REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Ședință de Consiliu la Năvodari. Ce proiecte au fost dezbătute!

Ședință de Consiliu la Năvodari. Ce proiecte au fost dezbătute!

Replica API 2 noiembrie 2019 | 20:13 212

Consiliul Local Năvodari s-a întrunit în ședință, joi, 31 octombrie, de la ora 16.00, la Casa de Cultură din localitate. Pe ordinea de zi s-a aflat o serie de proiecte de hotărâre care, majoritatea au fost votate în unanimitate, precum reducerea prețului local de facturare a energiei termice către populație de la 190 lei/Gcal, fără TVA, la 120 lei/Gcal, fără TVA. Diferența dintre prețul local de producere, transport, distribuție și facturare, în valoare de 102,68 lei/Gcal, fără TVA, se va suporta de la bugetul local. ”Pierderile sunt plătite împreună, adică de populați și primărie”, a spus Chelaru în cadrul ședinței.

Un alt proiect votat este legat de bursele școlare acordate elevilor din învățământul preuniversitar, numărul acestora dublându-se. A fost aprobate cuantumul și numărului de burse școlare care se vor acorda în anul școlar 2019-2020. În total, sunt 1.247 de burse școlare, dintre care 1.047 burse de merit, 60 burse de studiu și 140 burse sociale. S-a propus creșterea lor cu 20 de lei, au fost ceva discuții, întrucât nu toți aleșii locali doreau mărirea burselor, însă, în cele din urmă, au ajuns la același consens, votând în unanimitate. ”Să veniți în comisii cu aceste notificari pe care le propuneți acum. Așa este bine, să aveți grijă în comisiile de specialitate”, a atras atenția secretarul orașului.

Un alt proiect dezbătut este proiectul de hotărâre privind „demararea procedurilor pentru inventarierea în domeniul public al UAT Oraș Năvodari și expertizarea podului de la limita cu UAT Corbu.”. Referitor la acest pod, trebuie precizat că acesta se află într-o vădită stare de degradare. ”Primăria va demara procedurile pentru a aduce acest obiectiv de infrastructură în domeniul public al orașului, pentru ca ulterior să se poată realiza expertizarea podului și reabilitarea lui. Acest pod a fost luat de pe raza UAT Năvodari fără a se aduce documentele care stau la baza acestui transfer. Acum, pentru că e situația aceasta, trebuie să facem expertiză, iar pentru asta, avem nevoie de documente. Vom trimite la Ministerul Transporturilor solicitare, și la alte instituții, să căutăm documentele. Dorim să introducem în domeniul public, măcar pentru expertizare. Nu poți lăsa podul pentru că nu-l ia nimeni. Să facem câțiva pași importanți, pentru că înseamnă siguranța traficului rutier din zona respectivă.”, a spus primarul Florin Chelaru în ședință.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce pod, ce bulevard...?! Nu-s in stare sa repare strada de la piata pe care trec atatea masini ! Si are maxim vreo 100 m si e la 2 pasi de primarie !
0
0
Dar Bulevardul Navodari , de la Pod la CET MIDIA, cand se baga in reparatie capitala? Refacere drum si alei pietonale laterale!? Borduri? Scurgeri si canalizari aferente drumului! Sau asta este o problema foarte grea?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212