REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
17.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Ședință de URGENȚĂ la Guvern - se analizează stocurile de alimente

Ședință de URGENȚĂ la Guvern - se analizează stocurile de alimente

Replica API 8 iulie 2020 | 00:00 1215

Ședință în desfășurare la Palatul Victoria! Premierul Ludovic Orban discută la această oră cu reprezentații industriei alimentare despre stocurile de alimente. Concluziile discuțiilor vor fi prezentate la finalul ședinței.

Începând cu luna septembrie prețurile la alimente vor exploda, potrivit reprezentanților industriei alimentare. Cauzele principale sunt pandemia, și seceta din acest an. Cea mai importantă majorare a prețului va fi resimțită la pâine și produsele de panificație.

Factorii cei mai importanți care vor duce la scumpiri în lanț sunt pandemia de coronavirus și seceta cu care ne confruntăm în acest an. Dacă la începutul pandemiei, românii se îmbulzeau în supermarketuri pentru a-și face stocuri de alimente, acum frecvența cu care merg oamenii la cumpărături este mai redusă. Specialiștii vorbesc de scăderea puterii de cumpărare după ce foarte mulți români au intrat în șomaj.

În această perioadă, oamenii au devenit mult mai precauți cu cheltuielile pe care le fac.

Potrivit Institutului Național de Statistică, prețurile alimentelor ar putea crește în următoarea perioadă și cu 23%.

„În luna iunie am înregistrat cele mai mari prețuri de vânzare a grâului. Cine nu a modificat prețurile până acum probabil că le va modifica după cumpărarea grâului nou și se va vedea în piață o creștere de prețuri la pâine care este necesară pentru că trebuie să pui de acord cheltuielile cu veniturile pe care realizezi”, declara Aurel Popescu, președintele Rompan, la începutul lunii, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din cate stiu,Romania exporta grau la preturi bune pentru cumparatori si importa coca congelata din care se face pita noastra. Nu am auzit ca graul romanesc sa primeze in consumul romanilor sub forma de paine,biscuiti si alte produse. Preturile sunt facute la finalul lantului,producatorii muncind cam fara profit,pentru ca de obicei producatorii romani nu reusesc sa-i concureze pe cei straini, subventionati de statele lor. Noi avem economie de specula,nu de piata, unde clientul este cel mai important.Politicile de dreapta s-ar face daca am avea partide de dreapta,nu surogate si ametiti .
0
0
S-au trezit si astia de abia acum. Restul tarilor isi fac provizii de alimente din martie.
2
0
FOAMETE! Asta ne va urma indiferent cine va castiga alegerile in toamna, in iarna sau dracu stie cand!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389