REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Scandalul s-a întors la Băneasa. Noul viceprimar s-a votat singur în funcție!

Scandalul s-a întors la Băneasa. Noul viceprimar s-a votat singur în funcție!

Replica API 1 mai 2015 | 23:44 885

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Paul Coliș

Viceprimarul orașului Băneasa, Paul Coliș (PSD), a fost schimbat, joi, din funcție. În cadrul ședinței de consiliu local, opt voturi au fost necesare pentru schimbarea lui Coliș, aspect îndeplinit de consilieri apropiați ai primarului Ion Marin (PNL). Următorul punct pe ordinea de zi viza desemnarea unui nou viceprimar, care a fost ales în persoana lui Nicolae Constantin (PNL), fostul viceprimar până la Coliș. Așa cum ne-a obișnuit, consiliul local Băneasa a oferit un nou spectacol la ședința de joi. Consilierii PSD nu au dorit inițial să participe la ședință, însă au intrat ulterior la vot, cu intenția de a le anula. De altfel, aceștia și-au băgat buletinele de vot în buzunare și s-au făcut că le-au pierdut. „Domnul primar și-a făcut „treaba”. A venit și a votat și cel de la UNPR și de la UDTTMR să dea viceprimarul jos, cu toate că noi făcusem adresele către ministrul Gabi Oprea, cât și către domnul George Lipoveanu, dar se pare că, la nivel local, interesele personale ale unor consilieri sunt mai presus decât voința politică și angajamentele de la centru”, ne-a spus consilierul Eleonor Blăgan.

Expunerea de motive, absentă cu desăvârșire

Dacă ar fi întrebați consilierii PNL de ce au votat schimbarea lui Coliș, habar n-ar avea ce să răspundă, întrucât expunerea de motive excelează în penibil. Acolo, s-a stipulat doar faptul că consiliul local are dreptul de a schimba viceprimarul, fără de ce, pentru ce... „Noi am fost să vedem ce se întâmplă acolo. Am anulat voturile, adică am băgat buletinele în buzunar, cu toate că au făcut ei circotecă pe acolo, că să le băgăm în urnă, dar nu am vrut să-mi exprim votul. Când au votat viceprimarul care a fost până anul trecut s-a votat și el! Că nu ieșeau jumătate plus unul. (...) Sperăm ca prefectul să atace hotărârea asta, pentru că motivația este destul de clară. Ei n-au avut nici un motiv în expunerea de motive! Nu poți demite un vice cu motivația doamnei secretar, că vezi Doamne consiliul local poate demite vicele! De-aia se numește expunere de motive, motiv înseamnă motiv, dă-l în gura mă-sii, că nu divagăm acum!”, a mai spus Blăgan, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108