REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SCANDALAGIII din HENRI COANDĂ au făcut REVOLUȚIE pe Aleea ZMEUREI VIDEO

SCANDALAGIII din HENRI COANDĂ au făcut REVOLUȚIE pe Aleea ZMEUREI VIDEO

Replica API 21 august 2021 | 00:25 6139

Scandalurile se țin lanț în cartierul social Henri Coandă! Și, spre disperarea locuitorilor din împrejurimi, ”revoluțiile” nu se dau doar pe Aleile Umanității, ele migrând și pe alte străzi, cum ar fi Zmeurei - spre exemplu. Așa s-a întâmplat și joi noapte, 19 august, când scandalagiii au pornit în gașcă, urlând și amenințând, spărgând astfel liniștea nopții. Din păcate, astfel de situații, după cum puteți observa și în imagini, sunt tot mai des întâlnite.

Strigăte bestiale au spart liniștea nopții de joi, 19 august, pe Aleea Zmeurei din Constanța. Mai mult de 15 persoane au plecat în urmărirea unui bărbat care se făcuse vinovat de lovirea unui copil, gașca căutându-l parcă să îl linșeze. În câteva zeci de secunde vinovatul a fost prins urmând a fi pedepsit pentru îndrăzneala de a se da mare macho, potrivit spuselor unuia dintre urmăritori. Genul acesta de scandaluri sunt la ordinea zilei în cartier, vecinii ajungând la limita răbdării din cauza chiriașilor din Henri Coandă.

Femeie bătută în plină stradă

Nici scandalurile domestice nu lipsesc din acest Turn Babel, în urmă cu un an o femeie fiind agresată, în plină stradă, de către soțul/concubinul acesteia. A bătut-o și târât-o, efectiv, pe jos. Femeia plângea cu disperare și încerca să scape de agresor. Norocul ei a fost că au intervenit martorii, care au strigat la individ s-o lase în pace, moment în care agresorul s-a retras. Problema a fost că victima a refuzat să depună plângere și nu a dorit nici ordin de protecție.

Infractori din fragedă pruncie

Din păcate, în acest cartier infracționalitatea juvenilă este foarte des întâlnită. Florin Iaşar şi Serhan Ibram sunt doi dintre locuitori care au avut probleme cu legea încă de la 14-15 ani. Specializați în furturi, aceștia au spart și Serviciul de Medicină Legală aflat în apropierea cartierului Henri Coandă. Și lista continuă cu furtul rucsacului unei turiste de 22 de ani, autorii fiind trei bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 49 de ani. În urma perchezițiilor la domiciliul acestora, prejudiciul a fost recuperat.

Cartier social sau ”cuib” al infracționalității?

Încă de la înființarea cartierului, din anul 2013, locuitorii zonei se așteptau ca astfel de situații să se înregistreze din ce în ce mai des, atunci când au și contestat, în nenumărate rânduri, decizia fostei administrații Mazăre. Cartierul Henri Coandă a fost construit la inițiativa fostului primar Radu Mazăre, pentru asistații social din municipiu, și s-a transformat rapid într-nu bazin electoral fidel. Inaugurarea a fost făcută cu surle și trâmbițe, cu scene rupte parcă din filmele indiene lacrimogene, cu mame plângând și aruncându-și pruncii către primarul Mazăre. Odată cu inaugurarea, s-a deschis cutia Pandorei care conținea tâlhării, furturi din mașini, din apartamente, înjunghieri, și câte și mai câte, doar în cartier se mutase toată floarea cea vestită a infracționalității constănțene. Parcă pentru a mai pondera gradul de infracționalitate, în anul 2019 s-a dat în folosință un lot nou de blocuri unde s-au mutat și alte categorii de oameni, familii tinere, sau persoane care chiar nu își permiteau un acoperiș deasupra capului.

Video:

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La sapun cu ei!
4
0
ak47...akm ..
7
0
Mii de multumiri primarului Pastaie care le-a construit cartier intr-o fosta zona linistita a orasului. Doar Porajmos ne mai poate scapa de astia, inclusiv de Mazariche care are aceeasi origine cu ei.
15
1
intitulat Sfanta Elefteria, episod 1, 2, 3 si mai nou 4
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468