REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Se SUPLIMENTEAZĂ ventilatoarele mecanice, la Spitalul Județean

Se SUPLIMENTEAZĂ ventilatoarele mecanice, la Spitalul Județean

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 1436

Răspândirea noului coronavirus este urgenţă de sănătate la nivel global - a anunţat, joi seară, Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În timp ce, în locul de unde a pornit focarul, China, autorităţile depun eforturi supraomeneşti pentru a-i reduce efectele, epidemia a pus pe jar întreaga planetă. În acest context, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a luat decizia suplimentării numărului de ventilatoare mecanice care să asiste pacienţii cu afecţiuni respiratorii asociate.

foto: rador.ro

Specialiştii au declarat că mortalitatea asociată acestei afecţiuni este sub 2%. Însă, cu numărul cazurilor de infecţie care este în continuă creştere, tot mai multe ţări anunţând apariţia, pe teritoriile lor, a cazurilor. În lipsa unui vaccin care să prevină afecţiunea, s-a adoptat limitarea călătoriilor în şi dinspre China.

Ministerul Sănătăţii a informat că Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti este dotat cu materialele necesare diagnosticării rapide a bolii. În acest context, s-a anunţat şi că vor fi achiziţionate ventilatoare mecanice pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii grave. Aceste aparate vor ajunge în fiecare spital judeţean din ţară şi în centrele desemnate să trateze eventualele cazuri de infecţii cu coronavirus. Directorul medical al Spitalului Judeţean, Bogdan Obadă, a declarat, pentru Replica, că spitalul deţine, în prezent, un număr de 28 de ventilatoare mecanice.”Va fi o finanţare la Ministerul Sănătăţii, va fi suplimentat numărul de ventilatoare mecanice, documentaţia este pregătită şi urmează să fie trimisă la minister. Facem această suplimentare pentru că, având în vedere experienţa, considerăm că vom avea nevoie ”, a mai declarat Obadă.

În aeroporturi şi în unităţile medicale sanitare desemnate pentru preluarea şi tratarea eventualelor cazuri se menţin măsurile, deja, stabilite.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că România a solicitat, într-o videoconferinţă la nivelul Uniunii Europene, ca doi cetăţeni români să primească locuri şi să fie scoşi din China cu un avion special trimis de Franța pentru a repatria cetăţeni francezi, dar şi europeni. Potrivit regulilor stabilite, la bordul acestui avion nu sunt urcate persoane cu simptome ale gripei, ci doar aparent sănătoase, urmând ca, după sosire, acestea să intre în carantină. Ţările care au cetăţeni la bordul avionului respectiv pot să îi recupereze din zona de carantină după circa trei zile. Cum, în România ajung, pe diferite căi, şi mărfuri provenind din China, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a transmis că nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse, jucării sau haine, importate. Se cunoaşte faptul că durata de viaţă a virusului în afara corpului uman este de doar 24 de ore, în timp ce transportul unui container cu mărfuri din China până în România durează în medie între 30 şi 35 de zile.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DIN IANUARIE TREBUIAU INCHISE TOATE GRANITELE TARII. SE STIA DE ACEST VIRUS. NU S-A SPUS.DE CE ? CAND ITALIA ESTE FOCAR DE INFECTIE SI IN CARANTINA, DE CE LASATI SA SE INTRE ? AUTORITATILE ,DE REA CREDINTA.
0
0
nu mai bine inchideti aeroporturile si granitele?
3
0
la ati musteste de germeni rezistenti la tot! Romani mocangii din italia,spania,etc,vii.i dam cu drag!e gratis,asa cum vreti voi sa treceti prin viata,moca!
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108