REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Schimbare RADICALĂ a legii! Poliția NU TE MAI POATE AMENDA în această situație

Schimbare RADICALĂ a legii! Poliția NU TE MAI POATE AMENDA în această situație

Replica API 30 noiembrie 2020 | 22:26 4227

De la sfârșitul lunii ianuarie 2020, românii nu mai pot fi amendați pentru că nu au actul de identitate la ei. Deși legea s-a schimbat în luna ianuarie a acestui an, sunt și acum polițiști locali care nu cunosc acest amănunt.

Astfel, Bugetul.ro ține să le reamintească cititorilor săi că această modificare legislativă a intrat în vigoare la 26 ianuarie 2020, iar, în cazul în care sunt amendați de vreun organ al legii, să meargă în instanță pentru a anula sancțiunea.

Concret, în prezent, polițiștii te pot amenda doar dacă refuzi să dai informații pentru a-ți fi stabilită identitatea, nu și dacă nu ai buletinul la tine.

Printre altele, Legea nr. 192/2019 a modificat articolul potrivit căruia persoanele care nu se pot legitima cu actul de identitate sunt amendate.

Astfel, din acest an, se pedepsește doar refuzul persoanei de a furniza date pentru stabilirea identității sale.

„Refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, se precizează în Legea nr. 192/2019 care a modificat, printre altele, Art. 2 pct. 31 din Legea nr. 61/1991.

Practic, dacă nu ai buletinul la tine, dar le dai informații polițiștilor pentru a ți se stabili identitatea – nume, serie, număr, CNP -, oamenii legii NU MAI AU DREPTUL SĂ TE AMENDEZE.

Pe de altă parte, tot din acest an, s-au majorat amenzile pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, potrivit bugetul.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
saracilor tot in frig stati? tot arfe aveti? tot pielea pulii ramaneti?
1
0
retardatii draq!!!! cititi legea baaa sclavetilor!!!!!
0
0
Ce prosti sunteti! Din 2005 prin OUG 97 a fost abrogata aceasta obligatie pentru cetateni, cu exceptia celor care erau legitimati in calitate de conducatori auto. Daca la asta ati vrut sa faceti referire, atunci invatati sa scrieti un articol. Prostilor!
5
0
Nu conteaza se poate contesta in instanta sau neam intors in comusism??!!Mi se pare corect sa poti orice sa contesti in instanta unde judecatorii sa decida ,da este cetateanul vinovat Sau nu cetateanul este nevinovat ,in ultimii anii am vazut multe capete patrate din politia romana care au nostalgia vremuriilor apuse ale comunismului si militiei.
3
3
Cotidianul Replica sa citeasca mai bine actele normative dupa care sa publice articole fara a dezinforma populatia si sa-i invete si pe cei de la locala. Astfel lg61 prevedea dintotdeauna refuzul unei persoane de a prezenta actul de identitate sau de a furniza datele personale insa in cazul conducatorului auto situatia se schimba intrucat oug195 prevede lipsa documentelelor conducatorului auto sau ale vehiculului se sanctioneaza. Faptul ca politia locala in activitatea rutiera sanctiona la lg61 este o eroare intrucat lg61 are alta destinatie.Necunoasterea legii nu te absolva de raspundere.
17
1
in mana nu stiu cine sunt!
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108