REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Săptămâna Modei de la Londra a debutat într-un format digital

Săptămâna Modei de la Londra a debutat într-un format digital

Replica API 22 februarie 2021 | 19:18 994

Săptămâna Modei de la Londra, desfăşurată într-un format digital, a debutat vineri, designerii sperând să-şi încânte publicul, aflat în confortul propriilor locuinţe, cu cele mai noi creaţii, informează Reuters, citată de Agerpres.

Sursa foto: London Fashion Week/Facebook

Întrucât Marea Britanie se află în lockdown naţional, înregistrări video difuzate în streaming au înlocuit obişnuitele defilări pline de viaţă.

Circa 100 de branduri de vestimentaţie feminină şi masculină îşi vor prezenta colecţiile în următoarele câteva zile, într-un format adaptat pandemiei de COVID-19.

''Este cu adevărat dificil... pentru toată lumea în acest moment, dar în special în industria modei'', a declarat pentru Reuters Caroline Rush, directoare executivă a Consiliului Britanic al Modei.

''Săptămâna modei (oferă) un licăr de inspiraţie, un stimul care se conectează cu creativitatea şi meditează cu adevărat la impactul pe care moda îl are asupra societăţii şi culturii. Şi avem nevoie de aşa ceva'', a mai spus aceasta.

Creatorul de modă turc Bora Aksu a spus că a fost inspirat de matematiciana franceză Sophie Germain din secolul al XIX-lea, care, spune designerul, deşi s-a simţit izolată când a fost discriminată din cauza genului, a reuşit să aibă succes.

Manechinele au defilat în muzeul Tate Britain în absenţa publicului, purtând costume elegante, haine din caşmir şi rochii cu volane din dantelă.

Aksu a suprapus cămăşi şi fuste voluminoase din tul şi a decorat hainele cu pelerine din dantelă, folosind o paletă de culori de roz, negru, bleumarin, albastru-verzui, roşu şi galben.

''Am încercat să găsesc ceva care (poate) să aducă speranţă în aceste vremuri'', a spus el.

Designerul Mark Fast a folosit oceanul drept sursă de inspiraţie pentru linia sa vestimentară toamnă-iarnă 2021-2022, care include jachete pufoase, pulovere şi rochii tricotate. Bluzele sunt decorate cu câte un urs polar sau o stea de mare, în timp ce rochiile, cu franjuri sau cu paiete care duc cu gândul la nişte sirene.

''Cred că ne dăm seama acum că nu este vorba despre cantitate, ci despre calitate şi că lucrurile pot fi făcute diferit în multe aspecte ale vieţii noastre şi în feluri noi, moda fiind una dintre acestea'', a declarat Fast pentru Reuters într-un comentariu transmis prin e-mail.

Pandemia a dus la închiderea magazinelor, studiourilor şi fabricilor şi a impus restricţii de călătorie, context în care industria modei a fost grav afectată în ultimul an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108