REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Şapte inculpaţi au fost reţinuţi într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism

Şapte inculpaţi au fost reţinuţi într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism

Victor ROTARU 24 februarie 2023 | 11:16 582

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au reținut șapte persoane, în urma descinderilor într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

sapte inculpati au fost retinuti intr-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane si proxenetism

"În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2020, cei şapte inculpaţi au racolat, utilizând metoda loverboy, şase persoane vătămate, una dintre acestea minoră, şi le-au determinat să practice prostituţia, în România şi în străinătate. În acest scop, au fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, sumele de bani obţinute din această activitate fiind însuşite de inculpaţi", se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de DIICOT.

Conform aceleiași surse, procurorii şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au pus în aplicare, în urmă cu o zi, nouă mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Argeş şi Galaţi. În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat 16.000 de euro şi 1.000 de lei, 14 telefoane mobile, două unităţi de calcul şi diverse înscrisuri. În plus, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme cu o valoare cumulată de aproximativ 70.000 de euro, precum şi asupra unui imobil.

"În urma activităţilor, 19 persoane au fost conduse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri. În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă a celor şapte inculpaţi", se mai menţionează în comunicat.

DIICOT precizează că victimele au beneficiat de măsuri de sprijin şi protecţie asigurate de o organizaţie nonguvernamentală specializată în lupta împotriva traficului de persoane, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai vedeti si pe la Navodari cu pestii astia care rad in nas politiei...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468