REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim ia amploare! Iohannis, atacat dur din Israel

Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim ia amploare! Iohannis, atacat dur din Israel

Replica API 19 mai 2018 | 00:08 355

Ministrul Turismului din Israel, Yariv Levin, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 în care și-a declarat aprecierea pe care o are pentru poziția Guvernului Dăncilă în privința mutării ambsadei la Ierusalim.

"Apreciem foarte mult pozițiile premierului și Guvernului român cu privire la Israel, mai ales în cazul ultimelor voturi din Organizația Națiunilor Unite și în cazul punctelor de vedere pe care România le-a avut în Uniunea Europeană cu privire la procesul de luare a unei decizii de mutare a ambadadelor la Ierusalim.

Suntem foarte recunoscători pentru aceste puncte de vedere. Cred că mutarea Ambasadei la Ierusalim este în interesul fiecărui român și nu numai a Israelului. Fiecare țară are dreptul să decidă unde îi este capitala", a spus Yariv Levin.

Întrebat dacă Israelul nu a fost ofensat de poziția publică a președintelui Klaus Iohannis, Yariv Levin a răspuns:

"Trebuie să spun foarte sincer că suntem foarte ofensați de situația în care unele state spun că nu ne recunosc dreptul de a ne stabili capitala în orașul cu care avem conexiuni istorice de 3.000 de ani și către care fiecare evreu din lume se roagă de mii de ani. Normal că este foarte ofensator, pune obstacole în calea acestui lucru. Este ceva normal! Cred că până la urmă, având în vedere că nu este numai în interesul Israelului, ci și al românilor, sper că vom vedea această problemă de-o parte de problemele interne."

Yariv Levin a subliniat că poziția președintelui Iohannis nu poate fi explicată prin faptul că îi este teamă pentru siguranța cetățenilor români.

"Acest argument este complet inacceptabil. Dacă SUA au făcut-o, atunci totul este sigur! SUA nu riscă siguranța cetățenilor și au făcut-o! După SUA și Ambasada Guatemalei s-a mutat în Ierusalim, săptămâna viitoare se va muta cea a Paraguayului. Este doar o chestiune de timp că multe state vor urma același curs. Eu cred că dacă vreți să susțineți evreii eu cred că trebuie să o faceți printre primii, nu printre ultimii", a adăugat ministrul.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va dau muie romani sclavi ai europei.credeti prostilor ca eu fascistul iohannis nu vreau sa va dau muie.
2
2
Cei care se abtin sunt cei care au musulmani in tara si nu vor problem . Cu Trump nu se poate face ceva logic !
3
0
Iohannis at trebui sa o trimita pe Kovesi cu un desant in Israel,sa-l ia pe presedintele alora si sa-l bage la puscarie la noi,pentru ca e impotriva gandirii luminoase Iohanniste.
5
1
Dragnea a schimbat politica externa a Romaniei. Acum vom fi in situatia de a alege cu cine vom fi prieteni pe viitor.
2
1
Itzic,toti psd-isti,Johannis in fruntea jihadistilor din toate tarile arabe sa-si bage in tine si -n tot neamul tau !!!
2
1
Iohanis sa-i faca astfel de mizerii lui Merkel care intretine relatii diplomatice si cordiale cu Putin supus la sanctiuni de catre SUA.
2
1
levy are dreptate fiecare tara i-si stabileste capitala,dar uita sa specifice ca locatia respectiva trebuie sa fie pe teritoriul national,in 1919 la un an dupa marea unire romanica a ocupat ungaria cear fi fost sa zicem sa-si mute capitala la budapesta,salom dar prea macaniti sub coada lui donald
4
0
oricum doar daca nu vrea si pleaca nu castiga si mandatul 2.ca doar nu o sa votam semi-analfabeti prosti si mafioti.
2
5
Kovesi o unguroaica conduce prostimea din Roumania
10
3
se trezeste Hitler din somn ,,viseaza jidovi.
9
0
Lutiva de cur si fugiti, urmeaza greva generala. ATUNCI SA VA VEDEM ASISTATILOR SI TOTI BUGETARII DACA NOI NU PRODUCEM CE VETI FACE. POMANAGIILOR.
5
9
Politica externa o face tara noastra nu altii de peste mari si tari! Fortza Iohannis!
11
6
e normal dupa modelul lor ca si Romania sa-si faca capitala in alta tara?
7
3
Sa,mi bag in PSD, in Johannis si n jihadistii din Pulestina. Go Israel.
7
14

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108