REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Şapte ani de închisoare pentru un homeless care l-a înjunghiat pe muezinul unei moschei londoneze

Şapte ani de închisoare pentru un homeless care l-a înjunghiat pe muezinul unei moschei londoneze

Replica API 15 decembrie 2020 | 00:00 977

Un bărbat fără adăpost în vârstă de 30 de ani a fost condamnat luni la şapte ani şi trei luni de închisoare, plus patru ani cu suspendare, pentru că l-a atacat cu cuţitul pe muezinul moscheii centrale din Londra, la începutul acestui an, informează AFP, citată de Agerpres.

Condamnatul, Daniel Horton, care o cunoştea pe victimă, întrucât frecventa de mai mulţi ani lăcaşul de cult, s-a declarat nevinovat. Muezinul, Raafat Maglad, care a fost rănit la gât, dar fără ca viaţa să-i fie pusă în pericol, fiind externat în scurt timp din spital, a afirmat atunci că "îi pare rău" pentru Horton, care "nu-şi mai poate retrage faptele".

Procurorul Benn Maguire a declarat la o şedinţă a tribunalului luna trecută că muezinul a fost traumatizat, temându-se să nu fie agresat de credincioşi, suferă de tulburări ale somnului şi vocea i-a fost de asemenea afectată.

Mobilul gestului agresorului nu a fost stabilit, acesta afirmând în cursul detenţiei că ar fi putut să-l omoare pe muezin, dar nu a vrut, ci a dorit doar să "trimită un mesaj" atât acestuia, cât şi "asociaţilor" săi, fără a oferi mai multe explicaţii.

"Probabil nu vom şti niciodată de ce şi-a atacat Horton victima cu atâta sălbăticie, dar recurgerea la violenţă nu are scuză sau motivaţie acceptabilă", a subliniat într-un comunicat anchetatorul poliţiei londoneze Daniel Jones. Acesta le-a mulţumit de asemenea credincioşilor care l-au reţinut "eroic" pe agresor în urma atacului, înainte de venirea poliţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ala e erou! Bravo!
0
0
Acum nu mai e homeless are casa.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212