REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se dă startul cumpărăturilor online înainte de sărbători! Mare atenţie, NU plătiţi în avans

Se dă startul cumpărăturilor online înainte de sărbători! Mare atenţie, NU plătiţi în avans

Replica API 5 aprilie 2017 | 00:00 282

Poliţia recomandă

Poliţia recomandă

sursa foto Europa FM

Mare atenţie, constănţeni! Apropierea sărbătorilor pascale dă startul sezonului de cumpărături, între care se află şi cele online. Oamenii legii atrag atenţia, pe această cale, cu privire la escrocii care deja îşi freacă mâinile când se gândesc la perioada ce va urma.

Pentru a nu fi victima unei înşelăciuni atunci când doriţi să cumpăraţi un bun de pe internet, oamenii legii vă recomandă să verificaţi, înainte de încheierea contractului/ tranzacţiei, dacă pe site operatorul economic oferă informaţii cu privire la datele sale de identificare, caracteristicile esenţiale ale produsului, preţul cu toate taxele incluse, cheltuielile de livrare, modalităţi de plată şi de livrare, perioada de valabilitate a ofertei sau preţului.

Nu vă feriţi să contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului. Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN. Nu plătiţi în avans bunurile comandate pe internet, de la persoane necunoscute. Este important să tipăriţi la imprimantă factura, mesajele de confirmare a livrarii, precum şi clauzele şi condiţiile ce apar pe site la momentul cumpărării, pentru situaţia în care ar exista vreo problemă cu produsul sau seriviciul cerut.

La orice tranzacţie pe care o faceţi cu cardul de credit sau debit pe internet, ţineţi cont de următoarele recomandări: verificaţi întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat, este mai sigur să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor on-line, pe care să îl folosiţi numai pentru operaţiuni de genul acesta, şi pe care îl încărcaţi numai cu suma necesară achiziţiei/ bunului dorit. Atenţie, nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de la cartea de identitate, paşaport sau permis de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da' o muie nu faci?
0
0
Uite cum fac eu,banii ii tin la saltea si cand vreau cumpar etnobotanice. O investitie buna,nu ?
1
0
Mai bine va cacati pe produselele lor proaste si scumpe de multinationale smenare si tineti banii la saltea ca vin vremuri grele
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108