la hotel. Nu l-am avut, am vorbit telefonic. Inițial, au spus că este posibilă relocarea, dar, ulterior, au transmis că nu se mai poate, că a fost o eroare de comunicare. Nu vrem banii înapoi, neapărat, vrem să mergem în continuare în vacanță, dar nu să plătim alți bani, doar să dăm suplimentar. Ni se spune că nu se poate, că nu vrea furnizorul. Am semnat un contract de 14 pagini, vă dați seama că nu au citit toate paginile acelea”, ne-a declarat Claudiu Munteanu.

Acesta, împreună cu celelalte două familii, vor merge la Protecția Consumatorului pentru a face plângere și, foarte probabil, și în instanță.

Sancționată de OPC, în trecut

De altfel, nu este prima oară când firma Roxy Travel Familly SRL ajunge în atenția Protecției Consumatorului. În trecut, a fost sancționată pentru nerespectarea art. 7 lit. c) – liniuța a IV-a din OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, care are următorul conținut: ,,Operatorii economici sunt obligați: c) prestatorii de servicii: - să asigure, la prestarea serviciilor nealimentare, condiții igienice, condițiile stabilite de producător, de actele normative în vigoare, precum și cele specifice desfășurării activității”. Acțiunea de control a fost declanșată ca urmare a unei sesizări formulata formulată de o consumatoare nemulțumită de întârzierea cu 7 ore a zborului, ce avea prevăzută o ora de decolare 11:30, zbor ce trebuia efectuat de compania Air Bucharest. Agenția a contestat în instanță sancțiunea și a câștigat.

Roxy Travel Familly este deținută de Raluca Mădălina Vasile. Societatea funcționează în spălătoria auto de pe strada Poporului 127, deținută tot de soțul acesteia, Vasile Dragoș Zaharia.

Reprezentanții agenției spun că nu este adevărat, că nu este o firmă țepară și că a fost decizia clienților de a nu mai pleca în vacanță. ”Au plecat mii de turiști, țara a fost închisă pentru cetățenii turci, au fost condiții pentru turiști. Ei nu au vrut să mai plece, ce să fac? Să-mi asum eu condițiile contractuale?”, a declarat proprietara agenției. Mai mult, aceasta a precizat că sediul firmei nu se află în spălătorie, ci la etajul superior.

Cât despre sancțiunea aplicată de OPC, aceasta a precizat că nu a fost amendă, ci doar avertisment.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da, am avut, si asta demult - adica nu de curand fac magarii, o experienta f neplacuta. un hotel MI ZE RA BIL in Budapesta. Nici spre anii 2000 la noi, cand hotelurile se deteriorasera rau, nu am gasit asa ceva. De atunci nu mai iau nimic de la ei. Bine, de asta nu mai pot ei ... dar sper sa-si revizuiasca atitudinea sau sa se lamureasca lumea de ei.
0
0
AM FOST CU EI SI TOTUL A FOST OK
2
0
OCOLITI Icar Tours! O mizerie de patron Cristi Ghe Barhalescu.
0
0
Mizerie de om,puscaria te mananca.
3
1
Si eu tot Opel am
0
1
Asta de a pus 4 - 5 comentarii ca este multumit este aceeasi persoana . Omule mai schimba si tu ceva in text ca se prinde lumea. Intelegem ca esti client Roxy Travel, dar gata......oricum este o agentie de cacao cu oferte naspa pentru naivi.
8
5
Si Tomis Travel niste tepari.Am facut reclamatie la opc si nici un raspuns.Sunt mana in mana toti.Rusine sa va fie.Va folisiti de banii oamenilor.Sarlatanilor.
6
0
asta e articol pt bosketarii cate au timp si bani sa mearga in vaganta! ba baiatule, eu nu am mai fost in vacanta din scoala generala! nici in liceu nu am avut vacanta!
1
3
Cristi tot un om de cacat ai ramas.
4
1
Articol de kkt, probabil scris la comanda.
20
2
Rusine pentru un astfel de articol! Sunteti un alt ziar disperat dupa senzational si rating, scriind numai minciuni!! Ce ziarist poate scrie un astfel de articol ?!? Las la aprecierea fiecaruia sa traga o concluzie despre aceasta ziarista, nu stiu de ce are aceasta functie...ca in urma acestui articol nu se poate trage o astfel de concluzie si despre ziarul care are astfel de angajati si aproba astfel de articole fara sa ceara macar un punct de vedere!
19
4
Sunteti niste mincinosi! Eu sunt clienta lor si nu am avut nici o problema. Aveti dovezi pentru a sustine acest articol?
25
7
Nu cred asa ceva! Minciuni...sunt client Roxy travel si nu au fost niciodata probleme! Sunt ffff seriosi! Cineva este ,,iritat,, de profesionalismul lor.
26
11
cand primesti paishpe pagini de contract si le semnezi ca primaru pe loc, asta e... o furi de la roxxxy. posibil ca firma sa fie serioasa, doar patronii tepari. rofl
9
12
Masina acolo! 2 masini cu vopseaua sarita din cauza presiunii jetului de apa!
7
3
Nu exista asa ceva!!!! Sunt clienta Roxy de ani de zile si nu am avut probleme cu ei. Sa va fie rusine!! Este o agentie serioasa !!!!
18
19
Daca am fi un pic mai educati am aplica singuri pentru bilete de avion la agentiile de transport aerian si cazare pe booking tripavisor si altele in acest fel acesti intermediari ar disparea sau s-ar transforma in adevarate agentii de turism... sa gandim un pic! Ce plus valoare aduc aceste s.r.l.uri? Din ce fac bani daca nu detin avioane si hoteluri? Din pacalirea musteriilor intr-un fel sau altul, chiar si acelor super multumiti de asa zise servicii
21
6
Ba cacatilor eu sunt client la Roxy si mereu au oferit servicii foarte bune si au acordat vouchere cand nu am putut pleca din cauza pandemiei, faceti doar anti reclama
25
26
E o agentie foarte buna. Noua ne-a dat banii inapoi in pandemie la o problema, dar am si venit cu acte doveditoare pentru problema. Asa ca scrieti niste rahaturi pentru care ati putea sa fiti dati usor in judecata.
20
27
Eu si cunostintele mele am fost de multe ori cu aceasta agentie si nu au fost deloc tepari!
30
16
ba,de cite ori sa va spun?cautati dreq pe booking,apoimsunati locatia poate are o ofertamai buna,si va duceti singuri!la ce va trebuie agentie sa dati bani putorilor? daca sinteti bugetari,mergeti prin agentie,dar usor ca e rece!
17
7
Daca vreti nervi si cearta, spalati-va masina la ei. O sa va coste fix 80 de lei, fara tips. Adica, 40 de lei la ei si alti 40 de lei sa o spalati din nou la alta spalatorie. Cea mai mare teapa. Avand treaba prin zona, stiam ca se spala bine, nestiind ca spalatoria se vanduse. Asa ca , teapa, nervi si asa mai departe. Daca vreti nervi, stres si cearta, spalatoria roxy pluviala.
17
5
Roxy travel e f laudata pe facebook . Deci e reclama falsa .
22
18
Mare grija la Icar Tour C Ghe Barhalescu,mare tepar
23
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468