REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

S-a dat startul campaniei „Dependenţa de Libertate”

S-a dat startul campaniei „Dependenţa de Libertate”

Replica API 26 noiembrie 2016 | 00:00 174

Agenția Națională Antidrog, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Penitenciarul Poarta Albă și CJAREI Constanța, au dat startul campaniei "Dependența de Libertate"!

Potrivit reprezentanților, grupul țintă este constituit din 20 de clase liceale, IX-XII din zece licee din municipiul Constanța. Aproximativ 500 de elevi vor fi informați cu privire la riscurile consumului de substanțe noi psihoactiveși vor participa la activități de informare și motivare cu privire la căile de urmat pentru renunțarea la consum. De asemenea, grupul țintă este reprezentat și de trei deținuți foști consumatori de droguri din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, care sub coordonarea psihologilor de la Poarta Albă, vor deprinde tehnici de educație antidrog și prezentare a propriilor experiențe de viață ca exemple negative.

„Agenția Națională Antidrog în parteneriat cu instituțiile deja tradiționale și aici mă refer la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, la Centrul Județean de Asistență în Resurse Educaționale și Penitenciarul Poarta Albă, derulează începând de astăzi proiectul de prevenire al consumului de droguri „Dependenți de Libertate”. Acest proiect a plecat de la ideea de a veni în sprijinul tinerilor ca aceștia să-și proiecteze în viitor viața, ce s-ar întâmpla datorită consumului de astfel de substanțe, și în special al traficului acestor substanțe.

Participarea Colegiului Național de Arte „Regina Maria” s-a implicat pentru că ne-am dori să prezinte în imagini această dependență de libertate. Inițial, am vrut să alegem o singură lucrare. Toate au fost deosebite, astfel la fiecare unitate de învățământ, ele vor fi 10 în total, vom posta câte un afiș după desenele elevilor de la Colegiul de Arte, sub îndrumarea doamnei profesor Loreta Băluță. Din punct de vedere legislativ, proiectul se încadrează în Strategia Națională Antidrog și Strategia Locală Antidrog în ceea ce privește informarea, educarea și conștientizarea tinerilor cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, dar și ale legislației românești, respectiv traficul și consumul ilicit de droguri.

Ce este mai deosebit la acest proiect, pe lângă activitățile de informare care se derulează de către specialiștii noștri la clasă, avem o metodă alternativă, pe care o utilizăm în proiectul nostru. Practic, 3 deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă vor prezenta experiența traumatizantă prin care au trecut acești deținuți.”, a declarat comisarul Cristian Oprişan, directorul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa.

Unitățile de învățământ implicate în proiect sunt: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan”, Colegiul Tehnic „Pontica”, Colegiul Tehnologic „Gheorghe Duca”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Decebal” și Colegiul Tehnic Energetic.

„Cei pe care i-am indentificat își doresc să prezinte experiențele în fața elevilor, să vorbescă despre consumul de droguri, dar le-am adus la cunoștință că experiența lor trăită poate fi benefică pentru tineri și îi pot ajuta pe tineri să nu ajungă și ei în penitenciar, să nu consume droguri și să nu facă trafic de astfel de substanțe. Acțiunile lor sunt consemnate în cadrul participărilo și se poate ține cont de participările lor la activități când sunt eliberați condiționat sau în cadrul diverselor comisii”, a precizat Claudia Axinte, șef serviciu educație la Penitenciarului Poarta Albă.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108