REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SCANDALUL ia AMPLOARE! MAMA elevului AGRESAT, de la Școala 23: Am fost ameninţată...

SCANDALUL ia AMPLOARE! MAMA elevului AGRESAT, de la Școala 23: Am fost ameninţată...

Replica API 12 iunie 2021 | 00:10 3453

Cotidianul Replica de Constanţa vă semnala pe 11 iunie, un caz de bullying întâmplat la Şcoala 23 “Constantin Brâncoveanu”, acolo unde un băiat de clasa a V-a a fost agresat de către colegii săi. După ce directoarea şcolii ne-a asigurat că băiatul este bine, iată că mama acestuia vine cu declaraţii prin care demontează spusele directoarei. Mai mult decât atât, părintele declară că i s-a spus să mute copilul la altă şcoală, şi că acesta este jignit şi provocat în fiecare zi.

Copilul este şicanat permanent

Mama copilului agresat a ţinut să spună principalele ei nemulţumiri, într-o discuţie cu reporterii Replica de Constanţa: “Eu vreau să lămuresc toată această problemă pentru că băiatul meu nu este deloc bine, cum a zis doamna director. Copilul meu nu mai vrea să meargă la şcoală. Ieri (10 iunie 2021 n.r.) câteva mame ale copiilor din clasa fiului meu l-au acuzat că vorbeşte urât şi că din cauza lui a pornit tot conflictul, că a făcut şcoala de râs. După aceste acuzaţii, copilului meu i-a venit rău pe stradă şi nu mai vrea să meargă la şcoală. Eu mi-am educat copilul cum trebuie şi el nu înjură. Băiatul trebuia să fie consiliat de către consilierul şcolii, la cabinet, şi în loc de asta au venit şi au făcut activitate la clasă. Copilul meu trebuia consiliat, trebuia ajutat să îi treacă, să uite de incident. El a mai fost agresat şi anul trecut, a fost lovit cu picioarele în burtă, şi a trebuit să îl duc la spital. Nimeni nu a făcut nimic nici atunci, de aceea sper ca acum să se ia măsuri împotriva celor care l-au agresat. Copilul este şicanat permanent, nu este lăsat în pace, şi simte nevoie să se apere, să riposteze. În fiecare zi este jignit şi provocat.”

Am fost „sfătuiţi” să mutăm copilul la altă şcoală

„Am fost „sfătuiţi” să mutăm copilul la altă şcoală, de către alţi părinţi. Copilul meu e jignit că e sărac, lucru total neadevărat. Copiii se duc la şcoală să înveţe nu să se bată. Poliţia nu intervine, nu face nimic, ar putea să amendeze părinţii celor l-au agresat pe copil. Eu am fost ameninţată că o să fiu dată în judecată din cauza filmărilor, că e caz penal. Sper ca poliţia şi inspectoratul şcolar să facă ceva.” a mai spus mama copilulUI agresat.

Citeşte şi Caz ȘOCANT la Școala 23: Copil AGRESAT şi BATJOCORIT de colegi! VIDEO

Ministrul Educației: În fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying. Este un fenomen îngrijorător, iar numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru a interveni, a spus ministrul, conform antena3.ro „Vedem numeroase cazuri de bullying, este îngrijorător. Este o consecință a pierderilor înregistrate nu doar în plan educațional, ci și în plan social, emoțional”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a recunoscut că numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru preintâmpina hărțuirile sau jignirile făcute de copii. „Nu toți știu ce au de făcut, am avut de curând un decident care nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles nici acum cu ce a greșit”, a mai spus ministrul Cîmpeanu la Digi24.

Demnitarul a anunțat că în viitorul an școlar în fiecare școală va fi câte un grup de acțiune anti-bullying format din cadre didactice, elevi, părinți și specialiști

„La începutul anului școlar viitor, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mare de intrebare!parintii trebue sa priveasca ...inapoi in educatia lui , comportamentele lor fata de el cand era mititel !
0
0
Si ISJ ce face? Ca auzim cum ia masuri. Oare Sorin Mihai nu trebuie sa plece?
3
1
Copii dilii crescuti in familii de dilii. Se educa o noua gereratie de decazuti abrutizati ,de secaturi sociale cu ifose.
16
0
eu zic sa treaca inapoi in online si gata
3
2
Ar trebui dati afara copii problema , cei care agreseaza nu cel agresat. Ce plm suntem in cartelul Medelin?
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108