REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Se construiesc două blocuri cu 10 ETAJE! Jumătate din apartamente sunt deja vândute, proiectul este ÎN PERICOL!

Se construiesc două blocuri cu 10 ETAJE! Jumătate din apartamente sunt deja vândute, proiectul este ÎN PERICOL!

Replica API 17 iulie 2019 | 00:00 1544

Proiectul din Campus al consilierului local Cristian Mihăilescu, verificat de Inspectoratul de Stat în Construcţii! AUTORIZAŢIE CU PROBLEME

Proiectul din Campus al consilierului local Cristian Mihăilescu, verificat de Inspectoratul de Stat în Construcţii! AUTORIZAŢIE CU PROBLEME

Aviatorii Residence Constanța reprezintă două blocuri care urmează a fi construite în municipiul Constanța de societatea Franc Construct SRL, unde administrator este consilierul local Cristian Mihăilescu. Cele două clădiri, ambele de 10 etaje, vor fi amplasate pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 325A, aproape de stațiunea Mamaia. Autorizația de construcție pentru cele două imobile a fost eliberată în februarie 2018, iar multe din apartamente au fost deja vândute sau rezervate. Ceea ce nu se ştie este că autorizaţia care a stat la baza construcţie a fost emisă nerespectând în totalitate legea, aspect constatat de Inspectorii de Stat în Construcţii, motiv pentru care, între organul de control şi primăria Constanţa există o dispută în instanţă.

Societatea Franc Construct SRL a obținut la data de 12 februarie 2018 autorizația de construire pentru Aviatorii Residence Constanța, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Campus. Documentația eliberată de Primăria Constanța constă în „Construire două imobile S+P+10E+E tehnic – locuințe colective cu spații comerciale la parter – corp A și corp B, amenajare exterioară și împrejmuire incintă”. Suprafața construită a celor două clădiri este de 995 de metri pătrați, sunt prevăzute 86 de apartamente cu 2 și 3 camere, unele în sistem duplex, iar la subsol vor fi 83 de locuri de parcare și 27 în interiorul proprietății. După obţinerea autorizaţiei, Onspectoratul de Stat în Construcții Constanţa a verificat legalitatea emiterii autorizației de construire. În urma controlului, inspectorii au a încheiat procesul-Verbal de control prin care s-a constat că actul a fost emis fără respectarea prevederilor certificatului de urbanism, avizate și aprobate conform legii, în sensul că nu au fost respectate prevederile certificatului de urbanism emis la data de 19.06.2017 și ale Regulamentului Local de Urbanism aferent Planului urbanistic Zonal, aprobat prin HCLM nr. 109/27.04.2017. Concret, s-a constatat că procentul de ocupare al terenului (POT) realizat prin proiectul autorizat depășește valoarea maximă aprobată de 40%, având o valoare reală de 44% ; s-a mai constatat că calculul acestui indicator urbanistic nu s-a realizat în conformitate cu prevederile legii nr. 350/2001, în sensul că nu au fost luate în considerare la calculul suprafeței construite totale, suprafețele corpului C-spațiu tehnic/acces subsol (110,4 mp) și ale Postului Trafo (9,6 mp). Primăria a contestat procesul verbal în instanţă, a pierdut pe fond, iar pe 15 iulie adminsitraţia localăa formulat recurs.

Totuşi, trebuie precizat faptul că, potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, investitorul a remediat situaţia.

Firma Franc Construct SRL a fost înmatriculată în anul 2008, cu sediul în municipiul Constanța. În conducere se află consilierul local PSD, care potrivit declarației de avere este și administrator, Cristian Mihăilescu, dar și Sterie Caradima, Alexandru Barba și fostul tenismen Dumitru Caradima. Potrivit ultimei declarații de avere depusă de consilierul PSD, acesta deține două locuințe, una în Eforie, cealaltă în Constanța, bunuri și bijuterii de familie în valoare de 15.000 de euro. Consilierul este asociat și administrator la firma FGK Travel International SRL, asociat la SC Timona SRL, dar și asociat și administrator la Franc Construct SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Nas, ia fa tu o felatie, la toti de acolo... Jegule..
2
2
Chiar asa, pe fatza.Un consilier isi permite sa construiasca blocuri.Pentru asta se afla el in primarie?Cati de-astia se mai invart prin cladirea aia?
5
0
Asteptam judecata pt toti
10
0
Un nou articol cu rolul de a denigra si a face investitorul local sa para ca fiind marele nenorocit din urbea aceasta. Domnule investitor... o recalama ceva... pe paginile baietilor care trebuie, ziar online sau alte ONGuri, va scapa de neplacerile acestea... Ce sa ii faci am ajuns si la aceste forme de excrocare...
9
10
macheduni nemernici,au distrus orasul
20
4
Fagabou si Vantrache la Puscarie,si se face Lumina in Cta ... ramasitele golanesti ale clanului Mazare trebuiesc distruse ! Coruptie maxima !
19
3
Sa le ia banii fratea toti. Si la aia care au platit. Ce plm le trebuie aviatori... casa la cumpana ba sracilor
8
5
Rasar blocurile ca ciupercile dupa ploaie. Peisajul Constantei se schimba de la o zi la alta. In sens pozitiv sau negativ ? Judecati si voi.
17
2
Problema e simpla...Daca "investitorul" nu iese direct la zar cu 2-3 apartamente sau 200000 pe coverta,aia care au cumparat o sa fie ei aviatori!Nu mai cumparati bai disperatilor fa carte funciara!
16
2
Ba tocmai constantenii stabilesc daca vor sau nu acele blocuri ca d-aia e democratie sau ar trrebui sa fie. Da am vazut cladiri demolate pentru autorizatii neconforme. Documenteaza-te!
10
7
nu constantenii stabilesc daca vor sau nu vor acele blocuri . Legea trebuie respectata in toate domeniile . Blocurile sunt aproape gata , ati vazut dvs cladiri demolate datorita autorizatiilor neconforme ? nici nu o sa vedeti , deci , la revedere , drum bun !
21
5
Cum se face ca multi dintre acesti consilieri, nu toti, ce-i drept, au bani de construit blocuri imense? Sau de achizitionat hoteluri? Cum este cazul grizonatului aceluia cu mutra de troglodit, Aurelian Marin, si al Hotelului Royal. De unde au atatia bani? Ii aveau inainte de a deveni consilieri? Daca da, jos palaria in fata lor! Merita apreciere pentru caracterul de afacerist destept sau de mostenitor iubitor. Daca nu, poate ii ia cineva la intrebari!
28
0
Daca traiau Ceausescu toti acesti constructori de cotete ,care nu se mai satura,traiau in garsoniere cu chirie .
23
0
Mi-a placut cum s-a terminat. Totul e ok gen.
22
0
Bun de nimic, care a distrus Constanta!
26
3
"Investitorul a remediat situatia" dar ne plac titlurile pompoase si noroiul. Articol scris la comanda cred.
32
4
Sa faca Fagadau sondaj de opinie cum a mai facut din proprie initiativa sa vedem daca constantenii vor acest bloc sau nu
30
4
Dincolo de spatiile verzi efective care au fost distruse, ca au fost si d-astea intr-adevar, nu mai caracterizati orice parloaga sau petic de iarba cu buruieni drept spatiu verde. Sau gradinile de pe malul lacului pe care bosorogii le-au ocupat abuziv dupa 90 si si-au plantat castraveti. Hai sa fim obiectivi.
7
35
Construieste cu evazionistul ala excroc de la bourbon, razvan iacob. Dupa ce marca pe case 40% pe bon si 60% negreala, cu baietii aia cu pos-uri, acum trebuie sa spele cumva banii, nu? Sunt cumnati descurcareti baietii
28
7
Emisa, probabil, de Lake Vanturake si restul, slugile slugoiului Fagadau. Au blocat un oras intreg, treci prin chinurile iadului sa-ti faci un rahat de casa pentru familie, dar la blocuri si distrugerea spatiilor verzi nu I-a intercut nimeni. Deja nici nu ma mai consoleaza ca vor lua 10 la suta la alegeri. I-as vrea la PUSHKARIE macar 10 ani.
48
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218