REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Scandal la şcoala din localitatea Arsa: un părinte a “urecheat” o învăţătoare

Scandal la şcoala din localitatea Arsa: un părinte a “urecheat” o învăţătoare

Replica API 21 noiembrie 2015 | 00:00 209

Şi-a permis să scrie cu roşu pe caietul copilului

Şi-a permis să scrie cu roşu pe caietul copilului

Un bărbat din localitatea Arsa, respectiv Mihai Stamate, s-a enervat peste măsură în momentul în care a observat că învăţătoarea şi-a permis să facă nişte modificări în caietul copilului, folosind culoare roşu. Acesta a dat buzna în şcoală şi a creat un scandal monstru, totul culminând cu plângeri la Poliţie şi şedinţe cu părinţii.

Nervi, ţipete şi plângeri la Poliţie! Aşa a debutat ziua de miercuri, 18 noiembrie anul curent, când tatăl unui copil, elev în clasa a II-a la Şcoala Generală din Arsa, şi-a ieşit din fire. Motivul? Învăţătoarea îşi permisese să facă modificări în caietul minorului, folosindu-se de culoarea roşu. Astfel, Mihai Stamate nu a mai stat pe gânduri şi s-a îndreptat direct către şcoală, acolo unde nu a ţinut cont că se ţin ore de curs şi le-ar putea deranja.

A dat buzna în unitatea şcolară, apoi în clasa unde se afla învăţătoarea, moment în care a început să ţipe la ea, să-i adreseze injurii şi s-o întrebe cum de şi-a permis să folosească acea culoare. Cadrul didactic a sunat la Poliţie şi a doua zi a mers la Secţie pentru a depune plângere. Ulterior, în curul zilei de vineri, 20 noiembrie, directorul unităţii de învăţământ a organizat o şedinţă la care au participat toţi părinţii, poliţiştii, dar şi primarul.

Potrivit informaţiilor noastre, după ce a fost sancţionat, Mihai Stamate şi-ar fi cerut scuze de la învăţătoare. „Părintele a fost sancţionat pentru ce a făcut. Nu s-a întâmplat nimic cu doamna învăţătoare, cu copiii... Dumnealui s-a enervat că i-a trecut copilului cu roşu în caiet şi asta a fost. Însă, pe noi ne-a deranjat faptul că a intrat în şcoală fără permisiunea cadrului didactic, a deranjat ora de curs. Este un caz izolat. Este vorba de clasa a II-a, da.

Totul s-a petrecut alaltăieri (miercuri – n.r.). În aceeaşi zi doamna învăţătoare a sunat la Poliţie, a doua zi a mers la Postul de Poliţie. Şi ceilalţi părinţi s-au sesizat, iar astăzi (vineri – n.r.) am făcut o şedinţă la şcoală cu ei, au fost şi poliţiştii şi domnul primar dar şi părintele respectiv, care şi-a cerut scuze cu privire la ce s-a întâmplat”, a declarat, pentru „Replica”, Mihaela Vâlcu, directorul Şcolii Generale din Arsa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108