REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Rusia: O expertă a ONU, alarmată de „dispariţia forţată“ a lui Aleksei Navalnîi

Rusia: O expertă a ONU, alarmată de „dispariţia forţată“ a lui Aleksei Navalnîi

A.F. 19 decembrie 2023 | 00:00 249

Mariana Kaţarova, expertă a ONU în domeniul drepturilor omului, şi-a exprimat luni îngrijorarea faţă de ''dispariţia forţată'' a opozantului rus Aleksei Navalnîi şi i-a cerut Moscovei punerea imediată în libertate a acestuia, informează AFP.

Rusia: O experta a ONU, alarmata de „disparitia fortata“ a lui Aleksei NavalniiAleksei Navalnîi

Susţinătorii lui Navalnîi, care a fost întemniţat în 2021 după ce supravieţuise unei tentative de asasinare prin otrăvire, au tras semnale de alarmă încă de la începutul lunii decembrie, când opozantul rus a fost văzut pentru ultima dată.

Avocaţii săi nu s-au putut întâlni cu el începând din 6 decembrie şi Navalnîi nu a fost prezent la audierea prevăzută pentru vinerea trecută.

''Sunt foarte îngrijorată de faptul că autorităţile ruse nu dezvăluie unde se găseşte Navalnîi şi care este starea sănătăţii lui o perioadă atât de lungă, ceea ce este echivalent cu o dispariţie forţată'', a afirmat Mariana Kaţarova, raportor special al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului în Rusia.

Ea a indicat într-un comunicat că va transmite autorităţilor ruse îngrijorarea sa.

Familia şi avocaţii lui Aleksei Navalnîi au trimis scrisori tuturor coloniilor penitenciare pentru a încerca să identifice unde se află opozantul Kremlinului, care execută o pedeapsă de 19 ani de închisoare, a declarat Kaţarova.

''Drept răspuns, ei au primit informaţii iniţiale conform cărora el s-ar putea afla într-o colonie penitenciară din Omsk, dar aceste informaţii au fost ulterior dezminţite'', a precizat reprezentanta ONU.

Aleksei Navalnîi a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru ''extremism'', pedeapsă pe care trebuie să o execute într-o colonie cu ''regim special'', unde condiţiile de detenţie sunt de obicei cele mai dure şi sunt de obicei rezervate condamnaţilor la închisoare pe viaţă sau celor mai periculoşi deţinuţi.

Mariana Kaţarova a adăugat că acuzaţiile de extremism sunt ''nefondate'' şi a subliniat că prizonierii riscă încălcări grave ale drepturilor lor în timpul transportării, citează Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma, tu esti retardat. Problema e ca unul ca tine, nu ar trebui sa aibe dreptul sa isi dea cu parerea si sa voteze pt ca esti p***t si retardat. Si din cauza ta si a altora ca tine, uite in ce hal e tara asta!
1
1
Cînd auzi ce debitează Kanțarova, juri că i-a dictat textul predicatorul Gîdea sau Prelipceanu ...
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468