REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Scandalul de la Eforie, dintre Sălăvăstru și Robert Șerban, a atins un nou nivel

Scandalul de la Eforie, dintre Sălăvăstru și Robert Șerban, a atins un nou nivel

Mirela PASCAL 6 octombrie 2022 | 00:00 4087

Fostul manager al oraşului Eforie, Valerian Sălăvăstru, continuă să aibă de suferit de pe urma funcției pe care a deținut-o. Un raport al Curţii de Conturi arată că, în perioadă cât Sălăvăstru a fost administrator, au fost efectuate cheltuieli nejustificate, organul de control solicitând recuperarea sumelor de bani, motiv pentru care primăria a încercat să recupereze banii. Și a reușit să recupereze mii de euro de la fostul angajat. Scandalul l-a afectat pe Sălăvăstru, cât și pe soția sa, Oana, care îi stau acum în coaste primarului Robert Șerban, căruia îi cere daune cu multe zerouri pentru tot ce a trăit din pricina acțiunilor din instanțe.


Despre Valerian Sălăvăstru s-au scris multe de-a lungul timpului, iar imaginea nu este una tocmai pozitivă și nici faptele sale din timpul în care s-a aflat în slujba statului nu sunt de apreciat. Finul de cununie al lui Relu Fenechiu a plecat din Iași în urmă cu mulți ani, ajungând administrator public la Eforie, unde au loc tot felul de tranzacții cel puțin ciudate…, tranzacții scoase la iveală de Curtea de Conturi. Inspectorii au considerat ca inoportune mai multe cheltuieli angajate din bani publici de către fostul manager al oraşului, Valerian Sălăvăstru, motiv pentru car Primăria Eforie l-a târât în instanță, pentru recuperarea prejudiciului. Și a recuperat câteva zeci de mii de euro, aducându-l, astăzi, în ipostaza a nu mai avea nimic, nici case, terenuri, doar datorii la bănci și executat de acestea, după ce nu și-a mai putut plăti ratele.

Valerian Sălăvăstru

Acum, i-a venit rândul lui Robert Șerban să fie chemat la bară, chiar de către fostul administrator public și de soția sa. Cei doi au deschis mai multe și, potrivit informațiilor noastre, familia Sălăvăstru îi cere lui Șerban sute de mii de euro daune morale.

Când a venit la Eforie, Sălăvăstru avea 2 case și bijuterii de 7000 de euro, azi nu mai are nimic, doar datorii la bănci

În 2016, când a venit la Primăria Eforie, Sălăvăstru avea o casă în Iași și o garsonieră în București, cumpărată în arte, dar și bijuterii de 7.000 de euro.

declarație avere din 2016

Astăzi, Sălăvăstru, angajat la Direcția Generala Regionala a Finanțelor Publice București, nu mai are nimic, doar datoriile la bănci, de peste 70.000 de euro, dar și la Primăria Eforie, unde mai are de dat 15.000 de euro.

Ce a constatat Curtea de Conturi

Reamintim că, un control realizat de inspectorii Curții de Conturi Constanța a scos la iveală grave abateri privind organizarea licitațiilor, dar și în privința modului de administrare a patrimoniului orașului Eforie. Raportul de control a fost unul devastator, concluziile acestuia arătând că milioane de euro au fost cheltuiți fără respectarea normelor legale. Din aceste sume, aproximativ 200.000 de euro au fost imputați în mod direct lui Valerian Sălăvăstru. Spre exemplu, „din verificarea cheltuielilor de deplasare, efectuate în perioada 2013-2016 (...), s-a constatat că entitatea a angajat şi plătit cheltuieli cu deplasarea domnilor Valerian Sălăvăstru, Dumitru Munteanu şi Virgil Negru la Bruxelles sau Rigia pentru a participa la diverse reuniuni”, se arată în raportul Curţii de Conturi, care consideră că acele persoane nu aveau ce să caute la acele reuniuni pe banii primăriei, „participarea acestora nefiind legată de activitatea primăriei”.Curtea de Conturi a mai zeci de achiziții scandaloase și plăți pentru excursii în locații exotice. Alte contracte păguboase au fost încheiate cu diferite firme pentru specializarea personalului si alte activități la fel de puțin vizibile,  pentru scoaterea la imprimantă a unor documente, pentru punerea în ordine a arhivei, în condițiile în care primăria Eforie a avut  arhivar.

Valerian Sălăvăstru a devenit cunoscut după victoria din 2005 a Alianței DA, când PNL și PD au preluat guvernarea. La nivelul județului Iași, Fenechiu a fost recunoscut drept lider local, iar Valerian Sălăvăstru a preluat coordonarea activităților de control în instituțiile publice. Anterior, zbirul lui Fenechiu slujise și la curtea fostului primar Gheorghe Nichita în perioada în care acesta conducea regia locală de apă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt niste hoti!
13
0
Ce se mai stie de procesul in care este judecat, vataful primariei Eforie, Robert Serban? Robert Serban isi da in judecata angajatii din Primarie, dar el nu stie ce s-a intamplat in ograda sa ??? Este la al doilea mandat. Pe mine, acest primarica Robert Serban, m-a amenintat ca imi da amenda 200 milioane lei, din aia vechi, fiindca am solicitat ca primaria Eforie sa fie in acord cu o decizie a Inspectoratului de Stat in Constructii Constanta. Primarul a spus ca imi da mie amenda. Era in sala si un gras, si am intrebat daca acela este arhitectul sef. Primarul, auzind ca intreb de arhitectul sef, imediat i-a spus grasului, sa se duca pe teren si sa ma amendeze cu 200 milioane (mai tarziu, cautand pe youtube "Vatafii din Eforie calca in picioare toate legile", am aflat ca grasul este Seful Politiei Locale). Am fost la Inspectoratul in Constructii Cta sa le aduc la cunostinta cu ce ma ameninta primarul din Eforie...mi s-a spus sa stau linisitit, ca nu se poate aplica nicio amenda pe ce voia primarul sa o dea. Au trecut cateva luni, si nimic. Eu il astept pe burtos, ca mai apoi sa fac plangere la DNA Constanta. Cam asa stau treburile in Primaria Eforie. Un posibil corupt, cum este primarul Serban, care este cercetat ca a vandut ilegal un teren din patrimoniul primariei, sa ii acuze pe altii? Neintelegerile au aparut de la faptul ca fiecare, in Primaria Eforie, fura pe gasti ? Cand primarul m-a amenintat cu amenda, fiindca am gura prea mare, si cer uniformitate la aplicarea legii in Eforie, pret de 5 secunde am crezut ca ma aflu in mijlocul clanului Soprano. Una e sa vezi la stiri, corupti, si alta sa traiesti pe viu, intr-o primarie, asa ceva.
20
1
Fam Negrea nu i cheama moldoveanu la bara
3
0
Toti parvenitii din Moldova au ajuns pe litoral.ce il recomanda pe moldoveanul asta sa ajunga administrator de oras?ca la cat il cunosc pe limba lata nu prea Ol duce capul.retard genetic din Moldova.fmm de sarma leșinata.pe străzi sa dormi grijeii ma-tii
5
1
de unde a avut bani sa lucreze cu brooklyn pr la? investigati asta. coruptia se vede in starea deplorabila in care a lasat orasul eforie de cand a castigat mandatul. numai minciuni si chestii facute de ochii lumii. proiecte de pe vremea mizeriei de psd. pe cand un nou dosar? ii place pe la tribunal
5
0
iris serban care a detinut puncte de lucru in sua cu chirie de 10000 pe luna unde bineinteles n a functionat nimic, niciodata
4
1
Ce casa de moda are sora primrului din Eforie? Stie cineva?
5
2
la puscarie cu drogatul de robert are a delapidat fondurile publice sa i faca lu’ sorsa casa de moda hahahah
8
3
Da,unul fura si se simte lezat si vrea daune! un mizerabil ordiar salavastru!
8
0
Bai coja florian ce p**a ai vrut sa zici ca ne-am adunat vreo 5 si nu am inteles decat partea cu moldovenii. Oricum stiam ca sunteti multi si p****i , nimic nou . Astia care cand beti tuica de electrozi futeti gaini si furati babe...sau invers.
3
1
Asta e soarta Lu Serban, nu poate scapă de parnaie și de moldoveni, la parnaie va merge sigur, dacă de salavastru a scapat de avatavului niciodata
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102