REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Rusia: Jurnalistul Dmitri Muratov, laureat al premiul Nobel pentru Pace, atacat într-un tren

Rusia: Jurnalistul Dmitri Muratov, laureat al premiul Nobel pentru Pace, atacat într-un tren

Replica API 9 aprilie 2022 | 23:06 680

Jurnalistul rus Dmitri Muratov, laureat al premiul Nobel pentru Pace în 2021 şi redactor-şef al cotidianului independent Novaia Gazeta, a anunţat că a fost atacat joi de o persoană necunoscută care l-a stropit cu un produs roşu în tren, notează AFP.

Dmitri Muratov

"Un individ necunoscut l-a atacat pe redactorul-şef al Novaia Gazeta şi laureat al premiului Nobel pentru Pace Dmitri Muratov în vagonul unui tren", a anunţat jurnalul pe canalul său Telegram.

"Au turnat vopsea pe bază de ulei cu acetonă în compartiment. Ochii îmi ard îngrozitor. În trenul de la Moscova la Samara. Plecarea a fost deja amânată cu 30 de minute. Voi încerca să mă spăl", a declarat Dmitri Muratov citat în această publicaţie.

"A strigat +Muratov, e pentru băieţii noştri+", a adăugat jurnalistul, citează Agerpres.

Mesajul este însoţit de două fotografii realizate vizibil de persoana în cauză: una îl arată reflectat în oglinda a ceea ce par a fi toaleta trenului, cu capul, pieptul şi braţele stropite cu o substanţă roşie.

Cea de-a doua fotografie arată o cuşetă de dormit a trenului stropită cu o cantitate mare de lichid roşu sângeriu.

"Muratov a primit primele îngrijiri medicale şi a luat trenul pentru a merge să-şi vadă mama (...). Îl căutăm pe criminalul care a făcut-o", a declarat pe Twitter fostul adjunct al lui Muratov, Kiril Martinov.

Jurnalul Novaia Gazeta a anunţat la sfârşitul lui martie că îşi suspendă publicaţiile online şi tipărite din Rusia până la finalul intervenţiei din Ucraina, într-un moment în care puterea rusă îşi intensifică presiunea împotriva vocilor critice la adresa sa.

Joi, jurnaliştii publicaţiei exilaţi în străinătate au anunţat lansarea unei noi publicaţii "Novaia Gazeta. Europa" în mai multe limbi, condusă de Martinov, precizând totodată că nu este vorba de o filială a cotidianului original, ci de o reală iniţiativă independentă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domne.ataca si in rusia
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212