REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.2° Constanța Sâm., 13 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6789
33.2° Constanța Sâmbătă, 13 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6789
 

Se modifică OUG 84. Șoferii care refuză testul anti-drog primesc permisul înapoi după 72 de ore, dacă...

Se modifică OUG 84. Șoferii care refuză testul anti-drog primesc permisul înapoi după 72 de ore, dacă...

Deria ISLEAM 10 iulie 2024 | 16:13 3963

Potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, consultat de Antena 3 CNN, șoferii care refuză testul rapid anti-drog al Poliției, sau care sunt depistați pozitiv la prezența unei substanțe interzise în organism, vor primi înapoi permisul de conducere „la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a probelor biologice”, sau dacă rezultatul testelor de laborator este negativ.

Se modifica OUG 84. soferii care refuza testul anti-drog primesc permisul inapoi dupa 72 de ore, daca...

Modificarea OUG 84 vine după protestele șoferilor în legătură cu erorile testelor rapide anti-drog ale Poliției și după apelul medicilor legiști care susțin că modificarea Codului Rutier poate duce la abuzuri.

Noul proiect de OUG prevede situațiile în care șoferii își vor primi înapoi permisul de conducere. Acestea sunt următoarele:

„Permisul de conducere retras (...) se restituie în baza rezultatului analizei probelor biologice prin care s-a stabilit absenţa în organism a substanţelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, după caz, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a probelor biologice.

Permisul de conducere reținut ca urmare a testării cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive se restituie în baza rezultatului analizei probelor biologice prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a probelor biologice.

Persoana (...) poate solicita polițistului rutier să i se recolteze probe biologice în cadrul unităților sau instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.”

Potrivit unor surse politice, guvernanții nu s-au hotărât încă dacă vor adopta o nouă Ordonanță de Urgență, o Hotărâre de Guvern, sau ambele. Modificările urmează să fie aprobate în ședința de guvern de joi.

Marcel Ciolacu: „Nu e o catastrofă dacă rămâi fără permis două zile”

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a susținut Ordonanța 84 și a promis că autoritățile vor mai cumpăra aparate de testare antidrog. Acesta a explicat că o lege similară există și în Germania, și în Spania, și că este necesară pentru a reduce numărul celor care se urcă drogați la volan, el amintind de cazul 2 Mai”.

„Am vorbit şi în timpul ședinței Internaţionalei Socialiste cu domnul ministru Cătălin Predoiu. În acest moment, ceea ce reclamă dânşii este faptul că aceste teste se fac într-o perioadă mult prea lungă. Eu cred că legea este bună, pentru că ne amintim de 2 Mai. Această lege există şi în Germania, există şi în Spania, există peste tot.

Cu adevărat, statul român trebuie să dea un răspuns în timp real. În timp real eu consider că între 48 de ore şi 72 de ore este un răspuns într-un timp rezonabil pentru testele de sânge. Se face ca în toată lumea primul test, am înţeles că dacă iei două pastile de Nurofen în acel moment s-ar putea să fie testul pozitiv; se face testul de sânge, în 48 de ore se dă răspuns. Eu cred că nu e o catastrofă că pentru două zile rămâi fără permis", a susţinut Ciolacu, la Palatul Parlamentului, conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mă ta să rămână fără permis mă
1
0
Ati votat pcr ca aveti creier de gaina, acelasi despescu de la pcr va tinea in casa cu japca in pandemie si acum face misto de voi
9
1
Pot sa îți iau moaca aia de p***t în Salamus?...Dobitocul dracului de analfabet
11
0
Aha,ne deranjati? Lasa ca v-o tragem tuturor! Traficul de droguri este omnipezent,atata ca ce sa vezi,niste politisti descopera ca unii din consumatori se mai urca si la volan drogati. Bravo or,politistilor ca-i sanctioneza atat cat au ei dretul sa o faca! Cine pana mea aduce droguri? Pe bune,eu nu gasesc tigari americane,cubaneze,nu gasesc la naiba un ,,device'' care sa fie pe bune ,,made in japan,, si gasesc usor droguri? E clar,adica foarte clar ca noi,populimea suntem sclavii unor sisteme care nu au nimic in comun cu capitalismul ,su cacaturi vorbite de politruci,ci suntem prada unora fara suflet,credinta,umanitate. Rqahatii nosrti politici sunt pur si simplu rahati. Justitia,pai se vede cum este. Care justitie?! Insemnatatea cuvantului a disparut de mult si ramane doar ca un simbol eventual al abuzurior.
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191